Jakie filmy polecacie :)

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Postprzez piwus Pn 11.04.2005 18:43

Mazurek napisał(a):piwus mi nie chodzi o same sceny pełne krwi... mi chodzi o to zakończenie ! Dawno mnie tak film nie zaskoczył. A tego m.in. oczekuje od filmu. Tak jak już mówiłem:
Ten film warto zobaczyć dla samego zakończenia

Do mnie nie trafił. Tak silnie zaznaczyli sprawcę, zanim okazalo kim jest naprawdę, że nie było szans tego rozpracować. Gdyby mu poświęcili więcej niż 2 minuty z półtorej godziny to byłaby jakaś zabawa. Tak to czekałem, kto, zastnawiałem się, a potem taki zawód.

Ale to, że mi się nie podobał, nie znaczy, że innym nie może.
Po prostu za dużo po nim oczekiwałem, niestety :evil:.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Heathen Child

Postprzez Tomusmc Pn 11.04.2005 18:43

metol napisał(a):zwróćcie uwage na plakacie na tego gościa w różowych kapciach :lol:
Gość jest debeściak... Takiego kretyna to chyba nie ma.

Bracia Wayans wymiatają w każdym filmie! Obydoje są nie do przebicia :D Takiej pary nie ma w zadnym filmie :) obydwoje grali m.in. w Strasznym Filmie czy też White Chicks
Trzej królowie wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk
Obrazek
Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha
Tomusmc
Juventino

Postprzez piwus Pn 11.04.2005 18:53

Tomusmc napisał(a):
metol napisał(a):zwróćcie uwage na plakacie na tego gościa w różowych kapciach :lol:
Gość jest debeściak... Takiego kretyna to chyba nie ma.

Bracia Wayans wymiatają w każdym filmie! Obydoje są nie do przebicia :D Takiej pary nie ma w zadnym filmie :) obydwoje grali m.in. w Strasznym Filmie czy też White Chicks

Oprócz tych wymienionych oglądałem jeszcze z Wayansami komedię sensacyjną Mo'Money. Niestety nie pamiętam polskiego tytułu, ale jakieś dwa miechy temu leciało na tv4. Są dobrzy 8).
Ogólnie starszy chyba zajmował się nie tylko komediami, pamiętam go z paru innych jeszcze filmów...
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Heathen Child

Postprzez RoRo Pn 11.04.2005 19:36

Ej a te chlopaczki z sasidztwa to jaki jest oryginalzny tytul ??

Bo chcialem sobie sciagnac ale musze miec oryginalzny tytul ....

Jakby ktos pomogl bylbym bardzo wdzieczny :DP:D:D:D
Obrazek

RoRo - Najbardziej pomocny forumowicz sezonu 2004/2005 :]
RoRo
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez D@mian Pn 11.04.2005 19:45

Oglądałem nie tak dawno dwa filmy: Piłe i Blade: Mroczna Trójca - naprawde warte obejrzenia :D
D@mian
Żenujący nabijacz :/

Postprzez metol Pn 11.04.2005 19:46

RoRo napisał(a):Ej a te chlopaczki z sasidztwa to jaki jest oryginalzny tytul ??

Hmmm... jak szukałem tego to szukałem pod "chłopaki z sąsiedztwa" i znalazło mi strone na której był spis filmów. Był w tym spisie "chłopaki z sąsiedztwa" i było wyjaśnione ze to komedia. Sam już nie wiem czy chłopaczki czy chłopaki. Ale ja to pamiętam jako chłopaki :roll:
Pozdro
Evertonians are born not manufactured. We do not choose we are chosen. Those that understand need no explanation.
>>> www.EvertonPoland.com <<<
metol
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Tomusmc Pn 11.04.2005 19:47

RoRo napisał(a):Ej a te chlopaczki z sasidztwa to jaki jest oryginalzny tytul ??

Orginalny tytuł brzmi "Don't Be a Menace To South-Central While Drinking Juice in the Hood" :) trochę długi, ale myśle, że sobie poradzisz ;) a po polsku to t.j było wcześniej "Chłopaczki z Sąsiedztwa". Zapraszam na strone www.filmweb.pl tam jest naprawde duży wybór opisów filmów.
Ostatnio edytowano Pn 11.04.2005 21:03 przez Tomusmc, łącznie edytowano 1 raz
Trzej królowie wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk
Obrazek
Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha
Tomusmc
Juventino

Postprzez wazi Pn 11.04.2005 20:59

A widzial juz ktos z was Film THE RING 2. Jezeli tak to jakie sa wasze opinie bo dluugo czekalem na niego i za pare dni powinienem go miec. Czy film ten jest wart obejzenia..??? Pierwsza czesc bardzo mi sie podobala, mam zamiara obejzec sobie tez japonska wersje tego filmu... brat mi mowil ze tez jest fajna...
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Postprzez futbolowa Pn 11.04.2005 21:10

Mnie akurat japońska wersja nie podobała się w ogóle :roll:
A na 'The Ring 2' też czekałam i się doczekałam. W tym tygodniu powinnam nawiedzić nasze miejscowe Cinema City ;) ;)
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez Pisakk N 17.04.2005 10:00

Chciałbym polecić film "Hitch". Jest to komedia w której główne role grają Will Smith i Eva Mendes (mmmmm... 8) ). Hitch to facet, który pomaga niezbyt pewnym siebie mężczyznom w zdobyciu ich wymarzonych kobiet udzielając wskazówek pomocnych w kontaktach z kobietami. Film całkiem fajny. Polecam!
Obrazek
Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
Pisakk
Wraca do meritum

Postprzez w00jtas N 17.04.2005 10:07

obejrzyjcie sobie film pt. "Piła" zaczepisaty horror psychiczny do samego konca nie wiadomo kto kogo zabija i dlaczego polecam obejrzenie go poznym wieczorem
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Baqu So 07.05.2005 21:04

Królestwo niebieskie Kingdom of Heaven (2005)

opis:
Film opowiada historię kowala Baliana, który stracił rodzinę i bliski jest utraty wiary. Wojna religijna w odległej Ziemi Świętej nic dla niego nie znaczy, a mimo to wciągnięty zostaje w jej wir. We wstrząsanej intrygami średniowiecznej Jerozolimie zakochuje się w siostrze króla, wyrasta na przywódcę i staje na czele mieszkańców, którzy bronią miasta przed przeważającymi siłami wroga...

Przeznaczenie dosięga Baliana, gdy w jego życie wkracza wielki rycerz Godfrey z Ibelin (Liam Neeson), krzyżowiec, który na krótko powraca do ojczystej Francji po walkach na Wschodzie. Godfrey wyznaje, że jest ojcem Baliana, pokazuje mu prawdziwe oblicze rycerskości i zabiera w długą podróż do mitycznej Ziemi Świętej.

W Jerozolimie tamtych lat - między drugą a trzecią krucjatą - panuje chwiejna równowaga i względny pokój, a wszystko to za sprawą wysiłków chrześcijańskiego króla Baldwina IV (Edward Norton) i jego doradcy Tiberiasa (Jeremy Irons), którym udało się zawrzeć rozejm z Saladinem (Ghassan Massoud), niechętnym niepotrzebnemu przelewowi krwi legendarnym przywódcą muzułmanów. Dni Baldwina są jednak policzone, bo na przeszkodzie zawartemu rozejmowi coraz częściej stają fanatyzm, chciwość i zazdrość, które szerzą się wśród krzyżowców. W Jerozolimie Balian zakochuje się w pięknej księżniczce Sibylii (Eva Green), siostrze króla Baldwina, którą wbrew jej woli wydano za mąż za żądnego władzy barona Guya de Lusignan (Marton Csokas).

Pokojową wizję króla Baldwina - wizję "królestwa niebieskiego" - podziela niewielu rycerzy, a wśród nich Godfrey z Ibelin, który przysiągł jej bronić nawet za cenę własnego życia. Gdy Godfrey przekazuje synowi swój miecz, przekazuje mu także świętą przysięgę, która każe mu chronić bezbronnych, stać na straży pokoju i dążyć do harmonijnego współistnienia przedstawicieli wszystkich kultur i religii, tak by na Ziemi ziściło się "królestwo niebieskie". Gdy nadchodzi godzina próby, Balian chwyta za miecz, by zająć należne mu miejsce w historii...

moja opinia :
Film jako całość nawet mi się podobał, oceniam go 7/10 . Nie jest to może jakieś wielki i porywający twór, ale mi jako że lubię średniowiecze, rycerzy na koniach itp :) przypadł do gustu i nie żaluję wydanych 13 zł na kino. Pierwsza scena walki jest chyba najlepsza w całym filmie, jednak sceny batalistyczne zwiazane z oblęzeniem Jerozolimy też są bardzo dobrze zmontowane, ale ta pierwsza ma cos w sobie... "coś" doskonałego z Gladiatora :) IMHO wspaniała gra aktorska szczegolnie Eva Green grającej Sybille, Liam Neeson - Godfrey z Ibelinu Jeremy Irons - Tiberias Marton Csokas - Guy de Lusignan David Thewlis - Szpitalnik Edward Norton - Król Baldwin IV Brendan Gleeson - Reynald de Chatillon Ghassan Massoud - Saladin czyli prawie wszystkie głowne postaci ! Kazda z nich jest ciekawie przedstawiona i zagrana tak, że aż chce się ich oglądac, jedynie Orlando ... nie zachwyca.
Na koniec minusy :) jest kilka scen, ktore kompletnie nie przypadly mi do gustu, i ktore moim zdaniem zostaly za szybko wplecione w caly obraz filmu, aby do niego pasowały, oraz "cudy" czyli np zatonięcie całego statku na ktorym płynął Balian, ale on oczywiscie przezyl :)
Mimo wszystko warto zobaczyć.
Obrazek
Visca el Barça y Viva la Catalunya

Obrazek
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Postprzez patryk89 So 07.05.2005 21:07

w00jtas napisał(a):obejrzyjcie sobie film pt. "Piła" zaczepisaty horror psychiczny do samego konca nie wiadomo kto kogo zabija i dlaczego polecam obejrzenie go poznym wieczorem

Racja film jest spoko, oglądałem go 3 razy...
Ciekawe jest ostatnie zdanie jakie pada w tym filmie...
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Gość So 07.05.2005 21:11

może to i nie nowy film ale i tak jest zarąbsty polecam wam Dirty Dancing świetny film oglądałem go 11 razy i polecam
Gość

Postprzez paszkwil So 07.05.2005 22:02

patryk89 napisał(a):
w00jtas napisał(a):obejrzyjcie sobie film pt. "Piła" zaczepisaty horror psychiczny do samego konca nie wiadomo kto kogo zabija i dlaczego polecam obejrzenie go poznym wieczorem

Racja film jest spoko, oglądałem go 3 razy...
Ciekawe jest ostatnie zdanie jakie pada w tym filmie...

wlasnie dzis ogladalem ten film...fajny byl ale za ***** nie przypomne sobie ostatniego zdania: ) przypomni ktos? :?:
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia