Sporty Walki

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Sporty Walki

Postprzez Kesz N 05.02.2012 15:53

Ja tam w takich wypadkach zostaje wierny retransmisji w teleexpresie - wnioskuję, że albo po 1 min Najman złamie nogę, albo koksiarz padnie na zawał ze zmęczenia :roftl3:
Obrazek
Kesz
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Kesz N 26.02.2012 15:27

Wczoraj odbyła się gala KSW a tutaj cicho ?

Najgorzej jeśli chodzi o galę wypadła sama organizacja walk, na ostatnią chwilę kilku naszych zawodników straciło zapowiadanych zawodników i tak nie zawitał Puhakka, także nie walczył Le Banner - jednak zastępstwa były dość dobre, ale myślę, że taki przeciwnik jak Valentjin Overeem to za wiele dla Różalskiego, jaki odbył dopiero dwie walki w formule MMA, mimo wszystko trzeba naszego kickboxera i zawodnika Muay Thai pochwalić za postawę. Brat aktualnego mistrza UFC w wadze ciężkiej - Alistara Overeema trzeba przyznać, że pod względem fizycznym bardzo przypomina brata, mimo masywności, to dynamika zachowana oraz szybkość a do tego Valentjin pokazał, że jest bardzo dobry w stójce, mimo, że do tej pory uważało się, że to parter jest jego mocną stroną... Jednak w stójce zdominował naszego zawodnika którego to właśnie mocną stroną jest ten element walki, jak na Mistrza Świata Muay Thai i Kickboxingu przystało, niestety... Zadecydowała przede wszystkim przewaga fizyczna i siły Overeema, na którego ciosy Różala nie działały tak jak te Holendra, do tego dochodzi tu siła ciosu, jaką Overeem miał większą no i doświadczenie - w końcu sparingi z bratem go wiele nauczyły. Różalski natomiast stoczył dwie walki z przeciętnymi rywalami w MMA - trochę nie ta liga, ale i tak brawa, bo nie wiele zabrakło do zwycięstwa.
Cieszy też powrót "Irokeza" - na poprzedniej gali KSW przegrał w trybie ekspresowym, na pewno nie tak sobie wyobrażał powrót do Polski, no ale tym razem wrócił zwycięsko i na pewno bardzo mu na tym zależało. Także Błachowicz się pokazał z dobrej strony chociaż przed galą wypadł mu przeciwnik...

Ostatnio standardem jest, że gale KSW tracą zawodników jakich niby zakontraktowali na walki i na ostatnią chwilę trzeba szukać kogoś innego - Jest to uciążliwe zarówno dla tych co ściągają na ostatnią chwilę jak i samych zawodników, jacy do gali się przygotowują pod konkretnego rywala a okazuje się, że przyjdzie zmierzyć się z kimś innym i strategię na walkę szlak trafia i trzeba iść na żywioł na ringu.

Nie zabrakło też walk dla niedzielnych kibiców, bo na ringu zmierzyli się dwaj byli strongmeni, taka ciekawostka...

Mi brakowało Khalidova, bo jest to jedyny zawodnik, jaki prezentuje w Polsce światowy poziom. Co prawda Błachowicza się wypycha do UFC - ale jak patrzę, jak łatwo sobie z nim rywale radzą obijając mu nogi, to myślę, że jest to rzucanie się z motyką na słońce. Najmocniejszą stroną Błachowicza są właśnie nogi i jego kopnięcia, jeden z jego przeciwników na KSW pokazał mu jego słaby punkt załatwiając go low kickami, wczoraj rywal próbował tego samego i widać było grymaz bólu na twarzy Błachowicza - bardziej doświadczony zawodnik, by go rozwalił z uśmiechem na ustach.

Ogólnie, przed tą gala więcej się trąbi o kwietniowej MMA Atack i walce dwóch cyrkowców Najmana i Hardcorowego Koksu - Szkoda gadać...

Przynajmniej tegoroczna gala KSW nie przyniosła takich kontrowersji jak ta z przed roku, gdzie sędziowie hurtowo przyznawali niezasłużone zwycięstwa Polakom, w tym najbardziej żałosna pomyłka w walce Pudzianowskiego z Thompsonem... Chociaż to.
Obrazek
Kesz
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Jarzinho So 07.04.2012 20:18

Gdzieś napisałem, że Overeem wyśle Lesnara do WWE. Prawdę mówiąc nie myślałem, że tak się stanie. Spodziewałem się, że Brock to jednak fajter i będzie chciał dalej walczyć. Myliłem się teraz zostało mu udawanie, kasa także spora. Szkoda, że nie zawita w przyszłym tygodniu do Ergo.
Brock pomógł wypromować UFC i za to trzeba mu podziękować, każdy potrzebuje takiej twarzy. Chciałem walki Lesnar vs.Overeem dostałem. Teraz chcę jeszcze Fedora zobaczyć w UFC.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MGiggs So 07.04.2012 20:45

o Reema wykryta jakieś specyfiki :angry2: :angry2: i jego pojedynek z JDS się nie odbędzie :suicide: (prawdopodobnie bo na to wskazuja wypowiedzi szefa UFC) ....a miała być gola marzeń :suicide:

Litości z Brockiem, facet w 3 ostatnich walkach dostal takie lanie że szkoda go było choć z Carwinem wygrał mimo iż całą runda dostawał ciosy w parterze.Było wiadomo ze z człowką dostanie niesamowity wpier ..ol.Wypromował UFC coś na zasadzie Pudzian-Kswa.Własnie Mariusz walczy z Sappem :roftl3: będzie komiczna walka
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez bartbuks Cz 26.04.2012 22:23

http://www.youtube.com/watch?v=V428qflM_Vg

Najman delikatnego buraczka z siebie zrobił... :roll:
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez lukinis131 Cz 26.04.2012 22:46

Nie pierwszy raz . Najman udaje cwaniaka a pewnie znowu dostanie łomot , to już chyba będzie jego koniec w MMA , teraz już nie będzie się mógł tłumaczyć że to dla niego nowa dyscyplina :lol:
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez rzeznik Cz 26.04.2012 23:41

"No podaj mu rękę, co robisz ku*wa" :lol: nie bawi mnie specjalnie ta dyscyplina, ale liczę na porządny łomot :wink:
rzeznik
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez czeher Cz 26.04.2012 23:47

http://www.boxingnews.pl/index.php?opti ... &Itemid=74

http://www.youtube.com/watch?v=DyQfxOPL ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=GCOYoflf ... re=related

http://fightsport.pl/latest/miroslaw-ok ... zywki.html

kokietuja sie dawno a koksiu tez robil sobie niezle jaja na tym smiesznym radiu na youtube i chyba ten jego kompan zaczal od nazwania Najmana zydem

bedzie zabawa... a Pudzian powinien juz walczyc z kims silniejszym, po Thompsonie to krok w tyl... Sapp to taki amerykanski Najman...

Szkoda, ze nie bedzie walki z Reema... A Mir :roll:
wolalbym aby zakontraktowali Barnetta, wczensiej czy pozniej bedzie rewanz Cain - JdS
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Matt. Pt 27.04.2012 21:01

o której dzisiaj walka burneiki z najmanem? i gdzie będzie można ją obejrzeć?
Obrazek
Matt.
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez czeher Pt 27.04.2012 21:04

http://liveuro.pl/channel-1.php

oprocz tego co aktualnie leci... czyli Strus jeszcze 3 pojedynki i najmany z koksami walcza a po nich GRABOWSKI :!:
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez lukinis131 Pt 27.04.2012 21:04

Na Polsacie Sport , pewnie ok.23 .
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez sci Pt 27.04.2012 21:19

i jak Wam się podoba gala?
Dla mnie Jotko też powinien zalczyć porażkę..noo ewentualnie remis, jednak taka strata na wadze musiała się odbić na zdrowiu. Zobaczymy co będzie dalej, ale jeśli chodzi o oprawę i efektowność to MMAA daleko jeszcze do kejesdabliu. No i liczę na koniec zawodowej kariery przez el tampona.
tylko margaryna mleczna jest na ciąże skuteczna
sci
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Gall Pt 27.04.2012 21:21

Brazylijczyk niezla technika konczaca, co do Jotko mysle ze wygral obaleniami po odjeciu punktow mogl byc remis.
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez bartbuks Pt 27.04.2012 23:03

Jaki kabaret, jak na wiejskiej dyskotece... Żal, że ludzie za to płacą...
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Biały Pt 27.04.2012 23:05

Przecież ten Najman jest żałosny... :roll:
Biały
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne sporty