EUROWIZJA 2006

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Które miejsce zajmie Polska na Eurowizji?

Ankieta wygasła Pn 08.05.2006 11:13

Ostatnie
9
69%
przedostatnie
4
31%

Liczba głosów : 13

EUROWIZJA 2006

Postprzez Corinthians So 28.01.2006 11:13

Już dziś krajowy finał Eurowizji. Kto wygra? Niestety pojawiły się kolejne czarne chmury nad polskim przemysłem fonograficznym :/
Chodzi o ankietę przeprowadzoną w portalu Interia.pl. 85 tysięcy osób wzięło w niej udział, i 25% zagłosowało na prymitywny zespół Queens!!! Co z tą pOLSKĄ??!! Tutaj nie chodzi o wygląd, o to czy fajna dupa, czy nie. Chodzi o głos! Chodzi o Eurowizję! Wszystko wskazuje, że po raz enty Polska zbłaźni się na tym przeglądzie. Czy Polaków dalej podnieca prymitywna muzyka XX wieku? W tym beznadziejnym zespole nie ma nic. To są trzy Mandaryny!
Jeżeli chcemy zająć jakieś wysokie miejsce na tej Eurowizji, to musimy wytypować zespół, który prezentuje nowy styl. Zespół, który łączy kilka stylów muzycznych! Idealnym kandydatem jest Mosquitoo. Ewentualnie głupim - nie obczajonym w muzyce - Europejczykom może spodobać się zespół Kto To. Niestety dla Polaków inne walory są ważniejsze.
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Postprzez cloner So 28.01.2006 11:45

Dla Eurowizji potrzeba wielkiego SHOW :twisted:
a to moze dac tylko Queens, albo ... Ich Troje :lol:

Naprawde :!:
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez RóżA So 28.01.2006 12:42

Szczerze mówiąc to nie wiem po co w ogóle Polska jedzie na tą Eurowizję. Z góry już wiadaomo że i tak się ośmieszom więc... :roll:

cloner napisał(a):albo ... Ich Troje

Właśnie najlepiej by było gdyby Ich Troje pojechało na Eurowizję- może by przynajmniej rozśmieszyli publiczność :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez xaver So 28.01.2006 13:02

"zero do stracenia, nic do stracenia, mam zero do starcenia..." :roll:
"zabierz wszystkie swoje rzeczy te z lodówki tez" cos takiego

Dla mnie wiekszosc kandydatów to był taki żen. no cóz wstydzic :oops: sie będziemy.
Ludzie Zasad
xaver
Skład B
Skład B

Postprzez Premo So 28.01.2006 14:45

Mi najbardziej do gustu przypadł utwór How Many People - The Jet Set.
Ten raperek jest spoko, a ta Sasha super laska!
Co do Quens czy, jak to tam się piszę. To DNO!
Obrazek
HALA MADRID!
Premo
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez PrOtEcToR So 28.01.2006 23:28

No i wyszło że reprezentowac nas bedzie Ich Troje :x ( a raczej ich sześcioro )
Ale mozna powiedzieć że będa pasowali tam do tej "szopki" bo inaczei Eurowizji niemożna nazwać! Piosenke równiez fatalna zaprezentuja i boje się że bedzi kompromitacja jak przed rokiem ośmieszył nas Delfin!
Myslałem ze może wygra Kasia Cerekwicka... ale cóż...

Czarno widzę ta Eurowizję :roll:
D. J. ( B )
PrOtEcToR
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez cloner So 28.01.2006 23:32

:brawo: :brawo:
tak jak sadzilem, wygrali Ich Troje :brawo:
i tak jak Wisniewski zapowiedzial - odwiedza 15krajow :!:
i tak ma wlasnie byc :!:
to jest Eurowizja, a nie muzyczny konkurs jedynki :lol:

piosenka dobra, w kilku jezykach :!:

bedzie dobrze :ok:
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez piwus So 28.01.2006 23:39

cloner napisał(a):i tak jak Wisniewski zapowiedzial - odwiedza 15krajow :!:

Niech odwiedzą Malezję, może ich od razu aresztują. A poważnie mówiąc, to jak Rusłana dała radę, to Ich Troje nie da? Może nie za drugim razem, ale za jakieś 10 lat myślę, że wygrają.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez fieldy So 28.01.2006 23:46

piwus ponoc umierający jesteś :lol:

piwus napisał(a):Niech odwiedzą Malezję, może ich od razu aresztują. A poważnie mówiąc, to jak Rusłana dała radę, to Ich Troje nie da? Może nie za drugim razem, ale za jakieś 10 lat myślę, że wygrają.

przeca oni już śpiewali byli bodajże na 7 - mało im ?
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez jackieboy So 28.01.2006 23:55

Mam dość tego kraju..Najpierw Kaczyńscy teraz Ich Troje.. Do tego ta piosenka finałowa w której sie pomylili i później tłumaczyli wypadkiem na Śląsku... Dla mnie Pan Wiśniewski jest żałosny i szkoda że swoim symulatorem lotów nie odleciał na księżyc... :/

Na konkurs eurowizji potrzeba takiego artysty który nie koniecznie śpiewa piosnki o wielkich ideach czy tesh piękne ballady..Tam potrzebna jest artystka,głupawa,o zgrbnych nóżkach i dupci..Która spiewa piosenke lekką,przyjemną dla ucha i zabawną..Taką artystką jest naprzykład Mandaryna,Która co prawda nie występowała w tym roku ale z tego co pamiętam to rok temu tak...

Wstydź się narodzie!!
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Babel N 29.01.2006 0:10

Najłatwiej mozna powiedzieć że jaki naród taki reprezentant.

Tak w ogóle czy nie można zdelegalizować Eurowizji, albo przynajmniej wycofac Polske z tego badziwnego przedsięwzięcia? Pytanie retoryczne
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez piwus N 29.01.2006 0:14

Babel napisał(a):Tak w ogóle czy nie można zdelegalizować Eurowizji, albo przynajmniej wycofac Polske z tego badziwnego przedsięwzięcia?

Poślijmy tam Vadera, to za rok nie zrobią następnej edycji, albo nas nie zaproszą :mike:.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez Krzysztof Jarzyna N 29.01.2006 0:17

Babel napisał(a):Tak w ogóle czy nie można zdelegalizować Eurowizji, albo przynajmniej wycofac Polske z tego badziwnego przedsięwzięcia?

Dokladnie! Nie wiem w ogole czym Wy sie tu podniecacie? Przeciez Eurowizja to najwieksza eurokaszana ze wszystkich mozliwych. Wieksza nawet niz Samoobrona i LPR w Europarlamencie! To jest tak beznadziejnie i stojace na tak zenujacym poziomie, ze szkoda slow. Dzisiaj nawet na moment nie wlaczylem TV, zeby zobaczyc kto, gdzie, kiedy, po co, startuje. Przeciez to taki europejski festiwal disco polo... Naprawde IMHO - Ich Troje, Wilki, Ewa Sonnet czy ktokolwiek inny - nie robi roznicy zadnej. Tylko najlepiej jakby nie wystepowali pod polska flaga... Bo wstyd. Naprawde.
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Postprzez cloner N 29.01.2006 0:22

mozna wiedziec, co Wam nie odpowiada w Eurowizji i wysylaniu Ich Troje na ten festival :?:

wg mnie jest to jeden z lepszych mozliwych wyborow :)
dobrym wyborem bylby takze wyjazd Brathankow lub Queens :)

na takim festiwalu trzeba sie pokazac, poszalec, zaistniec, trzeba miec show :twisted:

jak wygrala Ruslana :?: tylko show, i swoim tancem :)

mysle, ze Ich Troje conajmniej powtorzy swoj wyczyn sprzed 3 lat :)
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Babel N 29.01.2006 0:22

piwus napisał(a):Poślijmy tam Vadera, to za rok nie zrobią następnej edycji, albo nas nie zaproszą

Dla mnie bomba tylko chyba nie od nas to zależy :(
Dziwie się że aż tyle osob mimo wszystko podnieca się.Pamietam że jak przeczytałem listę "artystów" kandydatów z Polski to nie wiedziałem czy płakac czy smiać się.Na dodatek nie wiadomo jak, nie wiadomo po co, nie wiadomo skąd pojawiła się grupa wykonwaców mając tyle z Polską co Olisadebe(choć ten ma więcej).
Chyba muszę byc troche podpity że podejmuje rozmowe na ten temat.Łeeee
Pozdro
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Następna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia