Przyszłość www.pilka.pl i uwagi do redakcji

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Przyszłość www.pilka.pl i uwagi do redakcji

Postprzez Zaza Pt 09.09.2005 11:02

Witam wszystkich fanów piłka nożnej i użytwkoników serwisu www.pilka.pl

Wyrażam swoje ubolewanie i nawet czuje sie troche winny temu co tu sie dzieje. Chciałbym poruszyć kwestie tego ze cały serwis zaczą funkcjonować jak portal mający na celu "gadki szmatki" Zatracił "Sól tej ziemi" czyli piłke nożną....

Ostatnio szeczy sie mania po raz kolejny niedzielnych fanow Juve którzy mają na celu tylko zaczą "zabawa" oczywiście to nie tyczy sie tylko fanów Starej Damy ale przede wszystkim. Bo nikt tak jak oni nie mają pojecie o swoim klubie a piszą. To jest jeden z tych czynikiów które powoduja że www.pilka.pl obniżyła loty w oczach prawdziwych kibiców. Ja zauwazyłem że Tacy ludzie nie rozmawiają o dwóch rzeczach doping i czystko piłkarskich tematach mających na celu podniecienie wartoście tego forum. A czemu nie rozmawiaja ? bo w obu kewstiach nie maja nic to powiedzenia.

Dla tego chciałbym się dowiedzieć pewnych rzecz na temat przyszlość portalu zarazem wyjśc z pewna propozycja. I czy jest przyszłośc :?

Po pierwsze jaki sens ma forum i strona w obecnej postaci gdy o pilce w pisze sie bardzo mało. Ja jak sie pisze to tylko "ewenementy" bo tak trzeba teraz znawać tych kibiców który mają swoje zdanie i one jest w miare w temacie. Teraz piłka tu zeszła na drugi plan. Co pokazują dobitnie post fanów Juventusu. Ale nie tylko ..

Każdy mój kometarz o spotkaniu ligowy które mogło być nudne i bez barwne ale widzieł je jest wyrazem szacunku dla Waszej pracy. Mam nadzieje że innych kolegów/koleżanek takze. Bo mecz mogł być bez histori ale informacja o nim jest na stronie i ktoś się natrudził piszą ją. Może pozostawić ja bez komentarza ale jaki ma sens wywczas jej pisanie ???

Kolejna sprawa to płatny serwis piłkarski ale ta kwestie poruszyłem już w oddzielnych posta do członków redakcji i założycieli tego portalu. Z góry dziekuje za odpowiedz.

Dalej idzmy - Moderatorzy. Czy Państwo czasem nie zapomnie jakiemu tematowi przyświecony ten portal ?? może poprostu warto zmienić nazwe i wtedy nie trzeba będzie zmieniać postepowania. Jeśli praca Państwa ma polegać tylko na "wp". i zamykaniu tematów czystko piłkarskich to gratuluje...

Tematy forum :arrow: nie wiem czy Państwo zauważyli ale jest chyba w tym momęcie wiecej aktywnych tematów o tematyce "Rowery" niz "doping w sporcie - już nie ta EPOka ?", "Bramka sezonu" - "11 kolejki" czy "Nasza bieda liga" taki jej sens forum ?? Rowery kto ma damke a kto nie ??

Wojna i nienawiśc do Juve ? Jak to ują jeden z ich fanów. Nienawiść ? bardzie współczucie że macie problem z ogładaniem własnego klubu, że wiekszośc z Was ma zaledwie 13 lat i porusza tematy o który wasi rodzice powinni rozmawać, nie macie kibiców na stadionie. Dla który każdy klub świata gra biega po murawie. Współczuje tylko to nic wiecej ... macie scudetto zaraz sie odezwa co nie który ale w tym wypadku to nie wszystko ... Bo co to za kibic który czeka na to co napisza inny by wiedział co sie działo.

Podsumowując :arrow: Czy Szanowna redakcja ma jakiś plan "uzdrowianie" serwisu i powrócenie na szczyt piłkarski witryn ?? ale szczyt który przede wszystkim reprezentuja kibice swoją wiedza i stosunkiem do piłkarski tematów ? A szanuja siebie na wzajem ?

Nie dawo został pobity rekord odwiedzi serwisu ale zastanowaił sie ktoś że jednoczesnie spadła liczba prawdziwych kibiców mających na celu wymiane swoich wrażeń, wiedzy i czystko piłkarskich tematów ?

Jaki jest Panstwa stosunek to tego że praca która od tat dawny wykonujecie zatracił sen przez to że mało kto reaguje na pewne rzeczy.

Każdy z Was ma cos zawsze do napisania. Ale jak nie wiesz to nie pisz. Bo potem właśnie wiecej ludzi wie wypowiada w temacie "Rowery " niż "bramka kolejki"

Nie którzy z Was [mowa o redakcji] pracuje, nie którzy sie uczą ale czy to jest powód to tego by tak obnizyć loty ?? Czy poprostu to jest jasny znak że bedzie coraz gożej ??

P.S Jednoczesnie wyrażam swoje udolawanie bo jest też w tym moją jak napisałem na początku wina dla tego teraz zaczniemy akcje [wraz z kolegami] o nazwie Nie wiesz ? nie pisz ! Jak wiadomo kiedys koalicja antyjuve zdala egzamin teraz nie chodzi o anty-nastawnieia a jedynie nie pisanie i robienia "bagna" w tematach czysto piłkarskich. Tym bardzie jak Grupa Trzymacace władze nie wiedzi pewnych rzeczy ... Dla tego ufiarujemy państwu naszą pomoc. Bo zależy na ma dobrym imieniu tego portalu tym bardzie ze prawdziwi kibice sa to od podan roku...

Chciałbym bardzo by wypowiedzieli się tu członkowie i założyciele tego serwius. A także użytkownicy który już przyczynili sie do tego ze w tym najlepszym okresie portalu było tu jak w piłkarskiej bibli. A wiec wszystko i zawsze o piłce...

Odrazu chciałbym zastrzeć że jeden z moderatów wydał mi pozwolanie na założenie tego tematu. Przeszłośc piłka.pl Dziwne sprawa ze nawet do tego doszło ale coż ....

DZIEKUJE - POZDRAWIAM SZANOWNA REDAKCJE I UŻYTKOWNIKÓW FORUM
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez [nevermind] Pt 09.09.2005 11:36

Kolejny debilny temat pana Z.

Chcesz miec strone na ktorej tylko pisza dobrze o Milanie i wysmiewaja Juve? To sobie zaloz.
Obrazek

Wreszcie powstala jakas inicjatywa przeciw takim jak s.
[nevermind]
Skład B
Skład B

Postprzez Zaza Pt 09.09.2005 11:55

Słuchaj użytkowników [Nevermind] Ty po raz kolejny odbierasz to jako jakiś atak. A przeczytaj dobrze post początkujacy temat i zastanów sie nad tym co napisałem. I bardzo Cie prosze nie bij licznika tego typu wypowiedzami. Bo to naprawde nie o to chodzi. Trzeba było w innych tematach sie wypowiadać.

Powtórze nie atak a wspólczucie i troska o dobro tego portalu. Bo podponie jak Inny koledzy/koleżanki interesuje sie piłka w czystej postaci. I udolewam że tak łatwo potrafisz sobie w mówić jakieś ataki. Pamietaj współczucie...

Odzew ze straony Członków Redakcji bedzie w tym momecie najważniejszy. Bo może czas zmienić dyscypline ?
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Smithu Pt 09.09.2005 11:55

[nevermind]

Albo jestes slepy, albo glupi, albo masz bardzo slabe nerwy. Tu nie chodzi tylko o sprawe Milanu i Juve. Tu chodzi o caloksztalt forum, serwisu i zawartosc pilki noznej w nich przedstawianych. ZaZa opisuje kwestie Juve bo to jest mu najblizsze.
Dumnie w bialych szatach...
I'm feelin lucky enuff to bet it all on a dice
Obrazek
http://smitu.blog.onet.pl/
Smithu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez romantyk Pt 09.09.2005 12:35

na razie zamykam ten temat bo nie ma sennsu zeby tworzyla sie tutaj dyskusja. pozniej osoby ktore beda chcialy odpisac na TWoje zarzuty Zaza po prostu otworza temat i odpowiedza.... wiec jak na razie zamykam
romantyk

Postprzez kostek Pt 09.09.2005 13:47

romantyk napisał(a):na razie zamykam ten temat bo nie ma sennsu zeby tworzyla sie tutaj dyskusja. pozniej osoby ktore beda chcialy odpisac na TWoje zarzuty Zaza po prostu otworza temat i odpowiedza.... wiec jak na razie zamykam

Zgadzam się, ale jednak mysle, ze mozna ten temat otworzyć.

Z tym, że jeden warunek - kazdypost, który nie wniesie niczego do dyskusji zostanie ukarany 3 ostrzeżeniami.

Pozdr
...
kostek
szara strefa pilka.pl

Postprzez Mazi Pt 09.09.2005 13:57

Zaza dobrze gada... nic dodać nic ująć.. i już post Neverminda poakzał, że Zaza ma racje:) nic złego znowu niepowiedział,(jak napisał frik, opisał to co mu najłatwiej i najblizej było) a ten juz go od debili wyzywa.. dobitny przykład i to na miejscu jeszcze:) to po 1

po 2:

kostek napisał(a):kazdypost, który nie wniesie niczego do dyskusji zostanie ukarany 3 ostrzeżeniami

moze wogole powinno tak być?? tzn. w kazdym temacie... niema sensu i nic niewnosi do dyskusji = 3 wp:)

pozdro
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Bienias Pt 09.09.2005 14:01

Calkowicie sie zgadzam z ZaZa i dodam tylko od siebie ze to forum powinno przejsc gruntowna przebudowe poczawszy od dzialow konczac na modach.
Akcja typu Nie wiesz ? nie pisz ! jestbardzo dobrym pomyslem na rozpoczecie uzdrawiania forum pilka.pl
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez [nevermind] Pt 09.09.2005 14:06

[nevermind] napisał(a):
Chcesz miec strone na ktorej tylko pisza dobrze o Milanie i wysmiewaja Juve? To sobie zaloz.

Przypisz to do poprzedniego tematu pana Z.

Mazi napisał(a):a ten juz go od debili wyzywa.

Pokaz gdzie?

*_For_zaza_Milan_* napisał(a):Wojna i nienawiśc do Juve ? Jak to ują jeden z ich fanów. Nienawiść ? bardzie współczucie że macie problem z ogładaniem własnego klubu, że wiekszośc z Was ma zaledwie 13 lat i porusza tematy o który wasi rodzice powinni rozmawać, nie macie kibiców na stadionie. Dla który każdy klub świata gra biega po murawie. Współczuje tylko to nic wiecej ... macie scudetto zaraz sie odezwa co nie który ale w tym wypadku to nie wszystko ... Bo co to za kibic który czeka na to co napisza inny by wiedział co sie działo.

Typowe napinanie. Wie ze Juventus byl w poprzednim sezonie lepszy i co?
Trzeba napisac ze malo kibicow na stadionach itp, itd.

*_For_zaza_Milan_* napisał(a):"doping w sporcie - już nie ta EPOka ?"

Kolejna napinka.

forum to jest bardzo znane i nic sie nie da zrobic aby wybic uzytkownikow nabijajacych czy poprostu glupich.

*_For_zaza_Milan_* napisał(a):Teraz piłka tu zeszła na drugi plan. Co pokazują dobitnie post fanów Juventusu.

Ohh co to? Napinka?

Najlepsze jest to ze zaza nie zauwaza glupoty kibicow Milanu, lub braku swojego obiektywizmu, no ale coz? Chlopak ma przywileje na tym forum co dobitnie pokazaly dwa konta i zachowuje sie tu jak conajmniej zalozyciel tej strony.

Pamietaj zaza ile razy bedziesz napinal tyle razy beda off topy, wiec sam obnizasz poziom tego forum.

PS. Popracuj nad swoimi argumentami.
Obrazek

[nevermind]
Skład B
Skład B

Postprzez luk1208 Pt 09.09.2005 14:13

z ciekawością czekam na rozwój wydarzen i jakie nastąpią zmiany !!
teraz ocenie to z mojego punktu widzenia:
:arrow: zaza chce byc według mnie takim Leperrem na tej stronce, niby chce zmian ale miesza i prowokuje do zamieszania!
:arrow: to kieruje do wszystkich i prosze o odpowiedz : "Zaza stwierdził ze jak mozna sie wypowiadac skoro sie meczu nie widziało?" to jakim prawem 2/3 forumowiczów wypowiada sie na temat meczów????

:arrow: moderatorzy pozostawiają wiele do zyczenia bo boją sie podjąc radykalne kroki i od razu banowac kogos kto stwarza problem

:arrow: płatna stronka??? moze dobre ale nie na długo bo jaki byłby cennik? a pozatym jaka byłaby pewnosc ze stronka była by leprza ???

to moje spostrzezenia i teraz czekam co wymysli admin i modowie :!:
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Tomusmc Pt 09.09.2005 14:16

Zaza czepiasz się praktycznie fanów Juventusu. Wiem, że rozmowy i kłótnie z nimi są u Ciebie na porządku dziennym, ale zauważ, że na stronie są też kibice Milanu, którzy piszą bezsensowne posty. Każdy klub ma fana, który praktycznie nic nie wnosi do tematu. Nawet pisząc pierwszy post w tym temacie nie mogłeś wytrzymać bez słowa EPOka czy też zdania o kibicach na Delle Alpi. Co z tego, że nie każdy ma możliwość zobaczenia swojej drużyny na żywo? Nie każdego stać na Canal+, albo poprostu rodzice na to nie pozwalają.

Nie rozumiem ogólnie co masz na myśli, że forum pilki.pl idzie na dno. Czy mamy zbanować wszystkich userów, którzy mają 13 lat? każdy ma prawo się wypowiadać na tym forum. Użytkownicy, którzy przez jakiś czas piszą krótkie posty, które służą tylko podbiciu swojego licznika są automatycznie banowani albo dostają niespodziankę w postaci podpisu. Pomyśl też o tym, że przez Ciebie też odeszło paru userów bo starasz się być najmądrzejszy i ciągle powtarzasz te same hasła. Mowa tu o Veeldenie z którym zakładałeś się o transfery czy też o maestro, który fajnie się wypowiadał, a nagle znikł. Spójrz najpierw na siebie, a potem oceniaj innych bo zachowujesz się nie lepiej niż Ci wszyscy userzy ponizej 14 lat... Po co w ogóle wchodzisz z nimi w rozmowe? poprostu omijaj posty i pisz na temat, a nie co chwile widze jakieś napinki z Twojej strony (tak wiem inni kibice też się napinają). Masz 30 lat to powinieneś być poważny, a u Ciebie nie widać tego praktycznie w ogóle i o czym tu rozmawiamy? Trzeba to poprostu jakoś przejść bo nie możemy wprowadzić tutaj regulaminu, że nowi userzy mają nam przesłać kopie dowodu osobistego. Na każdym forum dzieją się takie rzeczy i naprawdę ciężko to zmienić. Wiem też, że głównie chodzi Ci o fanów Juventusu (snipp_, Ibrahimovic i.t.p.) i ich chciałbyś się pozbyć tylko dlatego, że omijają temat o EPO albo o kibicach na stadionie? ja także pomijam ten temat bo czym mam się chwalić? Wy też nic nie mówicie o "Czarnym totku" bo to jest wstyd dla klubu, tak samo jest u nas. To wy wytykacie nam błędy myśląc, że nas zniszczycie, ale z tym jest ciężko i stwierdzasz, że forum idzie na dno. Czy ktoś kto nie ma Canal+ musi być gorszy? nie może kochać swojego klubu? tak wynika z Twoich słów, ale ja już zakończe ten temat. Ostatnio przestałem się wypowiadać w tematach o włoskich drużynach bo to poprostu nie ma sensu. Wystarczy napisać jedno słowo, które komuś nie podpasuje i następne pięć stron to same sprzeczki.

Ogólnie masz racje, że ostatnio pojawiło się wiele osób, które piszą dla licznika, ale są też takie, które chcą coś wnieść na forum. Staramy się to tępić, ale nie wszystko da się zrobić. Wprowadziliśmy statusy, które w pewnym sensie pomagają w poprawie userów.

Ja również pozdrawiam
Trzej królowie wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk
Obrazek
Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha
Tomusmc
Juventino

Postprzez Krzysztof Jarzyna Pt 09.09.2005 14:17

Nie jestem tu zbyt dlugo, wiec po pierwsze nie wiem jak bylo "dawniej" a po drugie moje zdanie moze nie byc do konca sluszne (wlasnie z powodu niezbyt dlugiego stazu), ale pozwole sobie cos napisac.
Zaza masz duzo racji w tym co napisales, ale tutaj moznaby wskazac kilka innych problemow.
Po pierwsze byc moze rzeczywiscie za duzo jest tematow "nie-pilkarskich" ale nie mozna ich calkowicie zlikwidowac, bo przez to forum jest bardziej atrakcyjne, a takze pozwala sie wiecej dowiedziec o sobie nawzajem.
Po drugie - byc moze sie ze mna nie zgodzisz, ale niestety duzo balaganu i generalnie "rozmazywania" i zasmiecania to jest wina fanow wloskiej pilki. pewnie teraz posypia sie w moja strone argumenty ze strony "Wlochow" ale taka jest prawa. ja osobiscie moge powiedziec, ze staram sie omijac tematy zwiazane z Serie A, a to z prostej przyczyny, ze ile razy tam wejde, to albo ktos sie kloci, albo wlasnie zaczyna sie kloscic, ewentualnie moderatorzy daja WP i zbieraja rannych po bitwie. ok, byc moze goraca krwe nie pozwala wam na trzymanie nerwow na wodzy, ale jezeli robicie to w "swoim" temacie i dziale to jeszcze pol biedy. jednak Wy klocicie sie wszedzie gdzie sie da (nawet w tych "rowerowych" tematach). bo generalnie wyglada to tak, ze pisze sie o monsunie w Indiach a tu nagle ktos rzuci haslo Juventus. i mozna byc pewnym, ze nastepne 30 postow to texty w stylu - "my mamy scudetto, jestesmy lepsi, wy macie kompleksy, *28*" itd. a od razu z drugiej strony - "EPOka, pusty stadion, nieefektowna gra, Zlatan cham,....,...," itd. wiadac zreszta po liczbie waszych upomnien - nie ma chyba fana calcio, ktory mialby czyste konto. i na pewno nikt nie powie, ze wszystkie WP byly niesluszne.nie kumam dlaczego nie ma takich emocji miedzy fanami Barcy i Realu (owszem sa zgrzyty, ale nie z czestotliwoscia 45/dzien!) kazdy jakos potrafi sie dogadac, dojsc do konsensusu, wysunac argument, a Wy caly czas sie klocicie (nawet co widac powyzej :roll: ) i do niczego to nie prowadzi. mnie osobiscie malo obchodzi Juve, Milan, Inter i w ogole wloska pilka (moze oprocz Romy), ale to nie jest zdanie kogos kto Was nie lubi, bo szanuje wiedze jaka macie na tematy zwiazane z Serie A i wrecz bijacy z Was fanatyzm. to jest potrzebne, jednak niekoniecznie w takiej formie jak najczesciej mozna spotkac na forum.
Drugi problem to wiek userow. oczywiscie nie mozna generalizowac, bo taki Bagg (np) pisze inteligentniej i mardzej niz polowa starszych od niego, ale fakt faktem, ze patrzac calosciowo, poziom postow "mlodszej czesci" forum delikatnie mowiac jest niski. tylko, ze to jest prawo wieku, bo kazdy mial kiedys te 14,15 lat i tez inaczej myslal. chodzi tylko o danie czegokolwiek od siebie - jezeli juz nic madrego nie napiszesz, to zrob to przynajmniej bez bledow, zeby mozna bylo Twoj post przeczytac i ewentualnie zapomniec a nie zeby dojsc w temacie do czegos sensownego, przebijac sie przez tony wypowiedzi, ktore trzeba czytac 10min a drugie 10 zaatanawiac sie o co w nich chodzi. oczywiscie wszyscy robimy bledy, ale niektorzy to juz w ogole przechodza samych siebie. a to wg mnie jest przejawem braku szacunku wobec reszty uzytkownikow. nie sadze, zeby dalo sie to w jakikolwiek sposob rozwiazac, bo RP to wolny kraj i dopoki ktos nie wprowadzi ograniczen na internet, to bedzie sie rejestrowal kazdy, kto bedzie chcial. chociaz wg mnie pewnym rozwiazaniem byloby zlikwidowanie licznika postow, ale to inny temat, wiec nie bede sie nad tym rozwodzil.
Po trzecie - moderatorzy. Wg mnie ich praca wcale nie jest taka zla jak ocenia wiekszosc. oczywiscie popelniaja bledy, ale trzeba wziac pod uwage, ze jest ich 7 czy 8 (z czego widac ostatnio tylko kilku, z czego nco najmniej jeden wyraznie sie rozminal z powolaniem :? ) i nie mozliwoscia jest dopilnowanie wszystkiego przy takim ogromie postow kazdego dnia (a wiadomo, ze - tym bardziej teraz - nie beda siedziec 24h/dobe przed kompem). i jezeli np. mnie trudnosci sprawiaja posty, o ktorych napisalem w poprzednim akapicie, to ich poprostu nie czytam. oni musza... jedynym wyjsciem byloby (jak chyba kiedys powiedzial piotrek) masowe banowanie, ale to chyba tez jest niewykonalne.
Reasumujac - Zaza - to o czym tak czesto wspominasz "nie wiesz? nie pisz!" jest dobrym pomyslem, tylko musisz wziac pod uwage, ze raczej niewykonalnym, bo dopoki nie powroca czasy PRLu to nie bedzie mozna nikomu zakazac pisac... nawet jak nie bedzie wiedzial.
Nie sadze tez, zeby wyjsciem byl platny serwis, jakies ograniczenia czy cos w tym stylu. doprowadzi to jedynie do zmniejszenia liczby userow, ale jak ktos bedzie chcial zaistniec, to tak czy tak to zrobi. jezeli chcemy zeby byl tu w miare normalny i wysoki poziom, to poprostu kazdy musi dac cos od siebie. Zastanowic sie zanim cos napisze, a nie tylko pisac po to zeby... pisac.
Mazi napisał(a):moze wogole powinno tak być?? tzn. w kazdym temacie... niema sensu i nic niewnosi do dyskusji = 3 wp:)

Czlowieku, gdyby tak bylo to Ty pewnie bys mial wiecej banow niz napisanych postow.
Ostatnio edytowano Pt 09.09.2005 14:24 przez Krzysztof Jarzyna, łącznie edytowano 1 raz
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Postprzez [nevermind] Pt 09.09.2005 14:17

luk1208 napisał(a):Arrow płatna stronka??? moze dobre ale nie na długo bo jaki byłby cennik? a pozatym jaka byłaby pewnosc ze stronka była by lepsza ???

Nie. Przeciez czlowiek bogaty nie oznacza czlowiek madrzejszy/lepszy.
Obrazek

[nevermind]
Skład B
Skład B

Postprzez Mazi Pt 09.09.2005 14:18

[nevermind] napisał(a):Mazi napisał:
a ten juz go od debili wyzywa.

Pokaz gdzie?

tu:

[nevermind] napisał(a):Kolejny debilny temat pana Z

jesli temat debilny to w moim odczuciu osoba, bo to ona jest jego autorem ... no chyba ze zyjesz w innym swiecie:)
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez [nevermind] Pt 09.09.2005 14:20

Mazi napisał(a):jesli temat debilny to w moim odczuciu osoba, bo to ona jest jego autorem ... no chyba ze zyjesz w innym swiecie:)

:rotfl2: Pozostawie to bez komentarza.

Tak jak to powiedział Kostek 3WP, ale masz szczęście bo dostaniesz tylko jedno ze względu na to, że Ci tyle brakuje do bana :lol: //Tomusmc
Obrazek

[nevermind]
Skład B
Skład B

Następna strona

Powrót do Hyde Park