Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel
przez Dr_Lux Cz 25.08.2005 19:57
Pasztet napisał(a):ja moge powiedzeć że najnudniejszym "horrorem" jaki oglądałem była Osada.. nic strasznego nie było

Od początku było założenie, że to miał być thriller z elementami dramatu, a nie czysty gatunkowo horror, więc nie rozumiem twoich narzekań. Inna sprawa to fakt, że zakończenie było conajmniej fatalne...
Skromność jest dla mięczaków. Ja jestem twardy.
-

Dr_Lux
- Skład C

-
przez Gem16 Cz 25.08.2005 20:23
Ostatno ogladalem amerykanisako wersje klatwy i co amerykanie nie zwalili filmu!! WOW!! jet tak samo doba jak pierwowzor japonski. choc nie przecze ze najbardziej klimatyczne i straszne horrory kreca japoniczyki. Pozdro!!
-

Gem16
- Skład B

-
przez bagg Cz 25.08.2005 20:40
Ostatno ogladalem amerykanisako wersje klatwy i co amerykanie nie zwalili filmu!! WOW!! jet tak samo doba jak pierwowzor japonski. choc nie przecze ze najbardziej klimatyczne i straszne horrory kreca japoniczyki. Pozdro!!
ten film jest conajmniej tandetny
P.S. Chyba kręcił go właśnie Japończyk

-

bagg
- Bianconero
-
przez Gem16 Cz 25.08.2005 21:07
bagg napisał(a):Ostatno ogladalem amerykanisako wersje klatwy i co amerykanie nie zwalili filmu!! WOW!! jet tak samo doba jak pierwowzor japonski. choc nie przecze ze najbardziej klimatyczne i straszne horrory kreca japoniczyki. Pozdro!!
ten film jest conajmniej tandetny
P.S. Chyba kręcił go właśnie Japończyk

krecil japoniczyk ale reszta byla amerykaniska, wiekszaci aktorow,produkscja,itp.
a co do tego ze ci sie nie podobal, moze to zalezy od gust?? a tak propos dlaczego byl tandetny??
-

Gem16
- Skład B

-
przez bagg Cz 25.08.2005 21:42
Gem16 napisał(a):bagg napisał:
Cytat:
ten film jest conajmniej tandetny Confused
P.S. Chyba kręcił go właśnie Japończyk Wink
krecil japoniczyk ale reszta byla amerykaniska, wiekszaci aktorow,produkscja,itp.
a co do tego ze ci sie nie podobal, moze to zalezy od gust?? a tak propos dlaczego byl tandetny??
nie przestraszył mnie. Nie było czegoś takiego co miał "The Ring" czyli narastającej fabuły. A takie rzeczy jak "cicho, cicho i wyskakuje straszna twarz zza okna" oczywiście sprawiają szybsze bicie serce, ale później się o tym zapomina.
-

bagg
- Bianconero
-
przez Dr_Lux Cz 25.08.2005 21:44
bagg napisał(a):A takie rzeczy jak "cicho, cicho i wyskakuje straszna twarz zza okna" oczywiście sprawiają szybsze bicie serce, ale później się o tym zapomina.
Taa.. Tzw. "jump scares" ostatnio coraz częściej pojawiają się w horrorach.. Szkoda, że ten gatunek musi się uciekać do tak tanich chwytów.
-

Dr_Lux
- Skład C

-
przez bagg Cz 25.08.2005 21:45
Dr_Lux napisał(a):Taa.. Tzw. "jump scares" ostatnio coraz częściej pojawiają się w horrorach.. Szkoda, że ten gatunek musi się uciekać do tak tanich chwytów.

w końcu się w czymś zgadzamy

i szkoda rzeczywiście bo idąc na ten horror spodziewałem się czegoś lepszego.
-

bagg
- Bianconero
-
przez Blant Pt 26.08.2005 11:37
najlepsze horrory to "piła" i "Jaison X vs. Fredi Kruger"
Ostatnio edytowano Pt 26.08.2005 11:57 przez
Blant, łącznie edytowano 1 raz
-

Blant
- Tak - jestem nabijaczem
-
przez bagg Pt 26.08.2005 11:43
Blant napisał(a):najleprze horrory to "piła" i "Jaison X vs. Fredi Kruger"

a czemu są "najleprze"?

-

bagg
- Bianconero
-
przez Blant Pt 26.08.2005 11:49
tak mi się wydaje że są najlepsze
-

Blant
- Tak - jestem nabijaczem
-
przez wazi Pt 26.08.2005 12:00
Moim zdaniem jest duza różnica miedzy Horrorami i Thillerami. Np. film "Fredi vx jason" to czysty Horror, tu mu reke utna to mu oko wydzgają tam go zywcem spalą... a thiller to ty filmu takiego jak The Ring, choc moze w filmie byly trzy momenty straszne to ja miałem gesia skórke przez cały film. To samo jest z filmem Blair witch project inni uwazają go za Horror a w filmie nie bylo ani jednego momentu w którym była ba ucieta reka lała by sie krew strumieniami... a film był straszny. Ten klimat ta fabuła robiła na mnie ogromne wrazenie. A co do horrorów to moze są niekiedy straszne ale po paru minutach ci przechodzi i sie smiejesz z tego ze sie bałes. Ja tak naprzyklad mam... Ja jestem goracym zwolennikiem thillerów. Horrory mnie nie bawią...
-

wazi
- Bundesliga? To co najlepsze.
-
przez Dr_Lux Pt 26.08.2005 12:07
wazi napisał(a):Moim zdaniem jest duza różnica miedzy Horrorami i Thillerami. Np. film "Fredi vx jason" to czysty Horror, tu mu reke utna to mu oko wydzgają tam go zywcem spalą... a thiller to ty filmu takiego jak The Ring, choc moze w filmie byly trzy momenty straszne to ja miałem gesia skórke przez cały film. To samo jest z filmem Blair witch project inni uwazają go za Horror a w filmie nie bylo ani jednego momentu w którym była ba ucieta reka lała by sie krew strumieniami... a film był straszny. Ten klimat ta fabuła robiła na mnie ogromne wrazenie. A co do horrorów to moze są niekiedy straszne ale po paru minutach ci przechodzi i sie smiejesz z tego ze sie bałes. Ja tak naprzyklad mam... Ja jestem goracym zwolennikiem thillerów. Horrory mnie nie bawią...
Horrory to nie tylko krew, flaki, różne przysmaki. Mogą straszyć bez krwi [Ring, Blair Witch Project]. A Ring jest horrorem! BWP też.. Thrillery charakteryzują się tym, że rzadko występuje w nich element paranormalny[duchy, potwory, zombie itd.]. Natomiast w horrorach tego typu istoty są na porządku dziennym.
-

Dr_Lux
- Skład C

-
przez coco Pt 26.08.2005 13:08
to ciekawe do jakiego gatunku zaliczycie 28 dni puzniej ostatnio go ogladałem i powiem szczerze ze nawet fajny był i temu kto go nie widział to polecam

"Kogo tracimy ? Dyrygenta, lidera, kogoś, kto za klub oddałbym wszystko. Wszyscy będziemy mówić jak bardzo będzie go nam brakować " Marco Materazzi o odejściu Jose
-

coco
- Lider Drużyny

-
przez Dr_Lux Pt 26.08.2005 13:35
coco napisał(a):to ciekawe do jakiego gatunku zaliczycie 28 dni puzniej ostatnio go ogladałem i powiem szczerze ze nawet fajny był i temu kto go nie widział to polecam

Do kiepskiego horroru..
-

Dr_Lux
- Skład C

-
przez mimek N 04.09.2005 20:19
Moim ulubionym horrorem od wczoraj jest druga polowa meczu Polska-Austria.

To bylo straszniejsze niz wiekszosc filmow jakie ogladalem

FEYENOORD
Sterk in Rotterdam, Sterk in Nederland
Niets is sterker dan dat ene woord
FEYENOORD, MIJN FEYENOORD
-

mimek
- Pierwszy Skład

-
Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości