Kartony

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez piwus Cz 09.06.2005 19:07

Łukasz15 napisał(a):moje zdanie ... Zwykłe kreskówki jak każde inne : - ]

Taaa, w każdej kreskówce pies gryzie się w odbyt, albo podjada kość ze swojej uciętej nogi... Kontakty seksualne zwierząt z kosmitami również są na porządku dziennym....
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez spyrczak Śr 10.08.2005 21:17

Ja powiem tylko tyle ze te bajki sa tak glupie ze az smieszne i fajne. Poprostu podziwiam czlowieka ktore je wymysla bo to porpostu przechodzi ludzkie pojecie. Te bajki sa wypasione oby bylo wiecej takich w TV naprzyklad na dobranocke na TVP1 :P:):D
Obrazek
BAYERN BAYERN ÜBER ALLES... BALLACK FOREVER...
I will never forget You... ;)
spyrczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Corinthians So 08.10.2005 13:16

Panowie i panie. Teraz mały deserek. Trzy odcinki Pieska Leszka, których nigdzie w necie nie znajdziecie! Tylko tu, na forum pilka.pl
http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=20W8 ... J08QQZ4YUU
http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=3FDI ... TMJTOKJR2Z
http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=0IM3 ... E8AK0C2JEB
by Corinthians

Może kiedyś tam zapodam jeszcze kilka :)
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Postprzez Corinthians So 29.10.2005 20:24

Przed chwilą obejrzałem nowy serial w Kartonach - Pod gradobiciem Pytań. Uśmiałem się nieźle. Fajna karykatura Maryli i ta jej piosenka... :D W 4fun mają co raz to nowe pomysły. Każdy lepszy, chociaz Generała Italii i Pieska Leszka na razie 'Pod Gradobiciem Pytań' nie przebiło, ale mysle, że każdy odcinek będzie lepszy i Leszek odjedzie w cień. Podobały mie sie też reklamy:
Masz biegunkę? Weź Srakostop! Nie zawsze działa, ale ma pyszny czekoladowy smak!
Kartony to oprócz meczów jedyna rzecz, którą oglądam w TV. Może kiedyś uda mi się wrzucić odcinki 'Pod Gradobiciem Pytań' tak jak Pieska Leszka, które chyba nie spoktały sie z zainteresowaniem. :|

A jak ktoś nie jest obczajony o co tu chodzi to ja obczaję.
'Pod Gradobiciem Pytań' to nowy serial w Kartonach. Do studia zapraszany jest jakiś znany gość (a właściwie jego karykatura) a prowadzący program (Andrzej Strzelba)zadaje głupie pytania. Dzis zrobili totalną debilkę z Maryli Rodowicz, która opowiadała o koncertach w Mongolii i śpiewała parodie swoich piosenek. W studiu było z 10 gości. Same muły. Podobało mi się jak podczas koncertu Marylka powiedziała: Wszyscy razem! A te muły zaczęły sie wydzierać.

Oto Marylka:
http://www.4fun.tv/i/up/screen/8/113014 ... een_02.jpg
I Andrzej Strzelba:
http://www.4fun.tv/i/up/screen/8/112930 ... een_01.jpg

Tutaj jeszcze opis programy z oficjalnej strony 4fun:

POD GRADOBICIEM PYTAŃ

Najnowsze, najzabawniejsze talk show na Świecie prowadzi jedyny w swoim rodzaju, wystrzałowy Andrzej Strzelba! W programie występują znane wszystkim, twarze show-biznesu. Strzelba wypruwa im flaki, bombardując ich swoimi pytaniami... Sprawdź na własne oczy, jak zaskakująca "prawda" leje się strumieniami!

Strzelba ma drobny problem z wymową spółgłoski "r", ale to w niczym nie ujmuje jego urokowi osobistemu. Goście Andrzeja sprawiają wrażenie, jakby nie do końca mieli równo pod sufitem, ale podobno artystom wolno, więc przymykamy na to oko. Pod koniec rozmowy Gwiazdy programu prezentują swoje „hity” przy akompaniamencie zespołu „Kwintet”. Publika szaleje!

Od tej pory, w każdy poniedziałek, środę, piątek i niedziele, w paśmie Kartony (godz. 15:00 i 20:00), będziecie mogli śledzić zmagania Strzelby z kolejnymi "ofiarami".

Czynimy Dobro, ukazując znanych i lubianych w nieco „jaśniejszym” świetle. Obnażamy ich słabości, wyolbrzymiamy kompleksy, terroryzujemy kłopotliwymi pytaniami... tylko w 4fun – nigdzie indziej!
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Postprzez Tomachos So 29.10.2005 20:32

Leszek odjedzie w cień

Nigdy!!! za zadne skarby swiata na to nie pozwole!!

(jaką nazwe nosi tasiemiec na 4funTV z A.hitlerem w roli głównej?? - ktos wie??)
Tomachos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Corinthians So 29.10.2005 20:37

Tomachos napisał(a):(jaką nazwe nosi tasiemiec na 4funTV z A.hitlerem w roli głównej?? - ktos wie??)

General Italia.
Tomachos napisał(a):Nigdy!!! za zadne skarby swiata na to nie pozwole!!

A widziałeś POD GRADOBICIEM PYTAŃ? :lol:
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Postprzez Diamen23 So 29.10.2005 20:42

Też ostatnio widziałem "Pod gradobiciem pytań". Strzelba zapraszał gości
którzy bali się hałasu i takich innych rzeczy i gdy już weszli do studia...
straszył ich lękami. Najlepsza była reklama z detektywem Rudowskim :lol:
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Tomachos So 29.10.2005 20:42

A widziałeś POD GRADOBICIEM PYTAŃ?

Niestety jeszcze nie :( ale nadrobie zaległości

Aczkolwiek widziałem ostatnio na 4f nowa rysowanke - trza by ja namierzyc :D
Tomachos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Dombroś So 29.10.2005 22:57

Mi się podobają tem najbardziej dwa kartony z 4fun.tv:
:arrow: Generał Italia
:arrow: Miś Push-upek

Najlepiej jak króliczek zawsze gada z misiem:
Miś: Królik...patrz jak faknie się szcza do jeziorka
Królik:Oj misiu,misui ty jak lejesz do jeziorka to na drugi dzień ryby kaca mają (:haha:)

Albo:
Wilk: Ej misuiu kończ pić piwo bo królik na ciebie czeka
Miś: Królik nie zając nie ucueknie.. ( :lol2: ).

Niektóre teksty rozbawiają do łez.... Fanje też bylo jak parodiowali Wybory Prezydenckie (PKP-Piotr Kędzierski Prezydentem :whistle: ).
Wiecie może kiedy będą jakieś nowe kartony :?: :?:
Obrazek
"Nie lubię oglądać Ronaldinho, bo wiem, że nigdy nie będę grał tak jak on"- F.Torres
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Postprzez Tomachos So 29.10.2005 23:11

Najlepiej jak króliczek zawsze gada z misiem:
Miś: Królik...patrz jak faknie się szcza do jeziorka
Królik:Oj misiu,misui ty jak lejesz do jeziorka to na drugi dzień ryby kaca mają ()

Teks swietny, za to własnie kocham te krechy!
Tomachos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Blancik N 30.10.2005 8:34

Obejrzyjcie to można się nieźle uśmiać:

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_zwierzaki.htm

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_rewolucja.html

Warto obejrzeć.
Blant powraca!!!

Obrazek
Blancik
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez bagg N 30.10.2005 10:28

Blant powraca!!!

Nastał Dzień Zagłady. Inteligencja forum właśnie spadła do prawie 0.
I nawet Niggaz swoimi świetnymi postami nic niezdziała. I nawet świetne dyskusje o Kościele Chłopaczka i Mazurka nic nie dadzą. Wrócił Blant. Poziom inteligencji( i urody) na forum spadł drastycznie. Dzień Zagłady...powiadam Wam. Wspomnicie moje słowa. A jego siła jeszcze wzrosła gdyż nazwany został Blancikiem. Lecz nie sugerujcie się tym jego zdrobnionym nickiem. On jest naprawdę bardzo groźny. Jego wiedza rodem z Bravo Sport powali nas wszystkich. Eh....szkoda gadać. Witaj ponownie Blanciku

A co do Kartonów. Są to dla mnie idiotyczne bajki i właściwie ich nie oglądam. Czasami...się może nawet pośmieje z głupoty tych bajeczek. To wszystko
bagg
Bianconero

Postprzez Corinthians N 30.10.2005 12:11

bagg napisał(a):Czasami...się może nawet pośmieje z głupoty tych bajeczek. To wszystko

Bagg. Tutaj trzeba się śmiać z głupoty, bo z niczego innego się nie da. Gdyby te bajki nie były takie głupie, to by nie były śmieszne.
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Poprzednia strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia