Snooker

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Snooker

Postprzez fieldy N 01.05.2011 17:15

wczorajszy mecz 1/2 finału był tak żenujący, że aż śmieszny. Tyle prostych akcji obaj zmarnowali (Higgins i Williams). W jednej partii Williams przy stole był chyba z 10 razy, a ugrał 3 pkt, bo co chwilę coś psuł i to tak proste akcje, że głowa mała.
Mam nadzieję, ze wygra Trump, bo chłopak idzie w turnieju jak po swoje.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez ddemon Wt 03.05.2011 0:23

No i mistrzem po raz 4 Higgins :) Ostatecznie 18-15 wygrana z Trumpem,mogło się skończyć wcześniej w 31 frejmie gdzie zamiast 17-14 zrobiło sie 16-15 bo Higgins nie trafił banalną żółtą(może celowo spudłował? :D ) Dużo frejmów Higgins wykradł Trumpami a i on zbyt bardzo się podpalał na bilach(że wszystko wpadnie a stres bywał coraz większy) ale dzisiaj to Higgins był lepszy bo już na decydującą prowadził 13-12 z 7-10..

W finale znaleźli się najlepsi w tym roku zarówno jeden jak i drugi zasłużył na zwycięstwo..Wygrał zawodnik bardziej doświadczony i to by było na tyle...

Wcześniej pisałem że to mogą być ostatnie MŚ Hendrego - zawodnik ogłosił kontynuowanie swojej kariery :)
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez ddemon Śr 13.07.2011 13:49

W domku było ale szybko zniknie a tak będzie można tutaj podyskutować o Drużynowych MŚ gdzie nasi(a szczególnie 1) robią furorę 8)

Polska wygrała z Hong kongiem 3-2 i przegrała niespodziewanie nisko ze Szkocją 2-3.
Obecnie Polacy liderują w grupie dziś mają dzień wolny i stracą prowadzenie ale nie są bez szans na wyjście z grupu(wychodzą 2 drużyny)
Podczas wczorajszego dnia 15-letni Kacper Filipiak ograł Marco Fu,Johna Higginsa oraz Stephena Maguire'a :jupi:

Sam mistrz kija O'Sullivan wypowiedział się że Polak w przyszłości będzie mistrzem Świata :roll:
http://sport.onet.pl/snooker/ronnie-osu ... omosc.html
Żeby nie było że onet to zmyślił podam oto link z twittera http://twitter.com/#!/ronnieo147

Tutaj terminarz i wyniki dotychczasowych spotkań
http://www.worldsnooker.com/page/NewsAr ... 08,00.html
Tabela
http://www.worldsnooker.com/page/PTTEGA ... 14,00.html

E:

Szkoci pokonali Afganistan 4-1 i to oni są liderami :)
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Arwin Śr 13.07.2011 13:51

O nie, teraz 50% Polaków będzie ekspertami od snookera, tak jak to było z biegami narciarskimi, skokami i F1.
Arwin
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez ddemon Śr 13.07.2011 14:48

E tam odrazu ekspertami :P Jak leci przez tydzien-dwa na eurosporcie to się czasem się obejrzy a przecież dobrze jest kogoś znać i tym sposobem trochę się tym sportem zainteresować ;)
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez toporow Śr 13.07.2011 14:53

Słyszałem o tym chłopaku. Niezłą furorę robi. Mój kumpel, który się interesuje tym sportem już jakiś czas temu mi mówił, że ten chłopak może okazać się ciekawym zawodnikiem. Prawdę powiedziawszy zainteresowała mnie trochę jego osoba i postanowiłem przekonać się jak chłopak gra. Po prostu rewelacja, w tym wieku prezentować już tak wysoki poziom to naprawdę fajna sprawa. W szczególności dla nas Polaków, gdyż będziemy mieć kolejnego pupila - przyda się, dumy z Polski nigdy za wiele ;).
inseparably connected with football
Obrazek
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez venomiq Śr 13.07.2011 15:04

Jeszcze jakiś czas temu oglądałem nałogowo snookera, kiedy tylko mogłem. Fantastyczna dyscyplina, gdzie umiejętności techniczne i taktyczne doskonale się uzupełniają. Fajnie, że mamy się z czego cieszyć. Mam nadzieję, że chłopak pójdzie za ciosem i za kilka lat dołączy do ścisłej czołówki graczy.
Jak czas pozwoli to wrócę pewnie do oglądania. Tylko chwilowo odstawiłem telewizor w kąt. A raczej wydałem go siostrze, bo mi był zbędny.
Dirty mind
venomiq
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez sbQ Śr 13.07.2011 15:34

Arwin napisał(a):O nie, teraz 50% Polaków będzie ekspertami od snookera, tak jak to było z biegami narciarskimi, skokami i F1.

Masz rację. Już widzę te nowo otwierane strony fanowskie, konkursy na forach itd.
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez Chlopaczek Śr 13.07.2011 15:36

Ja tego Snookera to znam bardzo dobrze.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez emdżej Śr 13.07.2011 18:17

Kiedy Polacy grają z Afganistanem?
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez ddemon Śr 13.07.2011 19:00

emdżej
Jutro a pt z Tajlandią 2 - dziś mieli dzień przerwy :) Jeśli chodzi o godz to niestety niewiem - transmisja zyczynają już od 8:45 http://www.drhtv.com.pl/meczenazywo.html
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez emdżej Śr 13.07.2011 19:04

Znalazłem, że najpierw grają drużyny z grupy B (ZEA z Maltą) i C (Belgia z Irlandią Płn.) jednocześnie, a dopiero później nasi.

Co do wysypu specjalistów od snookera. Nie uważam się za takiego absolutnie, ale dla relaksu lubię sobie czasem popatrzeć.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez ddemon Cz 14.07.2011 10:32

Polska -Afganistan 1-0 :jupi:
Filipiak wygrywa swoje kolejne spotkanie...Po wygranym spotkaniu niezbyt zadowolony bo wygrał je w kilku podejściach ale należy coraz bardziej go obserwować - narazie wytrzymuje presje(gra do jednego frejma) jak na tak młodego zawodnika..
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez petrdcm Cz 14.07.2011 11:28

Chyba chłopaki sami sobie winni, wydaje się że wywarli na siebie presje wcześniejszymi dobrymi meczami której teraz nie wytrzymują. Z perspektywy czasu można rzec że wystarczyło ogrywać słabeuszy aby awansować, ewentualnie urywając też jakieś frejmy faworytom. Oni faworytów postraszyli ale co z tego, póki co zanosi się na 1-2 a błędy żenujące nawet nie wynikające z jakiś trudnych ustawień bili przez rywali.

edit:
Rywale przyznali się do faulu.

edit:
Co z tego, kolejny głupi błąd na jednej z czerwonych :angry:

PS
3 frejm miał być deblem, czemu nie grają na przemian tylko ciągle ci sami przy stole?
petrdcm
Internetowy napinacz

Postprzez ddemon Cz 14.07.2011 11:50

Owszem presja dla naszych snookerzystów jest - ale jest taka sama jak dla innych - gra do 1 frejma = najmniejszy błąd może skończyć się porażką

Obecnie 1-2 dla Afganistanu - przegrany mecz Wróbla na własne życzenie gdyż raz spudłował łatwą czerwoną jak i złe kontrolowanie białej przez całe spotkanie - potrzebował 4 snookerów - zdobył tylko 1 popełnił błąd i dokończenie formalności przez Mohammeda..
Debel przegrany również na własne życzenie były 2 czerwone otwarcie - Filipiak chciał wózkiem po różowej otworzyć kolejną czerwoną,błędnie spozycjonowanie i koniec brejka..końcówka pod dyktando Afgańczyków...

PS.. W deblu petrdcm uderzali na przemian :P

Teraz Filipiak z Mohammedem i Wróbel z Raisem- wydaje się potyczka najlepszych i potem ciut słabszych :P
Faworytem niejesteśmy ale dobrze byłoby ugrać jeszcze jednego frejma
TORCIDA Górnik ! VeB!
ddemon
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne sporty