Jakie filmy polecacie :)

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Jakie filmy polecacie :)

Postprzez Diamen23 Pt 10.02.2012 16:02

dziękuję, nie dałbym rady bez fieldy'ego :beer:

no ba :smoke: :lol:
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Marco_Van_Basten Pt 10.02.2012 16:22

Ostatnio obejrzałem ciekawy film o kryzysie finansowym, a dokładniej mówiąc luźną interpretacje o początkach upadku Lehman Brothers. Oczywiście odkrycie dokonane przez analityka tej firmy dotyczące papierów toksycznych jest mocno naciągane, ale w gruncie rzeczy film dosyć wiernie oddaje realia świata finansowego. Tytuł tego dzieła to "Margin Call". Szczególnie godna uwagi jest świetna gra aktorska Jeremy'ego Ironsa i Kevina Spacey. Jak dla mnie 7/10.
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Postprzez brylancik Pt 10.02.2012 17:04

Jak dla mnie ten film kiepski i mocno naciągany. Jeśli chodzi o tą tematykę to polecam mocno Inside Job.
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez baziu Pt 10.02.2012 17:06

brylancik napisał(a): polecam mocno Inside Job.

Masz gust :brawo: Również polecam.
baziu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez lukinis131 Pt 10.02.2012 17:58

Gorąco polecam Różę , Wojtka Smarzowskiego . Film naprawdę świetny , wciągający i znakomicie obrazujący trudne po wojenne czasy .
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Marco_Van_Basten Pt 10.02.2012 18:12

brylancik napisał(a):Jak dla mnie ten film kiepski i mocno naciągany. Jeśli chodzi o tą tematykę to polecam mocno Inside Job.

Napisałem przecież, że mocno naciągany. Inside Job wiadomo, dobry dokument.
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Postprzez metol N 12.02.2012 2:04

Jestem po seansie filmu o tytule Idy Marcowe i po raz kolejny grał w nim Gosling Ryan. I po raz kolejny film z nim w roli głównej dupy nie urwał. Nie wiem co ludzie w tym jegomościu widzą.

Tego samego dnia miałem również przyjemność obejrzeć Tajne przez Poufne braci Coen. I tutaj akurat się nie zawiodłem, a wręcz pozytywnie zaskoczyłem (biorąc pod uwagę notę na filmwebie). Parę naprawdę śmiesznych scen i solidna gra pierwszoplanowych aktorów. Swoją drogą bardzo mocna obsada. Polecam.
Evertonians are born, not manufactured. We do not choose - we are chosen. Those that understand need no explanation.
>>> http://www.EvertonPoland.com <<<
metol
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez piwus N 12.02.2012 2:19

Pomysł dobry, ale film za krótki. Zanim się rozkręcił, już się skończył. I niestety nic odkrywczego nie było. Wolałbym, żeby to był film oparty na Giamattim i Hoffmanie, wtedy by się rewelacyjnie oglądało taki pojedynek aktorski. A odnośnie Coenów obejrzałem ich dopiero miesiąc temu i też byłem zaskoczony, że taki dobry. Dla mnie to najśmieszniejsza komedia jaką widziałem od paru lat.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez KajoFC N 12.02.2012 11:39

Four Lions - śmieszna komedia o arabach, którzy chcą być terrorystami xD Idioci jakich mało 7/10
In Time - dość dobry film, fajny pomysł na historie, ale czegoś mi brakowało w tym filmie, żeby był naprawdę bardzo dobry 7/10
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez cremazo Pn 13.02.2012 18:04

Ja ostatnio widziałam The Departed i musze przyznac ze to jeden z lepszych filmow jakie mialam przyjemnosc obejrzec. Gwiazdorska obsada, swietny pomysł i dopracowanie w kazdym szczegole to niezbedne skladniki dobrego kina akcji i tutaj z pewnoscia ich nie brakuje. Tematem jest kolejne starcie pomiedzy słuzbami bezpieczenstwa a mafia. Wszystkie chwyty sa dozwolone wiec tylko spryt przeciwnika moze dac mu przewage i w ostatecznosci wladze nad Bostonem. hehe.. juz bardziej ogólnikowo nie potrafie opisac zeby nie zdradzac tresci. Dodam tylko ze warto zobaczyc:)
dla zainteresowanych http://ogladamy.org/film/infiltracja-th ... -lektor-pl
cremazo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Duch Pn 13.02.2012 18:28

KajoFC napisał(a):Four Lions - śmieszna komedia o arabach, którzy chcą być terrorystami xD Idioci jakich mało 7/10

Już jakiś czas temu wrzucałem to do "Czy coś ci to movie?". Zajebisty humor. Jeden z tych filmów, gdzie śmiejesz się niemal cały czas.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez KajoFC Pn 13.02.2012 22:50

Duch napisał(a):
KajoFC napisał(a):Four Lions - śmieszna komedia o arabach, którzy chcą być terrorystami xD Idioci jakich mało 7/10

Już jakiś czas temu wrzucałem to do "Czy coś ci to movie?". Zajebisty humor. Jeden z tych filmów, gdzie śmiejesz się niemal cały czas.

Opowieść o jihadzie Simby wymiata :lol: albo wysadźmy meczet, żeby ludzie powstali przeciwko niewiernym :haha:
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez Duch Pn 13.02.2012 23:55

Na gorąco po seansie Żelaznej Damy. Spodziewałem się czegoś więcej po tym filmie. Liczyłem, że pójdzie to w nieco bardziej polityczne rejony i niestety się zawiodłem. Meryl Streep jak zawsze była klasą samą dla siebie, ale już sama historia jakoś mnie nie porwała. Szkoda,tym bardziej, że o Thatcher i sytuacji politycznej w Wielkiej Brytanii w tamtym okresie czytałem i pisałem swego czasu dość sporo.

Potencjał na dobre kino był, ale nie skorzystali. Przyzwoicie i tylko tyle.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Daaaamian Wt 14.02.2012 17:04

Wytwórnia Paramount nie zna granic. Będzie kolejna część Transformers. Na stanowisku reżysera ponownie Michael Bay.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez janop Wt 14.02.2012 19:37

"Rozstanie" irański zdobywca Złotego Niedźwiedzia jest naprawdę kawałkiem mocnego kina i powinien dostać Oscara(sorry Agnieszko Holland). Dawno nie widziałem dramatu, który byłby tak dobrze poprowadzony i trzymał w napięciu do końca. Niby oglądamy dramat sądowy i rodzinny z obcej kultury, ale postawy bohaterów można przełożyć na właściwie każde warunki. Mocne i mądre kino.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia