Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Dopuszczony do udziału w wyścigu dopiero w piątek jeden z faworytów wygrał po finiszu z uciekającej pięcioosobowej grupki. Sam wyścig widziałem w końcowej fazie i ujrzałem jak to w tego typu ściganiu – wiele chaosu oraz przede wszystkim zaciętą walkę kolarzy w której było wiele ataków oraz mniej lub bardziej skutecznych pościgów i ten ostatni w którym piątce kolarzy na czele z faworytem gospodarzy – Schumacherem, starszym z braci Schlecków i późniejszym tryumfatorem udało się odskoczyć od reszty. A na końcowych metrach wygrał ten któremu najbardziej zależało aby ta ucieczka się powiodła – włoskiej gadule właśnie. Inni jakby trochę posłuszni Włochowi, trochę szukający w tej ucieczce swojego interesu naciskali na pedały nie dając się dogonić ścigającym ich kolarzom. Na końcowych metrach po obowiązkowym czarowaniu a następnie bezcennym obrazku kolarskich twarzy wykrzesujących z siebie ostatki sił – jedni z otwartymi paszczami, inni z zaciśniętymi zębami (Schumacher

African napisał(a):Floyd Landis, Tyler Hamilton i w moim przekonaniu doping stosował również Lance Armstrong.

African napisał(a):Znaczy się w tym fragmencie nie ma, ale w innym tekście o niej jest. Że niby tam dostarczano jej doping itp. Tak mi się właśnie skojarzyło z Armstrongiem, który podobno też coś z tym miał wspólnego.

Yukasz napisał(a):A wcześniej pisałeś o Amerykanach jako o 'zdopingowanym m.in. przez kolarstwo narodzie'. A żeby wysuwać takie tezy na podstawie dwóch kolarzy (ktoś jeszcze z USA? pewnie nie tylko oni z Amerykanów sie koksowali ale tym o których nie słyszeliśmy nic nie udowodniono) jest trochę dziwne przynajmniej jak dla mnie Rolling Eyes
Yukasz napisał(a):To w takim razie co powiedzieć o innych kolarskich krajach jak choćby Niemcach czy innych Question Oni wg ciebie pewnie żyją dzięki koksowi
kiedyś wszyscy niemieccy sportowcy jechali na dopingu (zwłaszcza lekkoatleci), później przeniosło się to na kolarstwo i tak mamy do dziś. Ullrich, Jaksche, Sinkewitz, Zabel i pewnie jeszcze wielu, wielu innych. Szkoda, bo każdego z nich bardzo szanowałem, a w szczególności to już Jana Ullricha, za ten upór w walce z Armstrongiem.Yukasz napisał(a):Jak pisałem do tej pory Arsmtrong się nie przyznał do koksu a nikt mu tego nie udowodnił.

arek_ahig napisał(a):Przecież pisałem powyżej, że Armstrong nie przyznał się do niczego.

African napisał(a):Dobra, Armstrong się do niczego nie przyznał, ale skoro tak wiele osób twierdzi, że stosował doping, to coś w tym prawdy musi być.

African napisał(a):Mogę posłużyć się tutaj przykładem Marion Jones, która też wiele razy zarzekała się, że jest czysta, nigdy nie stosowała dopingu, a jednak parę dni temu powiedziała publicznie coś innego.
African napisał(a):Tak samo może być z Amerykaninem.
Yukasz napisał(a):I jak tu ma się Twoje powiedzenie w grupie siła?
Yukasz napisał(a):Tak więc przywoływanie historii Jones i przyrównywanie jej do Armstronga jest jak lokata tym bardziej że wyżej ci pisaliśmy iż Amerykanin obalał te zarzuty które mają się jak dzień do nocy.
Yukasz napisał(a):ale na razie nie mam podstaw aby tobie a także innym jego przeciwnikom wierzyć bo to są tylko bezpodstawne oskarżenia w kierunku osoby która odniosła wielki sukces

African napisał(a):Twoje przykłady odnosiły sie tego co się dopiero wydarzy
Yukasz napisał(a):Przed sezonem więcej niż wiele osób a w tym także eksperci uważali że Arsenal będzie słabszy niż kiedykolwiek a Tottenham zajmie jego miejsce w walce o czołowe lokaty Premiership. Jaka jest sytuacja chyba nie muszę ci mówić Łypiący
Kilka lat wcześniej wszyscy ślepo wierzyli w geocentryzm a dopiero Kopernik go obalił wysnuwając heliocentryzm.
African napisał(a):Jeśli tak rzeczywiście nie było, to dlaczego tak wielu ludzi twierdzi, że Amerykanin wygrywał w sposób nieczysty.
African napisał(a):Kiedyś nawet były pokazane zaświadczenia, że Lance stosuje, jednak Amerykanin jakoś się z tego wywinął.
Yukasz napisał(a):A to że Armstrong stosował doping to mu udowodniono tyle że wtedy gdy on go zażywał ten środek nie był zakazany bo był niewykrywalny i inni też pewno go stosowali. I to właśnie była ta jego krew z niedozwolonymi środkami a po co to odgrzebano nie wiem. Chyba dlatego że nie było już się do czego przyczepić Rolling Eyes
African napisał(a):To, że Armstrong się nie przyznaje jest logiczne. Nikt chyba by się nie przyznał.
Yukasz napisał(a):Jednak osoby niewinne też się zarzekają że są niewinne i one już mają rację więc trudno żeby się przyznawały do czegoś czego nie robiły.
African napisał(a):Dlaczego Dr.Ferrari doktor Armstronga został skazany za dawanie dopingu kolarzom i później sam mówił, że Lance też go stosował.
arek_ahig napisał(a):Po 2: tą rzekomą rozmowę Armstronga z lekarzem na temat zażywania środków dopingujących ujawniła pani, o której wcześniej wspominałem, Betsy Andreu. Twierdziła, że była jej świadkiem.
African napisał(a):Taka wiadomość totalnie zburzyłaby współczesne kolarstwo, w porównaniu z aferą Vinokurova, Landis, Basso czy Mayo to byłby prawdziwy szok.
African napisał(a):Popatrz na to z tej strony. Ja osoba co ledwo wygrała z rakiem, który na pewno mocno wyniszczył jego organizm jest w stanie rok później wygrać najtrudniejszy wyścig kolarski świata bez wspomagania dopingiem ? to jest nierealne. Zwłaszcza, że robił to z taką przewagą i przez tyle lat.
Tak samo nie ma przepisów zabraniających mu później startów. Zresztą już pisałem - on jest jak Papaj ze szpinakiem i przez kilka lat jechał na tym koksie zażywanym podczas leczenia
Yukasz napisał(a):I ilu czyli tak wielu wg ciebie ludzi podejrzewa Armstronga
Yukasz napisał(a):Powiedz mi czemu wielu ludzi nie lubi Wiśniewskiego, Małaszyńskiego czy Rubika i przywalają się do wszystkiego do czego można Question Bo oni odnoszą sukces i reszta im zazdrości Exclamation Taka uroda człowieka.
Yukasz napisał(a):Jak ten lekarz innym pomagał się koksować to od razu znaczy że wszystkich swoich pacjentów
Yukasz napisał(a):A z nimi to nie był szok
Yukasz napisał(a):Przecież jak był chory to się leczył różnymi niedozwolonymi świństwami ale to chyba nie jest zabronione?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość