Marsz Niepodległości

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Marsz Niepodległości

Postprzez piwus N 13.11.2011 3:10

Dla mnie żałosne jest to, że przyjeżdża Niemiec do Polski na polskie święto niepodległości, opluwa polski mundur, mówi, że jest faszystowski i na koniec bije Polaka. Żałosna jest próba pokazania marszu jako pretekstu do bitki, podczas gdy zamieszki wynikają z prostej psychologii tłumu - jeśli blokuje się 25 tysięczną legalną manifestację, ciężko oczekiwać, że nic się nie wydarzy. Jeśli postawisz na drodze kibicom Legii kibiców Polonii, jeśli postawisz na drodze przyjaznie nastawionych Niemców polska grupę rekonstrukcyjną, to nie dziw się konsekwencjom. Dla mnie żałosna jest propaganda, jaką uprawia Wilmore z kolegami. Żałosne jest jak inteligentni ludzie sami wrzucają się do jednego worka z Wilmorem i piszą o lżeniu wszystkich przez forumowych patriotów (liczba mnoga). Żałosna jest histeria i powtarzanie wpisów o debilnym zaczepianiu, akcjach, jakichś niewybrednych atakach, podczas są nimi stwierdzenie podczas jakiejś śmiesznej gry, że ktoś dobrze gra jak na wyznawcę Palikota. Jest to atak porównywalny tylko z hasłem Bóg, honor, ojczyzna. Żałosne jest zaśmiecanie tematu o marszu wpisami o randze, której od początku nie ukrywałem, że jestem autorem. Żałosne jest nawzajem potakiwanie i utwierdzanie się w alternatywnej rzeczywistości, przedstawianie się wciąż jako ofiary przez najbardziej agresywną grupę na forum, która w kółko pisze o ynteligencji, bydle i insynuuje odmienną orientację seksualną. Ośmieszająca ranga powstała dzięki postom MGiggsa, który w każdym wpisie obrażał (czy jak wolicie, "ośmieszał") osoby myślące inaczej niż on tym epitetem. Sam to sobie zawdzięcza. I to co robi Chlopaczek to czysta manipulacja, bo dobrze o tym wie. W końcu "wiadomo kto dał rangę MGiggsowi", bo sam o tym pisałem. Zresztą cały twój post to jedna wielka manipulacja, żałuję, że ostatecznie dołączyłeś do do kolegów.
Będziecie chcieli zrobić burdel w tym temacie, zapełnić dwie strony odpowiedzią, ale są inne tematy, są privy. Rozważcie, czy na pewno to, co chcecie napisać pasuje do tego tematu. Dopiero potem piszcie o cenzurze, kiedy treści, które nie są na rękę neofaszystowskiej moderacji, czy co tam sobie wymyślicie, pójdą do kosza.
PS. Analogicznie może pora pomyśleć nad podpisem "bydło". W końcu nie jest obraźliwe.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia