Siatkówka

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Siatkówka

Postprzez Dr.Football1 Pn 06.02.2012 15:28

http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez ddemon Pn 12.03.2012 18:09

Sebastian Świderski zakończył sportową karierę

Sebastian Świderski, przyjmujący reprezentacji Polski i ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, zdecydował się zakończyć sportową karierę, poinformował portal gwizdek24.pl. Jak poinformował Onet Sport menedżer zawodnika, Świderski ma dołączyć do sztabu szkoleniowego Farta Kielce.

- Walczyłem o zdrowie trzy miesiące, a przez ostatnie dwa tygodnie dojrzewałem do decyzji o zakończeniu kariery - powiedział siatkarz, który od powrotu do Polski trapiony był kolejnymi ciężkimi urazami. Walka o powrót do zdrowia i gry w klubie i kadrze tym razem zakończyła się dla siatkarza decyzją o rezygnacji z zawodowej kariery. Z powodu urazów nie wystąpił w finale Ligi Światowej, mistrzostwach Europy i Pucharze Świata w minionym roku.

- Niestety, lekarze stwierdzili, że nie ma szans na kontynuowanie zawodowej kariery. W przeciwnym razie groziłoby mi kalectwo - dodał były kapitan i symbol reprezentacji Polski. Świderski w reprezentacji zagrał niemal 300 spotkań. Zdobył wicemistrzostwo świata (2006), oraz czwartą lokatę w Lidze Światowej 2007. Był mistrzem świata (1997) i Europy (1996) juniorów. Występował w Stilonie Gorzów, Mostostalu-Azoty Kędzierzyn-Koźle, włoskich Perugii Volley i Lube Banca Macerata, skąd wrócił w 2010 roku do Kędzierzyna-Koźla.

Wybierany był najlepszym graczem ligi polskiej (2000) i włoskiej (2005). Wygrywał klasyfikację na najlepszego atakującego Final Four Ligi Mistrzów (2003) i igrzysk olimpijskich w Pekinie (2008). Został uznany najlepszym siatkarzem (MVP) Final Four Ligi Mistrzów 2003.

Doniesienia na temat decyzji siatkarza potwierdził w rozmowie z Onet Sport menedżer Sebastiana Świderskiego, Jakub Malke. - Sebastian rozwiązał umowę z ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. Stan jego zdrowia, powtarzające się kontuzje i ryzyko kolejnego urazu sprawiły, że przechodzący aktualnie rehabilitację zawodnik dołączy do sztabu szkoleniowego jednej z drużyn PlusLigi, Farta Kielce.

- Będziemy starali się odpowiednio pożegnać Sebastiana, zorganizować jakąś uroczystość. Ze względu na kontuzję i rehabilitację na razie nie ma takiej możliwości. Zawodnik zajmie się pracą trenerską, nie kończy się jego przygoda z siatkówką, po prostu zaczynie się nowy etap - dodał Malke.

:brawo: :brawo: i jeszcze raz :brawo: Wielki siatkarz o niesamowitym wyskoku...Pamiętam jak za bajtla się fascynowałem jak taki mały może tak wysoko skakać :lol: Wspaniały siatkarz i przede wszystkim po tych wszystkich sukcesach,gry za granicą nigdy mu nie odbiło i pozostał sobą :) Dzięki za wiele emocji spędzonych przed TV i powodzenia na ławce trenerskiej :)
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Realista Pn 12.03.2012 18:23

Smutna informacja, nawet jeżeli wiadomo było od dłuższego czasu, że tak to się zakończy. Chyba najbardziej ceniony polski siatkarz na świecie. Dozgonna wdzięczność, panie Sebastianie :wink:
Realista
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez dexter12 Pn 12.03.2012 18:30

ddemon napisał(a):Wielki siatkarz o niesamowitym wyskoku...

Zawdzięcza to m.in temu, że w młodości nosił ciężarki na kostkach :) Wielki siatkarz, dziękujemy za wszystko!
dexter12
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Ebi N 18.03.2012 18:41

Coś cisza jak sam skurwsyny, a przecież tworzy się historia - Skra walczy o historyczny (drugi w historii dla Polski) triumf w siatkarskiej Lidze Mistrzów!
Obrazek
Ebi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Morrow N 18.03.2012 20:54

Jak to można było [k****] przegrać!!!! :suicide:
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez ddemon N 18.03.2012 20:55

Kur** nie wygrali tego ani taktyką ani serduchem :cry: Choć serducha nie można odmówić - zdecydowały epizody - nie gra się na 15-15 do Kurka na pipe'a gdy ten jest blokowany przez większość seta blokowany :/ Oglądałem od 4 seta więc nie wiem jak wyglądał początkowo mecz ale woli walki nie można odmówić - i choć dostali się do tego finału trochę kuchennymi drzwiami to w Final Four zagrali naprawdę znakomicie :brawo:
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez lisek_chz N 18.03.2012 20:55

Na własne życzenie a raczej na życzenie Falasci, który zrezygnował kompletnie z gry środkiem i Rosjanie skakali tylko do skrzydeł.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Morrow N 18.03.2012 21:20

Zabrakło...No właśnie czego? Zimnej krwi, szczęścia, umiejętności? Na pewno nie woli walki ale jednak przy przegraniu meczu 2:3 i tie-breaka 17:15 skłaniam się do tego, że zabrakło jednak trochę szczęścia... Szkoda, wielka szkoda bo było w tym roku wszystko żeby wygrać te rozgrywki. Był zespół w dobrej formie, hala ludzi tworzących klimat wielkiego święta, wreszcie był łatwy przeciwnik w półfinale, który pozwolił zbudować pewność siebie i w dobrych nastrojach wejść do finału. Wszystko zostało dopięte żeby ten sukces wreszcie udało się osiągnąć, nawet Zenit wyeliminował teoretycznie trudniejszego przeciwnika.

Mimo wszystko brawa za walkę, za charakter no i za kawał dobrej siatkówki jaką zobaczyliśmy w tym finale. Szczególnie za to jak Skra podniosła się po pierwszym secie. Obawiałem się, że skończy się szybkim 0:3 a tu Bełchatowianie wyciągnęli ten mecz i zabrakło bardzo, bardzo niewiele żeby załatwić Zenit w 4 setach. Były 3 piłki meczowe żadnej nie udało się wykorzystać, Rosjanom wystarczyła jedna. To jest chyba ta różnica. W kluczowym momencie Rosjanie przeczytali akcję i złapali pipe'a, szkoda. Było bardzo blisko ale niestety to jeszcze nie stanie się dzisiaj. Pod względem sportowym Skra IMO jest już zespołem, który stać na wygranie tych rozgrywek, trzeba może kilku kosmetycznych korekt ale skoro teraz się nie udało to trzeba mieć nadzieję, że uda się za rok.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Marko87 Pn 26.03.2012 12:18

26.03.2012
Volleyball Poland Women - 18:00
Piła-Wrocław 2
@ 1,9

0-3
Marko87
Junior
Junior

Postprzez Marko87 Wt 27.03.2012 12:16

VOLLEYBALL
Dinamo-Tomis Constanta 2 @ 1,7
Warszawa-Częstochowa 1 @ 1,8

Marko87
Junior
Junior

Postprzez Morrow Śr 18.04.2012 19:15

Ogląda ktoś finał PlusLigi? Ależ Resovia złapała flow po wyeliminowaniu Zaksy. Skra, słabiutka swoją drogą, już drugi mecz z rzędu u siebie nie istnieje :shock:
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez BadBoy Śr 18.04.2012 19:23

Wczoraj po pierwszym secie byłem pewny, że PGE spokojnie objedzie Resovie, a tu taka niespodzianka :shock: Grozer z Nowakowskim kapitalnie, po drugiej stronie jedynie Wlazły trzyma poziom, czasem Falasca błyśnie... W 3 secie na razie zapowiada się ciekawie :P
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
BadBoy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Morrow Śr 18.04.2012 20:19

Ależ dym po meczu o tę nieszczęsną piłkę. Tak jak powiedzieli komentatorzy, przegrywać też trzeba umieć. Skra tego dziś nie umiała, Bełchatowianie przyzwyczajeni do sukcesów na rodzimym podwórku dziś do minimum ograniczyli swoją szansę na obronę tytułu. Sędzia może się i pomylił ale drużyna aspirująca do walki o miano najlepszej na świecie nie powinna stawać przy stanie 13:16 i oddawać seta. Dziś jak i wczoraj Resovia była zwyczajnie lepsza i to ona najprawdopodobniej zostanie nowym mistrzem Polski bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że Skra zdoła się odbudować w tak krótkim czasie i wygrać dwa mecze w Rzeszowie.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez 10 Śr 18.04.2012 21:53

Nie oglądałem PLS-u wieki, ale czytając pomeczowy opis na onecie bodajże pomyślałem sobie, że jak nie teraz, to kiedy? Grozer to armata, Tichacek, na ile pamiętam go z Ligi Mistrzów, gra bardzo szybko i kombinacyjnie, Achrem jest świetny... Resovia to naprawdę mocny zespół.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
10
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne sporty