Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

franz napisał(a):Nie wiem czy jest sens odrębnego tematu dla kwestii stanu wojennego.
Bo mało kto na tym forum ma wiedze historyczną aby swobodnie dyskutować na ten temat (większość młodziezy nawet nie wie co wydarzyło się 13.12 1981)

kaczy napisał(a):Sam jej nie ukończyłem, (jakoś w połowie mi się znudziła Wink ) ale opisuje on swoje przeżycia z godziny na godzinę przed wprowadzeniem Stanu Wojennego

bellus napisał(a):Wiesz kiedy była podjęta decyzja o wprowadzeniu stanu wojennego? Kiedy powstała notatka o przygotowaniach: tworzenie listy internowanych w pierwszej kolejności, rozlokowanie wojsk, etc? Strzel.

Co roku o tej porze ten sam temat.I te same argumenty zwolennikow i przeciwnikow ktorych najczesciej nie bylo jeszcze wtedy na swiecie.
Smecicie.

bellus napisał(a):Chciałem raczej tutaj poobalać parę twierdzeń uznawanych niemal za aksjomaty. Takich jak "mniejsze zło", "uratował Polskę przed atakiem ZSRR", "oszczędził setki (tysiące?) istnień", "to było konieczne".

Chlopaczek napisał(a):Biorac powyzsze pod uwage uwazam ze zakladanie tematu o 13.12.1981 mija sie z celem.

Chłopaczek napisał(a):Biorac powyzsze pod uwage uwazam ze zakladanie tematu o 13.12.1981 mija sie z celem.
kaczy napisał(a):najlepiej by było chyba przyłączyć ten temat do 'ogolnej polityki
Chlopaczek napisał(a):Wydaje mi sie nawet ze Bellus oraz Franz naskrobali pare zdan i przyczaili sie niczym dzikie koty - moze ktos sie z nimi nie zgodzi to bedzie dyskusja bo sa swiecie przekonani o swojej racji.

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość