Koncerty i Imprezy godne polecenia :D

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Koncerty i Imprezy godne polecenia :D

Postprzez Diamen23 Pn 03.08.2009 22:44

Był ktoś jeszcze na woodstocku? Jak wrażenia? :P
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez lisek_chz Pn 03.08.2009 22:54

Ja nie byłem, ale gadałem dzisiaj z moimi dwoma sąsiadami, którzy byli. [h**] jak nic. Okradli im namioty (w tym plecaki a nawet śpiwory), dostali wpierdol od grupki 10 kolesi, ogólnie syf i brud, stwierdzili że nigdy więcej już tam nie wrócą. Ja w tym roku chcialem jechać, ale przeraziły mnie zdjęcia z poprzednich lat, kąpiele w błocie, kurzu i syfie. Woodstock to fajny festiwal z dobrą muzyką, ale z pewnych względów nigdy się na niego nie wybiorę.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Diamen23 Pn 03.08.2009 23:10

Kradzieże to niestety normalka na woodstocku, ale jeśli postawisz namioty w dobrym miejscu to raczej nie ma na to szans. Ale jednak wszystko trzeba trzymać przy sobie, bo dla złodzieja taki festiwal to gratka, setki namiotów z których nietrudno coś ukraść.

Ja w tym roku chcialem jechać, ale przeraziły mnie zdjęcia z poprzednich lat, kąpiele w błocie, kurzu i syfie

Jakbyś już się tam znalazł to spodobałoby ci się. Wszyscy są brudni, wszędzie jest syf i mi się to podobało :) . Kąpiel w błocie sobie odpuściłem, ale i tak dostałem błotkiem w pogo. Na pewno brud to nic fajnego, ale 3 dni w roku nie zaszkodzą :P Najgorsza jednak podróż, łącznie 15 godzin w pociągu męczy.
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez lisek_chz Pn 03.08.2009 23:19

Hm. Rok temu byłem na Coke Festival w Krakowie. Pole namiotowe było osobno wydzielone, była ochrona, gdzie wstęp mieli jedynie ludzi z takimi opaskami na nadgarstkach. I to było dobre, chociaż wiadomo, że mogli okraść Cię inni 'obozowicze'. Ale było to bezpieczniejsze niż dostęp wszystkich uczestników festiwalu do namiotów ;)

Jedzie ktoś może na U2?
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez Vianuch Cz 13.08.2009 22:14

Głównym powodem tych wszystkich problemów jest to, że festiwal jest całkowicie darmowy i każdy cep, który niekoniecznie wbił tam aby posłuchać muzyki może tam wejść. Myślę, że gdyby była choć niewielka kwota jaką należałoby wydać na bilet, ilość takich nieprzyjemności znacznie by spadła, niestety zburzyło by to całą istote Woodstocku.
"Bóg jest Francuzem. Bóg to Zinedine Zidane"
Vianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fidelus Pt 14.08.2009 8:46

Okazja czyni złodzieja...czy tam inny wyświechtany slogan, może się jednak czasem sprawdzić ;)więc i na płatnych imprezach z polami namiotowymi dojść może do kradzieży-ale to tylko spekulacje. Kumpel opowiadał jak jakieś 2,3 lata temu na Open'era wbił się za darmochę..skoro on mógł to i ewentualny złodziej tym bardziej-ale to tylko czarny scenariusz..pewnie teraz już ochrona działa sprawniej. Wiadomo, że ilość kradzieży jest większa na Woodstocku, czego przyczyną może być również fakt zdecydowanie większej ilości ludzi na "festiwalu". Btw. ktoś uderza na Radiohead?? :)
I've got the spirit, but lose the feeling
fidelus
Skład C
Skład C

Postprzez kulekfcb Pt 14.08.2009 8:59

ktoś się wybiera na hip hop kemp?
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez lisek_chz Pn 02.11.2009 15:52

Ja kontynuuje rok koncertów, mianowicie 21 listopada Hey w Eskulapie, a 23 listopada Electric Light Orchestra w Arenie. Wybiera się ktoś może przypadkiem? :twisted:
lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Postprzez piwus Cz 15.03.2012 0:38

Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez piwus Cz 29.03.2012 22:02

http://www.lifefestival.pl/pl/news/bile ... y,z,6.html
Wybiera się ktoś z tutejszych fanów :)?
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez Duch Pn 02.04.2012 20:36

Wybiera się ktoś na Impact Festival na Bemowie? Niezły skład zebrali.

http://www.impactfest.pl/
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez bartbuks Pn 02.04.2012 20:38

Duch napisał(a):Wybiera się ktoś na Impact Festival na Bemowie? Niezły skład zebrali.

http://www.impactfest.pl/

Nie, ale wybieram sie na Metallikę na Bemowie :)
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Duch Pn 02.04.2012 21:13

bartbuks napisał(a):Nie, ale wybieram sie na Metallikę na Bemowie

Koleżanka ze stolicy namawiała mnie na Sonisphere, ale raz, że Metallikę widziałem już na żywo kilka razy, a dwa, że termin dla mnie był kompletnie z pupy.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sickstick Śr 04.04.2012 11:30

upiornie trzeźwy świt.
sickstick
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez lisek_chz Śr 11.04.2012 0:07

lisek_chz
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia