Jakie filmy polecacie :)

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez kostek Śr 25.05.2005 19:04

BUNCH napisał(a):Le Parkour

Bunch, poźniej dziwisz się, że ludzie porównują Cię do matyjaska (czy jak mu tam było)... :roll:

Czekamy na jakieś informacje o tym filmie...
...
kostek
szara strefa pilka.pl

Postprzez zed Pn 30.05.2005 8:50

Film jest dobry, ale zachwychać się nie ma czym naprawdę. nie równa się do starej trylogii i sądze, że lepsza są wojny klonów:) u mnie jest na 5 miejscu w zastawieniu STAR WARS...
zed
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez Mikusinski Pn 30.05.2005 8:56

Ja jeszcze nie oglądałem, ale co się zialem , gdy babka z polsatu zamiast przeczytać "Sitów" przeczytała "Sithów" :lol: :lol:
Obrazek
SIARKA-Jadachy 6:0
Mikusinski
Grafomańskie harakiri

Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....

Postprzez zed Pn 30.05.2005 9:00

zeby mnie moderator nie wywalił napisze jak sie czyta:D SZITÓW
zed
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez Jesus;p Cz 02.06.2005 14:01

Co do filmu to w porównaniu do pierwszego i drugiego epizodu jest świetny. Efekty są powalające. Pierwsze minuty filmu przytłaczają. Przejście Anakina na ciemną stronę mocy jest zrobione naprawde fantastycznie. Fakt film nie jest może tak dobry jak części wyprodukowane ok 30 latek temu, to jednak jeśli jest się fanem Star Wars to film na 1000% się spodoba. Jeśli ktoś nie lubi SW to myśle ze dla samych walk na miecze warto obejrzeć film. Poza tym w przeciwieństwie do Mrocznego widma czy Ataku Klonów nie ma tutaj już tylu przedłużających się gadek. Caly czas praktycznie jest jakaś akcja. Ja jako, że od kiedy pamiętam bardzo lubie gwiezdne wojny to w kinie oglądałem film z ogromnym zadowoleniem. Oceniam film na 8,5/10.
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez bartekjaniak87 Cz 02.06.2005 14:48

A mi sie podobał film ;p Rzeczywiście trochę przesadzili z tymi efektami specjalnymi, ale moim zdanie ogólnie filmik całkiem klimatyczny. Niektóre scenki były humorystyczne, np jak taki droid, czy co to było - mniejsza z tym, sprzedał buta R2-D2 :). Moja ocena - pozytywna
Forza Barca
bartekjaniak87
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez snake Cz 02.06.2005 14:59

Genialne walki na miecze świetlne, niesamowite efekty specjalne... Ale czy o to chodziło? Fabuła lepsza od niż w części I i II, ale trylogii klasycznej nie dorównuje (niestety). Trzeba jednak przyznać, że to najlepsza część od czasów Imperium Konktratakuje :) . Szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś lepszego. To koniec sagi, ten epizod miał być najważniejszy - mial pokazac przejscie Anakina na Ciemna Srone Mocy... Tymczasem ten najwazniejszy watek wypadl bardzo blado... Lucas stworzyl niesamowite dzielo pod wzgledem technicznym :) (co nie trudno z takimi mozliwosciami), ale fabula siada. To juz nie to samo... Niestety. Sorry, ale aktorzy takze nie zachwycili. Uwielbiam Natalie Portman, ale jej: "Anakin, you're breaking my heart!" było żałosne :( . O Haydenie Christensenie nie wspomne. Świetny jest jednak Ewan McGregor (jak zawsze). Szkoda, ze to juz koniec. Skonczylo sie cos pieknego, cos co uksztaltowalo 2 pokolenia ludzi. :)
Obrazek

Obrazek
snake
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez BUNCH Cz 02.06.2005 15:53

Ja się ciesze, ze już skończył George Lucas tę "Zemstę Shit'ów", bo teraz zacznie prace na Indiana Jones 4
BUNCH

Postprzez snake Cz 02.06.2005 18:39

BUNCH napisał(a):Ja się ciesze, ze już skończył George Lucas tę "Zemstę Shit'ów", bo teraz zacznie prace na Indiana Jones 4

Na serio, czy tylko Ci sie tak wydaje. Ja nic o tym nie slyszalem.
Obrazek

Obrazek
snake
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Pisakk Pn 06.06.2005 9:03

No to i ja może podziele się wrażeniami.

Byłem wczoraj w kinie i muszę przynać, że film nawet fajny, ale jednak nie aż tak jak te części nakręcone 20-30 lat temu. Zgadzam się z poprzednikami w 100% - przejście Anakina na "Dark side of the Force" zrealizowano kapitalnie! Wszystkie efekty specjalne wyglądają okazale, ale w kinie to nawet reklama Twix'a wygląda okazale... :lol: Ogólnie film polecam.

PS. Dla mnie ten film miał "najdłuższą" końcówkę ze wszystkich w historii. Gdzieś po połowie po wypiciu całej Coli zachciało mi się pójść do toalety. Przy końcówce modliłem się, aby się w miare szybko skończył...Niestety muszę Was od razu zawieść - do toalety zdążyłem... :lol: :lol: 8)
Obrazek
Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
Pisakk
Wraca do meritum

Postprzez Mikusinski Pn 06.06.2005 9:20

Film w ogóle fajny, znakomity nie jst na pewno.

Mam pytanie. Jak się powinno wymawiać "Zesta Sithów" czy "zemsta SZITÓW".
Obrazek
SIARKA-Jadachy 6:0
Mikusinski
Grafomańskie harakiri

Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....

Postprzez BUNCH Pn 06.06.2005 12:43

snake napisał(a):
BUNCH napisał(a):Ja się ciesze, ze już skończył George Lucas tę "Zemstę Shit'ów", bo teraz zacznie prace na Indiana Jones 4

Na serio, czy tylko Ci sie tak wydaje. Ja nic o tym nie slyszalem.

Z księżyca spadłeś?
www.filmweb.pl www.indianajones.terramail.pl www.comingsoon.com

(Silent Hill tez wychodzi)
BUNCH

Postprzez piwus Pt 17.06.2005 5:24

Wczoraj umęczyłem Sin City. Film całkiem niezły, okazuje się, że można zrobić coś podstawie bardziej ambitnego komiksu niz Daredevil. Film to 3 nowele spiete klamrą pewnej zwyrodniałej rodziny i nierzadko dziejące się równolegle. wszystko utrzymane w rysunkowej konwencji, przesiąknięte przemocą tak, ze po 10 min. człowiek się przyzwyczaja. Nic dziwnego, ze pod ten projekt podpiął się Tarantino, w końcu nie codzień ma się okazję sygnować swoim nazwiskiem dzieło, w którym bohater z lekkim grymasem przyjmuje w siebie 2 serie z karabinu maszynowego. Nazwiska robia wrażenie, ale widać, ze były dobierane starannie. Bruce Willis ma okazję jeszcze raz porobić miny znane ze "Szklanej Pułapki", dawno nie widziany Mickey Rourke zrobiony na "ludzką bestię" wraca do korzeni :twisted: (zanim został aktorem, był bokserem), a Clive Owen rozgrywa strasznie łzawy romans ( w pewnym momencie, któraś z pań mówi mu, że nie musi odgrywać Lancelota- jego przedostatnią kinową rola był "Król Artur" :twisted:). Jest jeszce jeden z moich ulubionych aktorów Michael Madsen, który jak zwykle pomrukuje coś do siebie i nic nie wnosi do filmu (ciekawe kto go tam upchnął? Czyżby ręka Tarantino?). Elijaah Wood, czyli Frodo, wygląda rewelacyjnie w roli okularnego wybryku natury (przynajmniej raz nie musiałem słuchać jego histerycznego głosu :roll:). Oprócz tempa filmu przyzwoity jest również humor. W Mieście Grzechu ludzie siedzący na krześle elektrycznym mówią: "Pośpiesz się, nie mam całego dnia" :lol:, uwięzione kobiety w jednej chwili machają kikutem dłoni i opowiadają jak Frodo żywcem ją zjadł, a zaraz potem spokojnie proszą o fajkę. Ogólnie to przyjemnie się to ogląda, jak się kończy zostaje żal, że nikt nie zajął się senatorem i to koniec, ale w sumie to nic nowego. Mickey Rourke, ciągle w tym swoim amoku, powtarzający sobie, że "W jego stanie mogło mu się coś pomylić, ale przecież to nie ważne", przypomina mi bohatera "Memento". Z kolei koniec opowieści o Starym Mieście przypomina mi Casablancę, tylko że tutaj zabójca całuje prostytutkę :lol:.

Sorry za zdania wielokrotnie złożone, troche się beznadziejnie to będzie czytać, ale chyba inaczej nie potrafię pisać :|. Ktoś jeszcze oglądał, ma jakies opinie o tym filmie?

W tym momencie mam bezsenność a'la Will Dormer i czekam na ściągnięcie drugiej płytki 25 godziny. Jak ktoś nie oglądał to polecam. Kapitalny film z Edwardem Nortonem w roli handlarza narkotyków, który następnego dnia, będzie odbywał odsiadkę. Nie wiem jak druga, ale pierwsza połowa była rewelacyjna.

Z nowych filmów ostrzę sobie zęby na nowego Batmana. Całą serię bardzo lubię (no nie całą dwa ostatnie filmy były beznadziejne), a nowy reżyser (Christopher Nolan), już przy "Bezsenności" pokazał, że potrafi czytać czyjąś wizję ("Bezsenność" to w oryginale film norweski). Poza tym jak ktoś oglądał "American Psycho" to juz wie czego mozna się spodziewać po odtwórcy głównej roli, jeśli chodzi o pokręconych psychopatów, sprawiających na co dzień normalne wrażenie. Wie ktoś kiedy to wyjdzie?
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez Pisakk Pt 17.06.2005 9:05

piwus napisał(a):W tym momencie mam bezsenność a'la Will Dormer i czekam na ściągnięcie drugiej płytki 25 godziny. Jak ktoś nie oglądał to polecam. Kapitalny film z Edwardem Nortonem w roli handlarza narkotyków, który następnego dnia, będzie odbywał odsiadkę. Nie wiem jak druga, ale pierwsza połowa była rewelacyjna.

A można wiedzieć czym ściągasz te filmy? Bo ja "25. godzinę" ściągam już od paru miesięcy przez Kaze i lipa. Nie chce nawet ruszyć... :?
Obrazek
Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
Pisakk
Wraca do meritum

Postprzez futbolowa Pt 17.06.2005 9:52

piwus napisał(a):Wczoraj umęczyłem Sin City. (...) Ktoś jeszcze oglądał, ma jakies opinie o tym filmie?

Widziałam 'Sin City' w poniedziałek. Początkowo mnie przerażała 'dziwność' tego filmu. Bo niby jak można przeżyć właśnie serię strzałów, albo poodcinanie wszystkich części ciała :roll: Potem jednak dało się przyzwyczaić do specyfiki tego filmu...
Ogólnie film bardzo ciekawy i nie żałuję, że poszłam do kina zamiast do szkoły ;). Wątek miłosny, wątek komediowy [wspomniane krzesło elektryczne :lol:] no i cała seria dramatów.
Wydaje mi się jednak, że aby zrozumieć całkowicie ten film, trzeba go obejrzeć przynajmniej dwa razy, dlatego nastawiam się jeszcze na DVD ;)
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.
Kafka nad morzem, Haruki Murakami

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia