---> Rap <---

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: ---> Rap <---

Postprzez Bienias Cz 25.02.2010 22:45

Ostry dzien przed premiera jak swego czasu Wfd hula po sieci. Jakas masakra z polskim piractwem.
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez coco Pt 26.02.2010 16:45

jakie macie wrażenia po nowej płycie O.S.T.R ? ja osobiście jutro dopiero bede mógł jej posłuchac a jesli ktoś ma juz płytke to byłbym wdzięczny za recenzje , zwłaszcza czy tekstowo Adam dał rade .
"Kogo tracimy ? Dyrygenta, lidera, kogoś, kto za klub oddałbym wszystko. Wszyscy będziemy mówić jak bardzo będzie go nam brakować " Marco Materazzi o odejściu Jose
coco
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Bienias Pt 26.02.2010 17:01

Ja slucham na youtubie i zdanie mam takie jak zawsze. Muzyka dla fanow jaka od lat serwuje Ostry
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez coco Pt 26.02.2010 17:15

czyli pewnie znowu lepsze bity aniżeli tekst ... no ale jutro sie przekonam
"Kogo tracimy ? Dyrygenta, lidera, kogoś, kto za klub oddałbym wszystko. Wszyscy będziemy mówić jak bardzo będzie go nam brakować " Marco Materazzi o odejściu Jose
coco
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Etus2 Pt 26.02.2010 18:50

relapse 2tygodnie bodaj więc nie jest tak najgorzej , wątpię czy jakby jej nie było na sieci dzień wcześniej to by było dużo więcej chętnych , Ci co mieli zamiar ją kupić i są fanami OSTRego to na bank płytę kupią.
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez brzycho Pt 26.02.2010 23:46

Dla mnie Ostry skończył się na Tabasko. W sensie, że to jedyna płyta Adama, którą się jarałem i której słucham do dziś. Późniejsze płyty to pojedyncze kawałki i nic więcej. Czasem nawet i tego jednego nie znajdę...
Nie wiem skąd to uwielbienie do Ostrego tylu ludzi. No ale cóż. O gustach się nie dyskutuje. 8)

Eldo > Ostry
Obrazek
brzycho
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Bienias So 27.02.2010 10:24

A mnie zniszczyl ten kawalek http://www.youtube.com/watch?v=9VQ0PHeH ... _embedded# Jezeli nagraja plyte wt ym klimacie to z gory mozna mowic ze to bedzie klasyk

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez coco N 28.02.2010 21:51

wie ktos moze jaki tytul ma track 12 z drugiego krążka Ostrego ?
coco
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez SexyBitch N 28.02.2010 22:15

Plyty z drugiego krazka wogole nie maja tytulow i watpie ze beda miec .

Bedzie złota :)
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Etus2 N 28.02.2010 22:24

fajny teledysk do "Śpij spokojnie" , dawno tak dobrego nie widziałem ;) może Eldo - Granice porównywalny :roll:

imo zgadzam się Eldo > OSTR
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Etus2 So 13.03.2010 9:43

OSTR idzie po platyne ;) cieszy to i mam nadzieję że sprzedaż płyt wzrośnie u każdego , tymczasem zbliża się premiera Dowodu Rzeczowego nr.1 i Pihu rzucił nowy kawałek właśnie z tej płyty , na bicie Biały Dom , za teledysk odpowiedzialny jest KoralFilm autorzy teledysku "Fenomenalnie" Jareckiego i DJ’a Brk nagrodzonego w kategorii "Innowacyjność" na Yach Film Festiwal. Dobry teledysk

http://www.hip-hop.pl/video/projector.php?id=1268403191
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Bienias So 13.03.2010 12:40

mocny tekst, mocny teledysk czyli Pih w formie. W sumie jak zawsze na singlach.

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Premo So 13.03.2010 14:38

brzycho napisał(a):Eldo > Ostry

Eldo bronią tylko dobre teksty, flow czy wybierane bity po prostu leżą u niego. Może wraz z nową płytą, którą wyprodukują Returnersi się to zmieni.

Co do Ostrego, to cieszy, że będzie miał platynę (ostatnia platyna w rapie to chyba 'Na Legalu', więc dużo czasu minęło). Interesujące jest to, że Ostry trafia w prawie każdy target, więc pewnie w głównej mierze, dzięki temu jego płyty tak dobrze się sprzedają.
Obrazek
HALA MADRID!
Premo
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez maniekk Wt 16.03.2010 11:26

Dla mnie Ostry skończył się na Tabasko. W sensie, że to jedyna płyta Adama, którą się jarałem i której słucham do dziś. Późniejsze płyty to pojedyncze kawałki i nic więcej

Wyjąłeś mi to z pyska. Mam dokładnie tak samo!
Tabasko to dla mnie pieprzony klasyk, płyta z klimatem. Po 8 latach od debiutu wrzucam "play" i czupryna się jeży momentalnie.
W tym momencie ta płyta jest dla mnie znacznie lepsza aniżeli była na początku, gdzie i tak już była super.
Po Tabasko to mogę jedynie wybrać ~ 25 kawałków, które są godne katowania. Reszta dla mnie jest bezpłciowa jakaś taka.
No i styl Adama na nowszych płytach mnie drażni delikatnie mówiąc.
Eldo bronią tylko dobre teksty

Czyli broni go to co się liczy w rapie :beer:

Ogólnie z legali to czekam tylko na Piha i Eldo. W 2010r. nic lepszego nie będzie tak czy siak.
Scena podziemna przejęła pałeczkę jakby nie patrzeć.
http://w356.wrzuta.pl/audio/25Czt535uDa ... prod._quiz
http://dexterxx.wrzuta.pl/audio/1MUtrZ6 ... a_-_spadam
http://www.youtube.com/watch?v=ow5Z7EuUUyo
http://www.youtube.com/watch?v=JM3cVjg_KMQ

O Małpie nawet nie wspominam :!:

Pozdrówki :)
Nie ma, że Yo
maniekk
Skład C
Skład C

Postprzez Cris7 Wt 16.03.2010 18:19

A dla mnie tekst wcale nie jest aż taki istotny. Oczywiście fajnie jak kawałek ma dobry tekst, ale mogę słuchać rapu, z którego nie rozumiem ani słowa - np. francuskiego(ostatnio słyszałem z kolei zajebiste japońskie numery) i też się tym jaram. Dobre, flow, dobry bit i naprawdę może wystarczyć.

O.S.T.R. coraz gorzej z głosem, flow wciąż takie samo i po 2-3 przesłuchaniach nie chce mi się do tej płyty wracać. Jedyne co można pochwalić to fajne pudełko i pomysł na pierwszą płytę i na komiks(tutaj wykonanie już do mnie nie trafia, mimo że lubię komiksy) Ale to jak już ktoś wspomniał ciągłe wałkowanie tego samego.

A propos Eldoki, to byłem ostatnio na koncercie i spodobało mi się jak zmienił tekst kawałka "Styl, flow, oryginalność" i nawinął
"I nieważne, czy Viva Twój klip ma, bo można być królem undergroundu jak Smarki Smark..." :boruta:
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia