Oceniamy dziennikarzy

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez brylancik Śr 21.02.2007 22:32

vakabayashi napisał(a):mimo wszystko sprawdza zródła

śmiem twierdzić że jest inaczej :roll:

Jak już napisałem wcześniej AS pisze to co zarząd chce żeby pisał. Robili wodę z mózgu z Kaką, ale też oni jako pierwsi pisali o Gago Marcelo i Higuainie. Prawda jest taka że nie należy przykładać większej wagi do żednej z tych gazet - lepiej już opierać się na zagranicznych źródłach tj. skysports.com czy gazzetta.it
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez vakabayashi Cz 22.02.2007 0:49

Czy ktos oglada skróty LM an tvp 2

Kto to jest Dariusz Tuzimek :?:

Skad go wzieli w przegladdzie sportowym, po co on w studiu komentuje mecze LM przecież to nie majacy pojecia dziennikarz o LM,moze o skandlach w polskiej piłce albo o 'wielkim' jurku dudku moze pisac czy mówic ale niech lepiej nie mówi o LM

Dick Advocat wg. tych geniuszy to kandydat na trenera Chelsea, z której Abramocvich sie wyporwadza bo nie ma go na meczach

Kandydatem na trenera Barcelony jest... Juede Ramos s Sevilli :lol:

To co ci paanowie opowaidaja to totalne bzdury kto im za to płąci

A ten drugi geniusz prowadzacy niech lepiej sie przezuci na to co sie znaja 'dziennikarze' tvp na 40 kolesi skaczących na dwóch drewnianych deskach
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Cris7 Cz 22.02.2007 0:58

Problem w tym, że ludzie chcą tego słuchać. Tuzimek może nawet wiedzieć, że to co mówi ma niewiele wspólnego z prawdą, ale ludzie, którzy z futbolem mają doczynienia od transmisji w TVP do transmisji w TVP chcą takich sensacji słuchać i w nie wierzą. Stykam się z takim czymś w rozmowie z kolegami.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez vakabayashi Cz 22.02.2007 1:09

Cris7 napisał(a):ale ludzie, którzy z futbolem mają doczynienia od transmisji w TVP do transmisji w TVP chcą takich sensacji słuchać i w nie wierzą. Stykam się z takim czymś w rozmowie z kolegami

Cris7 ja też , ale to co oni wyprawiają w studiu wołą o pomste do nieba, ok rozumiem ze plotki ludzie chcą słyszeć - ok.

ale niech to nie bede plotki choć odrobine mające coś wspólnego z rzeczywistością a gdzie sie pojawiło info ze Advoccat trenerem Chelsea.

Albo ze Ramos - Barcelony

Wystraczy popatrzec na programy naszych zachodnich sąsiadów, np. te dotyczące Bundesligi na kanela DSF.

Nie mówie ze ma to być nudne gadanie. Ale moze coś w formie gdzie zapraszamy kibiców do studia - jeden prowadzący wiedzący coś wiecej o piłce aniezeli ze Dudek broni w Liverpoolu plus

jacyś ludzie w wyrazem (tzn. eksperci) i własny zdaniem a nie żartownisie że coś sie tam w Liverpoolu zadrzyło

powinien być tam dziennikarz który powie żę Dudek sie skonczył itp.

EDIT

Real - Bayern wg nich miał być meczem najsłabszych drużyn w tej fazie LM - niech ktoś ich sciągnie ich z wizji
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez pablisso Cz 22.02.2007 1:26

Te plotki i bezsensowne studia to jest utrapienie. Ostatnio siedzialem na treningu i slucham jak jeden z chlopakow rozmawia z trenerem o przejciu Shevchenki do... Realu... No po prostu kupa smiechu... Czy ze Robbena chca SPRZEDAC... bo w chec kupna wierze, ael w chec sprzedania juz nie ;/

Polskie studia robia wode z mogow.. jak ja slucham mojego brata -lat 10- jak powtarza to co mowil Szpakowski z Szaranowiczem i Engelem i Gmochem to po prostu zal dupe sciska...;/ czasem powiedzia cos madrego, ale tekst "Strzelil lewa noga, chociaz nie ma lewej nogi" poraza- pameitacie na Mistrzostwach swiata Gmoch.
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Krzysztof Jarzyna Cz 22.02.2007 1:27

Popieram Cris7 w 100%. Jezeli ktos sie opiera na sporcie w TVP to dalej mysli, ze porazka Realu jest mega sensacja, a Raul jest nadal najlepszym napastnikiem swiata. I jeszcze utwierdzaja ich w przekonianiu ludzie typu Jacek Jonca i jego komentarz wczoraj po bramce Raula - "Ten czlowiek kosztuje 180 mln euro gdyby ktos chcial go wyrwac z Realu. Chetni oczywiscie sa, ale on zostanie w Madrycie do konca kariery" :lol:
A Tuzimek zna wszystkie jezyki swiata i potrafi sypnac cytatem z kazdego trenera. Czasem zastanawiam sie czy to nie on napisal "Wielka Ksiege Cytatow".
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Postprzez Babel Cz 22.02.2007 1:35

Krzysztof Jarzyna napisał(a):typu Jacek Jonca i jego komentarz wczoraj po bramce Raula

To był akurat wytrwany znawce piłki hiszpańskiej Jacek Banasikowski. Wg niego Van Bommel grał wiele sezonów Barcie, a Cannavaro nie zaliczy kolejnego udanego wyśtpu w barwach królewskich. Szkoda, że tylko tyle zapamiętałem. Ale ludzka pamiec jest zawodna.

Cris7 napisał(a):Tuzimek może nawet wiedzieć, że to co mówi ma niewiele wspólnego z prawdą

Ja taki pewnie tego nie jestem. Niektóre teorie przedstawiane przez pana Darka maja tyle samo wspolnego z rzeczywistościa co fakty przytaczane przez Jacka Banasikowskiego.

Calkiem mozliwe ze Banasikowski ;) Dla mnie brzmia tak samo :P // Fan Banasikowskiego W Takim Razie A Nie Joncy, Chociaz Tego Drugiego Tez
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Zaza Cz 22.02.2007 1:43

Niggaz przeczytałem ten artykuł i powiem Ci że az tak bardzo nie kompromituje pana Leszka :P Co prawda on tam pisze wszystko to co mówi w czasie rekacji Canal+ ale to nie jego wizje, a bardzie podpiera sie prasą. Pisze o konfliktach, a tym że Frank coraz bardzie sie rzekomo zastanawia czy to juz nie koniec jego przygody, że wiecej juz nie wyciśnie z tej ekipy że w klubie jest podział na Laportowych i Rosselowych :wink: O Eto'o, o wyborach z 2003 roku. Ewentualnych następcach Franka no i przechodzi do Realu... sondy AS'a, Schuster na tapecie, Capello i dywanik i takie tam.

Ogółem ani nie bradzi ani nie cukruje. No może troche :P Poprostu pisze to co ... czytał. Bo sam wiesz że sam tego nie wymyśla.

Jeszcze jedno www.calciomercato.com czy www.tuttomercatoweb.com to nie prasowe tuzy w stylu Marca, Bild, La Gazzetta, AS, Tutto, Sport, The Sun itd... Oni poprostu co dziennie zbieraja te plotki które napisze ktos inny na całym świecie, troche jak piłka.pl :P Przeciesz każdy serwis wali ploty, a te dwa przedewszystkim. Ale to typowe serwisy mercato czyli:

The Sun - Mourinho ma dośc ! puściła mu żyłka
Marca - Kaka kupił psa z Madrytu - transfer blisko ?
Corriere - Buffon w Milanie ? Deschamps "Możliwe że tak, ale 3 miliony + pizza"
La Stampa - Morratti na rybach, łowi w Brazyli !
El Mundo - Cristiano ma trzecia noge ! szybciej dojdzie do Kataloni !
Don Balon - Wenger "Tymoszczuk jest nasz
Bild - Bayer chce Lamparda, Deco, Riberiego i Ville ... ale zadowoli sie Emre

Itd :P oni działają jak Szkło kontaktowe - zawsze temat dostarczy im ktos inni...
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Zaza Śr 28.02.2007 3:53

sorry że ppp :wink:

Niggaz ostatnio pisałes o panu Leszku :P Teraz sobie czytam dzisiejsze wydanie PN i jest jego najnowsze dzieło :P Polecam co ciekawe rzeczy pisze - tytuł "Lew nieposkromiony" :wink: Czyli Eto'o i jego wybryki, takie głosne, a troche tego jest :P Już punkt 1 mnie rozwalił :P

1. W 1999 roku był wypożyczony z Realu Madryt do Espanyolu Barcelona, jednak trener Miguel Angel Brindisi nie wystawiał go do składu. Po czterech miesiacach przebrała sie miarka i Samuel na treningu uderzył szkoleniowca. Został wyrzucony z klubu i odesłany do Madrytu.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia