http://www.megavideo.com/?v=3AG67G4O
"Zabić sędziego" z 2009 roku. Dokument o pracy arbitrów podczas Euro 2008, jednym z głównych wątków jest Webb vs Polska, nawet o planach Tuska [który chciał zabić Webba
Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Słowem aktorsko naprawdę bardzo dobry i niesamowicie odważny. Ja gdybym był aktorem, to na takie role za h..ja by mym się nie zdecydował i dlatego też mam do gości spory szacunek za te rolę. 

(L)oczkerson napisał(a):I błagam jeśli ktoś jeszcze nie obejrzał, to niech nie ogląda Kick-Ass

piwus napisał(a):Pewnie wszyscy już widzieli, ale napisać i tak mogę o Shutter Island. Moim zdaniem film się świetnie rozwijał, fabuła, przeprowadzenie intrygi, napięcie, świetna strona wizualna, każdy kadr wydawał się znaczący, rodził pytania... ale końcówka zepsuła całość. Wiem, że film był na podstawie książki i nie mógł się inaczej skończyć, ale chciałbym, żeby rozwiązanie tajemnicy było inne. Głównie dlatego, że chociaż wypadło efektownie, to niestety mało wiarygodnie. Końcowy twist wyglądał jak zrobiony na siłę, nie miał takiej siły przebicia jak zakończenia Szóstego Zmysłu, Memento czy Podziemnego Klubu. Dla mnie raczej wyglądał na zrzynkę z tego typu filmów, jakby to koniecznie musiał być mindfucker, bo thriller z elementami horroru to za mało. Film oglądało się świetnie, a by pozostał świetnym, przeszkodziła niestety ta końcówka. Czekam na to co Scorsese zrobi dla HBO z Boardwalk Empire, bo to wygląda w końcu na normalna, liniową historię, a nie przeładowaną, bombastyczną jak Shutter Island, czy wcześniejsze The Departed.

Clash of Titans
Bienias napisał(a):Clash of Titans
Straszny gniot. Dawno tak slabego filmu nie ogladalem.

KajoFC napisał(a):Film można opisać w kilku słowach chłopak się pojawia -> wyrusza na misję -> zabija bestie -> zabija następną -> wraca -> zabiją jeszcze większą bestie.
Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość