Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Wilmore napisał(a):Zachowanie Jarosława niestety było przewidywalne. Jak małym trzeba być człowiekiem i jak wielkim śmieciem, żeby żerować na śmierci brata, bratowej, kilku wspaniałych polityków i masy koleżanek i kolegów z partii, byleby tylko wygrać?

Istny kosmos. Twoim zdaniem poważne partie powinny wystawić pionki?
Wstyd na cały świat, tak. Grunt to, żeby na świecie o nas dobrze mówiono. A raczej, żeby polskie media nie pokazywały nam mediów o profilu lewicowym atakujących naszych polityków.
Że niby co w tym liście Kaczyńskiego jest takiego że dzieli Polaków?
[/quote]W sondażu prezydenckim SMG KRC dla TVN24, 47 procent respondentów deklaruje, że zagłosuje na marszałka Bronisława Komorowskiego, a 27 procent na prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego. Pozostałe miejsca zajmują Grzegorz Napieralski (5 procent), Waldemar Pawlak (4 procent) i Andrzej Olechowski (3 procent).

Marek Migalski na swoim blogu napisał(a):Jarosław Kaczyński zdecydował się kontynuować dzieło brata. Bo któż inny mógłby to zrobić lepiej? Jeśli w boju ginie król, to kto inny, jeśli nie jego brat powinien dalej nieść sztandar? Kto inny lepiej nadaje się do tego, by walczyć o te idee i sprawy, za które poprzednik oddał życie? Kto mocniej i godniej trzymać będzie drzewiec z proporcem zmarłego? Dlatego stańmy przy królu wszyscy, którym bliskie były ideały jego zmarłego brata!

Nie mówi o polityce Prezydenta tylko ofiar katastrofy. Zginęli w niej przedstawiciele wszystkich obozow
btw reżyserem tego filmu na tvp jest nie tylko Pospieszalski ale i Ewa(?) Stankiewicz

Wilmore napisał(a):O kurde. A już myślałem, że zaślepiony to tu jest tylko kamil z Mazurem.

Odrzucasz Jurka i JKM za poglądy prawicowe czy za cechy charakteru a może z powodu przeszłości?
Wilmore piszesz, że ten zły a tamten jeszcze gorszy. Może przybliżyłbyś nam jak wg Ciebie powinien wyglądać, zachowywać się, jakie powinien mieć cechy idealny prezydent.
Powiedz mi gdzie leży w takim razie błąd w moim rozumowaniu
Zawsze piszą / mówią, o tym z punktu widzenia interesów krajów macierzystych.
Sami chyba czujemy się gorsi od innych i za wszelką cenę chcemy, żeby na zachodzie mówiono o nas dobrze.

Wilmore napisał(a):Zdajesz sobie sprawę z tego, że to zawsze cholernie łatwo obalić, podobnie jak większość Twoich wywodów na glinianych nóżkach?
Wilmore napisał(a):Artykuł w Times jest nierówny notce mało znacznego blogera, czy kolumnie w regionalnej gazetce.
Wilmore napisał(a):Mam w nosie, czy piszą dobrze - interesuje mnie to, czy mają podstawy do pisania złego, bo są często o wiele bardziej obiektywni od polskich mediów.

Tego temat unikam jak ognia, ale to co zobaczyłem dzisiaj przypadkowo w TVP to coś nieprawdopodobnego. Puszczać coś takiego w telewizji publicznej o takiej potrze to jest [k****] skandal.

Nie zdaję sobie sobie sprawy, gdybym zdawał sobie sprawę to nie przytaczałbym łatwych do obalenia argumentów, byłoby to bezcelowe. Szanuję swój czas. Zachęcam Cię do poświęcenia chwili, nie powinna potrwać zbyt długo skoro są to tak proste do obalenia argumenty.
Druga kwestia, np. w takich Stanach zjednoczonych niemal wszystkie poza dwoma, może trzema tytułami prasy w USA to są gazety regionalne, stanowe. Więc uważałbym z tymi stwierdzeniami odnośnie regionalnych gazet.
Obiektywizm nie istnieje. Jest figurą stylistyczną, niczym więcej.
Co uważasz, że podstawy do pisania złego? Jakie konkretnie działania. Trudno odnosić się do rzeczy o których mówisz w samych ogólnikach.
Z programu telewizyjnego wynika, że piszesz o programie Solidarni 2010. Co nowego tym razem wymyślił pan Jan ?

Chłopaczek mnie wyręczył, za co serdecznie mu dziękuję.
Kamil niemal z błotem zmieszał wszystkich, którzy spekulowali o tym, że Jarosław Kaczyński może kandydować na stanowisko Prezydenta, a tu proszę...

Pierwszy przykład z brzegu - katastrofa i nagle za granicą mamy miniaturkę polskiej histerii, nagle się okazuje, że mierny prezydent był mężem stanu.
Oczywiście był mierny...w porównaniu do pijanego Kwaśniewskiego każdy byłby mierny...
Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość