Kolarstwo szosowe

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Kolarstwo szosowe

Postprzez ddemon Pn 06.02.2012 17:56

Właśnie przeczytałem że Contador mógłby wrócić po 5 sierpnia czyli na Vuelte mógłby być gotowy i pewnie będzie chciał udowodnić że go niesłusznie skreślili :D Czyli zostaje Giro i TdF jak mówisz Nibali u siebie zrobi wszystko aby wygrać u siebie wyścig także faktycznie z tym wygrywaniem może być ciężko ale może Andy potraktuje Giro jako trening a przy okazji pomoże bratu :roll: Kto wie co im teraz chodzi po głowie :roll: Pewnie teraz szampan i świętowanie za zwycięstwo TdF2010 przy stoliku :P

Na pewno będzie to znów sezon w którym będzie się mówiło dużo o dopingu ale nadal będzie ciekawy :)
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez EnJoy's Pn 06.02.2012 18:04

ddemon napisał(a): Pewnie teraz szampan i świętowanie za zwycięstwo TdF2010 przy stoliku

;)

Nie czuję radości z faktu, że zostałem ogłoszony zwycięzcą Touru 2010. Walczyłem tam z Contadorem i mu uległem. Moim celem jest zwycięstwo w Tourze w sportowej walce, a nie decyzją sądu. Jeżeli wygram w tym roku, będzie to mój pierwszy sukces w Wielkiej Pętli.
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez EnJoy's Cz 19.04.2012 15:50

Sylwek Szmyd zajął dziś drugie miejsce w morderczym etapie podczas Giro del Trento.Nachylenie dochodziło dziś do 15 %, a Polak przegrał dziś tylko z Pozzovivo z ekipy Colnago.Dzięki temu sukcesowi walczy o zwycięstwo w generalce bo na razie jest trzeci.Sylwek w tym roku imponuje, dwa razy już był trzeci podczas wyścigu w Katalonii, a dziś druga pozycja - brakuje tylko tej wisienki na torcie.
Bardzo dobrze też Bartek Huzarski, który był siódmy - jeździ w ekipie kontynentalnej, ale NetApp radzi sobie fajnie bo we włoskim wyścigu wygrali [ Bartek był drugi, przegrał z kolegą z drużyny ].
Coraz więcej znaczą Polacy w światowym peletonie, bardzo dobrymi pracusiami są Przemek Niemiec, Maciek Paterski, Tomek Marczyński, a spore nadzieje wiąże się z Rafałem Majką [ miał być liderem na Giro w Saxo, ale ma problemy z kolanem ;/ ] i Michałem Kwiatkowskim.Cieszy ;).
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Boromir Pt 20.04.2012 23:47

EnJoy's napisał(a):Sylwek Szmyd zajął dziś drugie miejsce w morderczym etapie podczas Giro del Trento.Nachylenie dochodziło dziś do 15 %, a Polak przegrał dziś tylko z Pozzovivo z ekipy Colnago.Dzięki temu sukcesowi walczy o zwycięstwo w generalce bo na razie jest trzeci.Sylwek w tym roku imponuje, dwa razy już był trzeci podczas wyścigu w Katalonii, a dziś druga pozycja - brakuje tylko tej wisienki na torcie.

Wyścig zakończył na trzecim miejscu, o 6 minut przed Basso, na którego będzie pracował w Giro :roll: Pewnie jeszcze w Romandii coś pokaże a w Giro standardowo, będzie ciągnął Basso na każdym etapie, jeśli Włoch będzie odstawał od czołówki.
EnJoy's napisał(a):Rafałem Majką [ miał być liderem na Giro w Saxo, ale ma problemy z kolanem ;/

Podobno w treningach przed sezonowych jako jedyny dojeżdżał z Contadorem, a to już coś. Riis jest nim zachwycony. Ciekawe, jak się będzie rozwijał.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez EnJoy's N 22.04.2012 1:41

Fakt, Basso bardzo słabo w tym sezonie, od początku tego roku mówiło się, że ma być liderem na Giro i właśnie Sylwek ma na niego pracować, ale w poniedziałek ma zapaść decyzja czy będzie Nibali jechać bo jednak Ivan Groźny strasznie zawodzi.

Co do Saxo i Rafała Majki, ja nie lubię zbytnio tego teamu bo Riis zbudował go od dupy strony - ma Messiego [ Contador ] , który musi grać w Cracovii [ właśnie Saxo ] bo jak na razie w Protourze jest to najgorsza ekipa, która w żadnym wyścigu nie odniosła sukcesu.Aby nie wypaść po sezonie z protouru będą musieli kupować zawodników z punktami co Riis już zapowiedział.

Jutro LBL - całkiem fajny klasyk, dość pagórkowata trasa, największym faworytem jest Gilbert, ale czy ja wiem w takiej formie...ja osobiście liczę na Samu Sancheza, Rodrigueza, może Gerrans.

Ponadto ostatnie przetarcie w Romandii dla niektórych przez Giro, pierwszy GT już za niedługo, ciesze się, że będzie Androni i Colnago bo tam jeżdżą super górale z Rujano na czele.Najbardziej żałuję, że dzikiej karty nie dostał Aqua Sapone bo nie będzie Betancourta, a podczas Trento w tym tygodniu pokazał jaki ma potencjał.

Nie jestem w stanie wytypować faworyta na generalkę Giro.
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Boromir N 29.04.2012 22:40

Szmyd dzisiaj szósty na czasówce z 4 km podjazdem, w generalce siódmy, rewelacyjna forma. Znów zdeklasował Basso, prawie 1:30 przed nim. :brawo:

Mam nadzieję, że Basso pokaże klasę, bo zmarnować takiego pomocnika wręcz nie wypada.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez EnJoy's Pt 11.05.2012 17:22

Trzecie miejsce na etapie Giro dla Michała Gołasia co skutkuje tym, że jest viceliderem wyścigu za Włochem z Lampre Malorim.Trochę jest niedosyt bo była szansa na Magia Rosa, ale i tak szacun za około 200 km w ucieczce, fajna jazda Gołasia i innych kolarzy w ucieczce.

Ponadto 11 w generalce jest Michał Kwiatkowski, a 15 Maciek Bodnar.Ładnie :].
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Boromir N 13.05.2012 22:31

Naprawdę świetnie jadą Polacy w Giro. Dzisiaj Marczyński w ucieczce, trzeba próbować, zawsze jest ładnie, jak mistrz Polski się wyróżnia. W generalce Szmyd i Huzarski jeszcze bez strat, pomimo dwóch już trudniejszych etapów. Tak trzymać Panowie.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez EnJoy's Wt 15.05.2012 16:59

Huzar zaraz za Purito Rodriguezem, końcówka taka trochę klasyczna, ale kapitalnie Bartek dał radę :D.Swietne jest to Giro :).
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Boromir Cz 17.05.2012 17:46

Aj mógł to Gołaś jednak lepiej rozegrać, chyba ten atak za wcześnie, no ale i tak dzielnie się pokazał, najważniejsze, że jutro i w sobotę pojedzie w koszulce najlepszego górala! Nie wiem, czy coś takiego miało miejsce w trzech wielkich wyścigach odkąd interesuję się kolarstwem, ale chyba nie. Nie pamiętam, czy ktoś z CCC miał koszulkę jak jechali w Giro.

Brawo Polacy.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez EnJoy's Cz 17.05.2012 17:51

Zdecydowanie za wcześnie urwał i opadł z sił.Potem ataki Casara, Amadora czy innych były dla niego za mocne, ale i tak nieźle.Najlepszy góral prawdopodobnie do soboty, a może uda się dłużej, druga ucieczka, może jeszcze w przyszłym tygodniu coś pokaże.

Teraz czekamy na Huzara i Sylwka bo trzeci tydzień to prawdziwe ściganie, trzymam kciuki za Purtio, może dowiezie Magia Rosa do Mediolanu choć w Katiuszy prócz Daniego Moreno to za bardzo nikogo nie ma do pomocy Rodriguezowi.
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia strona

Powrót do Inne sporty