House in da house

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Postprzez kyloloko Śr 23.09.2009 13:00

10 napisał(a):
boskigonzo napisał(a):Moge wiedziec co wam sie podoba w housie ? Nie moge pojac fenomenu tego serialu w ktorym w kazdym odcinku schemat scenariusza jest taki sam - przyjezdza chory /nikt nie wie co mu jest / diagnoza / diagnoza okazuje sie bledna / kolejna diagnoza - rowniez bledna / za 3,4 , 10 razem gregory hałs wpada na zajebisty pomysl i okazuje sie ze trafil :o

To odmóżdżacz, ale na poziomie. Zawsze lepsze to niż CSI :rotfl: . Godne podziwu jest to, jak konsekwentnie grubą kreską narysowany jest główny bohater.

:lol:

Dr. House to jest podróbka Dr. Coxa z serialu "Scrubs"...
Robie jedną rzecz dobrze, tylko czy aż ?
Obrazek
PWRD niePoWtaRzalny skłaD
kyloloko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez (L)oczkerson Śr 23.09.2009 13:10

Scrubs

to jest dopiero gniot! i w dodatku głupi. Jak dla mnie za głupi
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez bartbuks Śr 23.09.2009 13:23

(L)oczkerson napisał(a):
Scrubs

to jest dopiero gniot! i w dodatku głupi. Jak dla mnie za głupi

Koleżanka mi poleciła, obejrzałem 2 odc i dałem sobie spokój... Żenujące i bez sensu... Co prawda House mistrzowskie miał pierwsze 3 sezony, mi np bardziej podobała się ekipa Cameron, Foreman, Chase... Jakoś Taub mi nie leży... No Trzynastka jest jeszcze ok... Ale zauważcie, że Wilson wyrasta na mistrza ciapowatej riposty i coraz bardziej zadziwia...
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez 10 Śr 23.09.2009 13:35

kyloloko napisał(a):Dr. House to jest podróbka Dr. Coxa z serialu "Scrubs"...

A nie na odwrót? Wydaje mi się, że Cox ma być właśnie taką parodią House'a. Ale swoją drogą pierwsze sezony tego serialu były znakomite. Teraz jakby coś siadło.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
10
Lider Drużyny
Lider Drużyny

xy2

Postprzez Maro juve Śr 23.09.2009 18:41

fieldy napisał(a):I jak później go policjanci znaleźli bez spodni, gdy wracał z imprezy do domu, z imprezy która była u niego w domu

Uwielbiam to :lol:

Co do ludzi, którzy zarzucali serialowi schematyczność - nowy sezon, przynajmniej na te dwa pierwsze odcinki porzucił schemat. Co prawda, miło wrócić do Housa, ale jestem zaniepokojony po tych dwóch pierwszych - powiem tyle. Zobaczymy co będzie dalej.
Obrazek
Maro juve
Skład B
Skład B

Postprzez fieldy Cz 24.09.2009 13:29

Jeszcze odnośnie Housa, jak Cuddy zabrała mu dywan poplamiony jego krwią:

Cuddy: If you don't want to work in your office, work in the clinic. If you don't want to work in the clinic, go home. And don't get paid.
House: [starts hitting his cane loudly against the floor] Attica! Attica! Attica! Attica! Attica!

:rotfl:

genialny jest ten wstęp http://www.youtube.com/watch?v=4yX57LvxDko
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez EnJoy's Cz 24.09.2009 21:34

Maro juve napisał(a): nowy sezon, przynajmniej na te dwa pierwsze odcinki porzucił schemat. Co prawda, miło wrócić do Housa, ale jestem zaniepokojony po tych dwóch pierwszych - powiem tyle. Zobaczymy co będzie dalej.

Dziś udało mi się obejrzeć.

Racja schemat jest inny, ale nie wygląda na razie to źle, mnie się w miarę odcinki podobały, czekam na następne :P .

Fieldy widziałeś już ?
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Pt 25.09.2009 0:18

Maro juve napisał(a):Co prawda, miło wrócić do Housa, ale jestem zaniepokojony po tych dwóch pierwszych - powiem tyle.

Myślisz, że wróci na stare śmieci i będzie miły dla wszystkich ?
Mnie się podobało, zawsze to coś innego. Motyw z kolesiem co chciał latać fajny :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Maro juve Pt 25.09.2009 8:08

fieldy napisał(a):Myślisz, że wróci na stare śmieci i będzie miły dla wszystkich ?

Nie wiem do końca jak odczytać ten uśmiech na koniec - czy ta cała przemiana i otwarcie na świat zewnętrzny nie były przypadkiem jego zmyślnym planem i kompletnym przedstawieniem. Bo jeśli nie, to ta zmiana rzeczywiście mnie niepokoi. Choć wątpię, by twórcy serialu wyzbywali się swojego największego atutu i zrobili z Housa miłego gościa. To wręcz nieprawdopodobne :o
Wiem natomiast jedno - czekam z niecierpliwością na następny odcinek :P I nie żeby mi się te dwa pierwsze odcinki nie podobały - były świetne :D
Obrazek
Maro juve
Skład B
Skład B

Re: House in da house

Postprzez fieldy Pn 28.09.2009 0:05

Maro juve napisał(a):Nie wiem do końca jak odczytać ten uśmiech na koniec - czy ta cała przemiana i otwarcie na świat zewnętrzny nie były przypadkiem jego zmyślnym planem i kompletnym przedstawieniem

To był raczej taki usmiech ulgi, że wreszcie wraca do siebie, a nie taki, który mógłby sugerować przechytrzenie lekarzy :think:
zresztą w pewnym momencie nawet łzy się pojawiły, a tego chyba nie udawał ...
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Maro juve Pn 28.09.2009 7:33

fieldy napisał(a):To był raczej taki usmiech ulgi, że wreszcie wraca do siebie, a nie taki, który mógłby sugerować przechytrzenie lekarzy :think:
zresztą w pewnym momencie nawet łzy się pojawiły, a tego chyba nie udawał ...

No właśnie też tak myślałem zaraz po obejrzeniu odcinka. Dlatego jestem bardzo ciekaw jak to teraz wszystko będzie wyglądało. Potem jednak zasugerowałem się gdzieś tą teorią, gdzie podobno następny odcinek nazywa się Epic Fail i wszystko miałoby wrócić do normy i dlatego to wszystko mogło być jedną wielką, fantastyczna mistyfikacją. Chociaż wiem, że ta wersja jest mocno przedobrzona.
W każdym razie już dziś(a prędzej jutro bądź pojutrze, kiedy obejrze ;p)rozwieją się wszystkie wątpliwości co do dwóch pierwszych odcinków. :)
Obrazek
Maro juve
Skład B
Skład B

Postprzez kyloloko Śr 30.09.2009 15:02

10 napisał(a):
kyloloko napisał(a):Dr. House to jest podróbka Dr. Coxa z serialu "Scrubs"...

A nie na odwrót? Wydaje mi się, że Cox ma być właśnie taką parodią House'a. Ale swoją drogą pierwsze sezony tego serialu były znakomite. Teraz jakby coś siadło.

No niestety ale Scrubs powstało wcześniej... a że Cox jest tam naciekawszą postacią poza "cieciem..." ;] to wykorzystali to inni... a sam serial jest rewelacyjny jest w nim wszystko co powinno...
Robie jedną rzecz dobrze, tylko czy aż ?
Obrazek
PWRD niePoWtaRzalny skłaD
kyloloko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez EnJoy's Śr 30.09.2009 16:05

Już po drugim odcinku.Średni.

Nie wiem czy już widzieliście, ale opowiadać nie będę jeszcze.Mnie się tak średnio podobało, przypadek słaby, praca zespołu też słaba bez Grega, a on jak tak sam w domu siedzi to też nic specjalnego nie powie.Wydaje mi się, że trochę za miękki się zrobił, ale zobaczymy bo w następnym wraca już do PP...uff.
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Kendo Śr 30.09.2009 20:34

Cox w pewnym odcinku nawet parodiuje House'a na jutubie fragment nawet umieszczony. Co do Housa uważam, że to nie jest żadna rewelacja, popieram osoby zarzucające temu serialowi schematyczność, ile razy ogladałem wiiedziałem która diagnoza jest właściwa i oglądanie stało się nudne. Nowe sezony to zmieniają- bardzo dobrze, jak będe miał czas to z checią zobacze.
acha, zapomniaałbym:
Cox>House :afro:
.
Kendo
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia