XX Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn 2006

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Scyzoryk So 25.02.2006 12:02

No jest drugi medal którego się chyba nikt nie spodziewał , ale prawdepowiedziawszy to Sikora miał szanse na złoto gdyby nie to ostatnie szczelanie i to pudło to złoto było by pewne , ale ja jestem bardzo zadowolony bo nie spodziewałem się nawet miejsca w 6 ....
ZA TE 30 LAT , ZA 3 LIGI SMAK NA MISTRZA POLSKI PRZYSZEDŁ CZAS HEJ MKS KORONA
Obrazek
Obrazek
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez fieldy So 25.02.2006 12:58

Scyzoryk napisał(a):No jest drugi medal którego się chyba nikt nie spodziewał

ja się spodziewałem :P
Sikora biegł w czołówce już od pierwszego strzelania, które miał bezbłedne.
Podobnie jak O.E.Bjoerndalen.
Obaj panowie biegli do 4 strzelania znakomicie i mieli wszystkie strzały celne
Niestety żaden z nich złota nie zobył, bo M. Greis był cały czas tuż tuż.
na ostatnim strzelaniu norweg miał 2 pudła a Tomek - 1 [i to ostatnie ]
po 4 strzelaniu Sikora wyszeł na 1 miejscu, ale Greis strzalał bezbłednie [w sumie też 1 pudło] i miał tylko 3,3 sek straty do Polaka.
Na finiszu lepszy był Niemiec, zdobywając swojedrugie złoto na tych IO.
Polak drugi - 3 norweg.
Hala Polacy
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Yukasz So 25.02.2006 13:47

Medal Sikory jest pierwszym krążkiem polskich biathlonistów w historii startów na zimowych igrzyskach

To ósmy medal Polski w historii startów na zimowych igrzyskach olimpijskich i pierwszy w biegach narciarskich.

W dorobku Polska dotychczas miała złoty medal, wywalczony przez Wojciecha Fortunę w Sapporo (1972), a także dwa srebrne zdobyte przez Elwirę Seroczyńską i Adama Małysza i cztery brązowe, których autorami są Franciszek Groń-Gąsienica, Helena Pilejczyk, Adam Małysz i Justyna Kowalczyk.

Myśle że warto to wiedzieć, bo wychodzi na to że te IO są jednymi z najlepszych dla polskiej ekipy :haha:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Berik So 25.02.2006 13:56

Ja powiem tyle, ze medale Kowalczyk i Sikory uratowaly tych kretynow ze zwiazku narciarskiego. Co to ma znaczyc, ze praktycznie zadnych profesjonalnych tras, torow, co chwila sie slyszy o korupcji i oszukiwaniu trenerow itp. Niech sie ciesza z tych medali bo gdyby nie to srebro i braz to by ostro po dupie dostali
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez snake So 25.02.2006 14:01

A ja dopiero teraz dowiedzialem sie ze Polska ma juz dwa medale.
Justyna wygrala wczoraj co bardzo mnie cieszylo i uspokoilo. Nie spodziewalem sie wiecej sukcesow, ale jednak sie pomylilem. Szkoda ze do zlota Sikory zabraklo tak niewiele. :) Brawo.
Obrazek

Obrazek
snake
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia strona

Powrót do Inne sporty