Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

knockout napisał(a):Nie widzialem nigdzie podobnego tematu, wiec zakladam. Wydaje mi sie, ze pomysl jest ciekawy i jesli tylko znajda sie chetni do wpisywania wlasnych refleksji to bedzie dobrze. Na czym idea polega? Na tym, by opisywac wskazanych dziennikarzy sportowych z najwiekszych polskich gazet (to na poczatek) czy internetowych serwisow (to juz potem).
Moja niesmiala propozycja to czworka z Gazety Wyborczej: Rafal Stec, Michal Pol, Robert Blonski i Jacek Sarzalo.
![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)

RoRo napisał(a):Michal Pol - Kiedy pojawia sie w jakims studiu przed meczem piłkarskim to jestem w siódmym niebie. Uwielbiam słuchac jego futbolowych nawijek. Jeszcze jak sie dobierze z Panem Wołkiem to moge im zaplacic grube dolary zeby przyszlo do mnie do domu i tez strzelili taka nawijke Laughing Razz
Jak patrze tak na Koźminskiego i powiedzmy Kowalczyka to zaluje ze Pol i Wołek nie sa w kazdym pilkarskim studiu bo sa chyba jedynymi ludzmi znajacymi sie na pilce tak doskonale i potrafiacymi tak genialnie formowac swoje wypowiedzi ze to muzyka dla moich uszu. Wink
Narazie tyle ode mnie. moglbym tu jeszcze nadal opisywac Pola w samych superlatywach, ale chyba wystarczy

do tej pory tego chyba nikt nie widział w jego wykonaniu]

fieldy napisał(a):Wołek jest dobry

nie obija w bawełna i to mi sie podoba - podobnie Stec czy redaktor Godlewski - znawca La Liga z PN Leszek Orłowski, też człowiek który pisze ciekawe rzeczy. Michał Pol ? on ma swój świat i swoje zabawki ale trzeba przyznać że też gościu jest w temacie - oczywiscie nie zawsze pisze jak trzeba w tym temacie ale bardzie jest kojazony z swoimi telewizyjnymi "popisami"
ale czesto artykuły w PN za bardzo są "nudne i "nie w temacie" ze tak powiem
niestety tak padło ze najgorszy komentarz ma serie A 

). Lub MŚ i mecze Włochów, w których polemizował o klasie Italii. Jednak komentator niezły jeszcze jak jest z kolegą Mateuszem to czasami nawet fajnym tekstem sypną
Iwanow z kolei to taki solidny rzemieślnik, człowiek od czarnej roboty (czyt. mniej atrakcyjnych meczy
)

knockout napisał(a):Powoli na gwiazde wyrasta Trzeciak, tuz za nim niezwykle elokwentny Mielcarski [...]
] Fajnie jak taki były piłkarz mówi co myśli podczas meczu czy w studiu ale czasem oni mówią jak by sądzili ze ktoś mecz ligowych czy pucharowy [kadre] ogląda pierwszy raz 

Bo wiedze on ma, tylko przekaz nie za dobry. Za to ludzie komentujacy Premiership to poezja. Wstyd przyznac, ale nie wymienie ich z imienia i nazwiska, bo nie pamietam, ale kazdy mecz Ligi Angielskiej ogladam i SLUCHAM z przyjemnoscia. W innych ligach mam z tym problem. Tak wiec tutaj brawa dla tych panow i oby zostali w Canale jak najdluzej Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość