MotoGP

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez snake So 03.09.2005 12:44

Bez zadnego watpienia Valentino Rossi jest najlepszy w Motos GP. Nikt nie ma z nim prawie zadnych szans. Sete Gibernau to dobry kierowca, ktory ma pecha. W ostatnim wyscigu jechal za Valentino, byl drugi, ale braklo mu benzyny na ostatnim okrazeniu. :? Wczesniej bylem prawie pewnien ze ten wyscig byl dla hiszpana bo nie raz zamieniali sie z Valentino na pierwszym miejscu w czasie wyscigu. Co do innych rywali to np. Max Biaggi to juz nie jest ten sam Max co pare lat temu. Moze jeszcze powalczyc, ale nie ma szans ze swoim rodakiem.
Slyszalem tez ze Valentino za dwa lata bedzie jezdzil w formul 1. Nie wiem czy to prawda, ale widzialem go niedawno jak jezdzil w Ferrari od Michaela Schumachera i nawet niezle mu poszlo. Bylby drugim mistrzem swiata w Motos GP ktory przeszedlby na Formule 1.
Obrazek

Obrazek
snake
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Ajgor So 03.09.2005 13:37

No niestety nie ten Max.Ale snake Gibernau przeciez 1 był dość sporo przed Valentino jak mu benzyny brakło :roll:
Siamo della BRIGATA ROSSONERA

A.C.A.B.
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez el_nino Pn 08.05.2006 21:57

ja się tyle tym interesuje z tego co gram, znam tych motogp wiem ze najlepszy jest V. Rossi :))) polecam MotoGp3
el_nino
Grafomania zaawansowana

Postprzez Sawyer Pn 30.10.2006 11:59

No i po sezonie, nie ogladalem ostatniego wyscigu :? i chyba nie obejrze powtórki bo bym zapewne płakał :cry: . Szkoda Vale .. mysle ze bardziej zasłużył na tytuł bo każdy wie co ten koles potrafi zrobić z motorem ... mial pecha, trudno trzeba życ dalej (moze gdyby jechal na tej z siga :lol: ) :? Gratulacje dla Kentucky Kid. :wink:

Nastepny sezon bedzie ciekawy.... moze ostatni sezon Rossiego :roll: i nowe maszyny 800 ccm :twisted:
Domagam się powrotu starej wersji pilka.pl !
Sawyer
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zaza Pn 30.10.2006 12:06

Z tego co wiem to Valentino walczył do końca, mimo upadku wrócił na tor i odrobił sporo ... ale za mało. A przeciesz chyba 8 miejsce przy trzecim Heydena dawało mu kolejne mistrzostwo.

Czy następny sezon bedzie ostatni dla Rossiego ? a co cały czas masz na mysli F 1 ? Bo na ten temat juz powstał serial :roll:

Bartek a jednak miałem racje :roll: Teraz Ty wyszisz piwo :P Choć chciałbym sie mylić :? Ale jednak nie udało mu sie.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Sawyer Pn 30.10.2006 12:10

Zaza napisał(a):A przeciesz chyba 8 miejsce przy trzecim Heydena dawało mu kolejne mistrzostwo.

Chyba 7, ale tez na 100 % nie wiem.

Zaza napisał(a):Czy następny sezon bedzie ostatni dla Rossiego ? a co cały czas masz na mysli F 1 ?

Mam na mysli, ale nie chce żeby tak się stało ... może zamiast F1 wybierze Ducati :wink: zawsze chciał jezdzic na włoskiej maszynie :)
Sawyer
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zaza Pn 30.10.2006 12:17

No to chyba bedzie mu bliżej do Ducatti niż F 1, bo kto Ferrari ? tak na dzień dobry ? mało prawdopodobne, chyba jako kierowca testowy :wink: A też trudno wyobrazić sobie Vale w bolidzie Super Aguri :wink:

A wiesz do kiedy ma umową z Yamahą ?
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Sawyer Pn 30.10.2006 12:58

Zaza napisał(a):A wiesz do kiedy ma umową z Yamahą ?

O ile się orientuje to ostatnio przedłuzył o rok ... czyli ma umowe do konca przyszlego sezonu
Sawyer
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 Pt 07.03.2008 23:05

Sezon 2008 zaczął się na dobre. Z przodu Yamahy i Ducati. Po wynikach sesji treningowych bardzo dobrze spisali się debiutanci mam tu na myśli Lorenzo, Dovizioso, Tosland, czy deAngelis. Na razie może zawodzić trochę jazda Rossiego ,ale sądzę że Doctor po prostu coś testował i dopiero w kwalifikacjach zacznie kręcić dobre kółka. Oczywiście z przodu a nawet na samej szpicy Stoner, jak na obrońce tytułu przystało wygrał w obydwóch treningach. Jak na razie słabo żeby nie powiedzieć fatalnie Honda, ani Hayden ani Pedroso bez większych popisów, ale jak już wcześniej mówiłem to tylko trening wszystko okaże się jutro w kwalifikacjach.
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: MotoGP

Postprzez ddemon N 13.02.2011 14:18

Dawno tu nikt nie pisał ale może w tym roku temat bardziej ożyje ponieważ w Polak Łukasz Wargala wystartuje w pełnym cyklu motocyklowych mistrzostw świata klasy Moto2, będącej przedsionkiem królewskiej kategorii MotoGP. :jupi: Jest to też jakby pewna rekompensata że nie będziemy mogli oglądać Polaka w innej królewskiej klasie w F1 :P

W stawce liczącej 38. zawodników, dosiadających motocykli wyposażonych w identyczne silniki i opony, polski debiutant korzystał będzie z podwozia japońskiej marki Moriwaki, która rok temu, wspólnie z Hiszpanem, Tonim Eliasem, sięgnęła po mistrzostwo świata Moto2.

Kto wie może Polakowi uda się wywalczyć jakieś podium a może i zwycięstwo :roll:

Na oficjalnej stronie można znaleźć składy MotoGP,Moto 2 oraz 125cc:

http://www.motogp.com/en/teams/MotoGP
http://www.motogp.com/en/teams/Moto2
http://www.motogp.com/en/teams/125

Narazie niema wnim oficjalnie potwierdzone Polaka bo to nowa wiadomość i narazie potwierdzają to tylko polskie strony :)

Teraz przejde do klasy Moto GP

Król Vale przeszedł wkońcu na włoskie Ducati i jako patnera będzie miał KentackyKida który sprzątnął w tytuł MŚ w 2006 :) Ciekawe będzie w Repsol gdzie z Ducati przeszedł Stoner,prześladowany przez kontuzje Dani Pedrosa oraz solidny Dovizioso no i nie wolno zapominać o obecnym MŚ z 2010 czyli Jorge Lorenzo który będzie miał za klubowego kolege utalentowanego Bena Spiesa..

Będzie ciekawe jak zawsze :jupi: Szykuje się pasjonująca walka na łokcie :P Jedynie co mnie nadal będzie martwić w tym sezonie to komentarz ze Sportklubu :/ Nie da się czasem ich słuchać :lol:
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 N 08.04.2012 14:27

Nowy sezon startuje i po pierwszym qualu już widać jak mocna Yamaha będzie mocna. Pokonać Stonera na torze gdzie wygrał bodaj ostatnie 5 sesji Q robi naprawdę duże wrażenie. Ogólnie w pierwszej piątce aż trzy Yamahy ( Stoner drugi na Hondzie i piąty Hayden na Ducatti). Teraz kluczowe pytanie co dzieje się z Doctorem :?: Ostatnie miejsce wśród prototypów to nawet jak na to że nie może się dogadać z motocyklem po prostu jakiś kosmos. Nie wspominając już o ponad 2 sekundowej stracie :rotfl4: .

O prognozy na wyścig ciężko coś dokładniej ale walka o zwycięstwo powinna toczyć się między Stonerem i Lorezno, może do walki włączy się ktoś z dwójki Crutchlow - Spies ale będzie im ciężko. Na Haydena i Pedrosę bym zbytnio nie liczył, raz że Ducaty pewnie będą przy swojej charakterystyce zjadać opony a dwa że Dani to cień tego zawodnika z przed powiedzmy dwóch lat który liczył się w walce nawet o tytuł.

W Moto3 mamy w tym sezonie kilku młodych ciekawych motocyklistów tutaj też powinno być bardzo ciekawie, natomiast w moto2 trzeba zwrócić uwagę na Marqueza bo to może być człowiek który w przyszłości będzie walczył nawet o tytuł w wyższej klasie ;)
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez ddemon N 08.04.2012 15:16

Nareszcie :jupi:

Na początek zmieniła się stacja - transmisje na Polsacie Sport lecz komentarz ten sam :suicide: Trochę grafika mogła być lepsza ale pierwszy wyścig sezonu i może to poprawią :roll:

Co do sezonu walka będzie się toczyć między Stonerem a Lorenzo - kibicuje Jorgę,który będzie chciał się odkuć za poprzedni sezon :( Do walki o tytuł może się włączyć mimo wszystko Pedrosa dla którego może być to ostatni sezon w Repsol Honda :( Szkoda bo faceta zniszczyły kontuzję i już nie jeździ na tym poziomie na jaki go stać....
Spies to moim zdaniem pupil komentatorów,Amerykanów którzy liczą w końcu że ich rodak będzie wymiatał w Moto GP - moim zdaniem nie jest to ta półka - owszem stać go na jakieś podia ale seryjne zwycięstwa wątpie :)
Rossi :shock: Gdyby nie ta kasa(bodajże 17 mln sezon) jaką dostaje w tym Ducati to nie wiedziałbym co go skusiło aby tam pójść :roll: Nie zdziwie się jak to będzie ostatni sezon w Ducati - 2 sek. do najlepszych

W Moto 2 będzie ciekawie - tą klasę trzeba śledzić bo za jakiś czas niektórych zawodników może zobaczyć w przyszłości w MotoGP(Marquez,Terol,Espargaro,Simon) ogólnie sporo Hiszpanów w tej klasie którzy będą chcieli namieszać jak Ellias, który ma coś do udowodnienia a szyki im pokrzyżować Włosi - Corsi,Iannone oraz Szwajcar Luthi,który dzięki swojemu doświadczeniu(MŚ w 125cc) może napsuć krwi młodym :P

W Moto 3 walka będzie toczyć między Cortese,Vinalesem - sporo młodych zawodników i będzie ciekawie...Trudno powiedzieć kto nam wystrzeli zobaczymy :)
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 N 08.04.2012 15:32

ddemon napisał(a):Rossi :shock: Gdyby nie ta kasa(bodajże 17 mln sezon) jaką dostaje w tym Ducati to nie wiedziałbym co go skusiło aby tam pójść :roll: Nie zdziwię się jak to będzie ostatni sezon w Ducati - 2 sek. do najlepszych

No tak ale warto zauważyć że Rossi był najsłabszy ze wszystkich Ducati, a np. Hayden nawet sobie ładnie poradził i dojechał na 5 miejscu ;) Nie winiłbym tutaj do końca motocykla - po prostu styl jazdy Valentino zupełnie nie pasuje do zachowania tego konkretnego pojazdu i przez to jest jak jest. Bo skoro taki Abraham w satelickim zespole jest w pierwszej dziesiątce to nie wierzę że Rossi w fabrycznym by nie podołał ;)

ddemon napisał(a): Moto 3 walka będzie toczyć między Cortese,Vinalesem

Ja myślę że niespodzianką in plus może okazać się również Penati który ma papiery na bardzo szybkiego motocyklistę z szansami na sukcesy i ja mu po cichu kibicuję - taki mój czarny koń :P
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez ddemon Pn 09.04.2012 0:08

Kurde dziś wszystko z przerwami ogladałem ręczną,wyścig ale wyścig zacząłem oglądać po 14-15 okrążeniu i chyba niewiele straciłem :> choć przynajmniej wisienkę widziałem...

Wspaniałe zwycięstwo Jorge :jupi: Ależ walka,wyprzedzony przez Daniego spadek na 3 pozycję szybka kontra i gonienie Stonera i wyprzedzenie - profesorska jazda :brawo:
Pedrosa również brawa :brawo: Wspaniałe wyścig i utarł nosa Borowczykowi(skąd on się kurde tam znalazł :suicide: ),że Pedrosa to cień zawodnika,to nie ta klasa itd :D Jeszcze raz :brawo: Dani :)
Stoner po stracie jaką miał i jak był wyprzedzony przez Jorge i Pedrosę stawiam,że zajechał opony lub też znów problemy z jego zdrowiem-kondycją szkoda byłoby bo utraci na tym znów sezon...
Rossi daleko choć ponoć wyjechał poza tor i nawet jeśli byłby na 6 powiedzmy pozycji to strata do zwycięzcy 28 sek na 22 okrążenia to ogromna przepaść :/ Oby było lepiej bo szkoda oglądać Doctora na tak odległych pozycjach ;(

Moto 2 wogóle niewidziałem widzę że wygrał Marquez,który chyba ma kontrakt na przyszły sezon w Moto GP albo mi się źle obiło o uszy i z kimś go pomylilem z tej klasy :P 2 Iannone z małą stratą i tak jak oczekiwałem będzie ciekawa walka w tej klasie :)
W Moto 3 widziałem urywki gdzie była walka w koło w koło i mogło się podobać - niestety musiałem zmienić kanał i tyle było z oglądania :lol: Wygrał Vinales przed Fenatim i trzecim Cortese który przyjechał z dużą stratą..

Pierwszy wyścig za nami i zobaczymy jak potoczy się dalej :)
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Hyypia123 Pn 09.04.2012 0:29

Borowczyk wcale nie komentował źle.Zaryzykuje stwierdzenie, że gdy za partnera ma kogoś ogarniętego, w tym przypadku Badziaka, komentuje bardzo dobrze.Było to widać w parze z Sokołem.Z wiadomych względów inaczej jest z Maurycym czy kiedyś Skubisem :angry2:

Zastanawiam się co się dzieje z Doctorem.W kwalifikacjach był najgorszym kierowcą prototypu, a w wyścigu zupełnie niewidoczny.Brawa dla Lorenzo bo wyścig rozegrał znakomicie.Zawiódł Spies, który trochę się zamotał i przepadł w środku stawki.Za to bardzo ładny wyścig w wykonaniu kierowców Hondy.Pedrosa jak zwykle wyśmienity start.Gdyby tylko lepiej się kwalifikował, miałby szanse na jeszcze bardziej imponujące wyniki.Nie wiem co się stało w drugiej części wyścigu ze Stonerem.Na pochwałę zasługuje też stary, dobry Roberts, który swoim wielkim doświadczeniem pomoże rozwijać motory CRT.

Miło jest wrócić to oglądania królewskiej serii.Kiedyś oglądałem Moto GP w 2007 i cieszę się że większość tamtej czołówki dalej jeździ :wink:
Hyypia123
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne sporty