Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

ajaccien napisał(a):Proszę nie brać tego jako jakiegokolwiek ataku pod Pańskim adresem, ale na pewno autorowi nie chodziło o to by obrażać to swe ulubione grupy muzyczne
ajaccien napisał(a): pod Pańskim adresem,

Jimmy Jazz napisał(a):skorpss przedstawił grupe Scorpions jak półbogów co niestety nie jest prawdą

skorpss napisał(a):O wiek Jimmy'ego Jazza nie pytam, bo z pewnością bym go zawstydził

skorpss napisał(a): A wiek ma jednak znaczenie, bo np. 11-letni małolat raczej nie doceni kunsztu wykonawczego w danym utworze, tylko będzie się dla niego liczyła łatwa wpadająca w ucho, nieskomplikowana melodia, czyli nieambitna, totalna komercha, którą Scorpions pokazali na dwóch wspomnianych już albumach. Na szczęście - szybko się opamiętali.
skorpss napisał(a): Jimmy Jaz, skoro uważasz, że "otoczka wokół tego zespołu jest przepełniona kiczem i naraża się na śmieszność", to wymień mi ten kicz. O co Ci konkretnie chodzi ?

skorpss napisał(a): "sposobu prezentacji muzycznych możliwości" ? Bo to bardzo tajemnicze hasło, brzmiące nawet dośc ciekawe, ale kompletnie nic nie mówiące.

Jimmy Jazz napisał(a):Nie lubie jakiejś sztucznej wzniosłości, przydługawych solówek gitarowych, tego typu śpiewania. Mam nadzieje,że już bardziej rozumiesz o co mi chodzi?
Jimmy Jazz napisał(a):A to wyrażenie-'sposobu prezentacji muzycznych możliwości' to nic innego, jak styl muzyczny który obrali.

skorpss napisał(a):Jak ktoś lubi hard-rocka i heavy metal, to Scorpions musi mu się podobać - mniej lub bardziej, ale jednak.

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość