Serialomania - co po Loście i PB?

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Chlopaczek Pn 16.07.2007 0:13

Tak jak pisze Ossy.Za 44 dni.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez adamg Pn 16.07.2007 11:44

W sierpniu zaczynam oglądać po raz drugi PB 2, a do tego czasu zająłem sie oglądaniem PitBulla. Naprawdę fantastyczny serial. Jestem pełen podziwu dla twórców.
adamg
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez cloner Wt 31.07.2007 16:39

Serialo-maniacy, mam prosbe, ktora kieruje do Was. Moim ulubionym serialem jest Boston Public [jesli komus sie nie podoba - nie wysmiewac]. Niestety nowych odcinkow juz nie bedzie, skonczyli krecic na 82, lacznie poszlo 4 serie. Widzialem wiekszosc, ale ... chcialbym obejrzec jeszcze raz :P Czy ktos moglby mi powiedziec, czy mozna gdzies ten film sciagnac/kupic na dvd ? Albo jakkolwiek go miec na wlasnosc ?
Wiem, ze teraz co tydzien film pokazuje TV4, ale niestety nie mam dostepu do tego kanalu, bardzo nad tym ubolewam, coz poradzic.

Pomoze mi ktos ?
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez piwus Cz 02.08.2007 16:52

Niestety będziesz musiał poszukać na torrentach np: http://www.torrentspy.com/torrent/30076 ... 1_Complete

A jesli chodzi o nowsze seriale, to właśnie skończyłem oglądać Battlestar Galacticę. I ciężko mi pisać obiektywnie, bo jest to najlepsza rzecz od dobrych paru lat jaką widziałem. W Polsce nie jest specjalnie znana (TVP2 puściło niedawno kilka odcinków w nocy) , bo większość ludzi widząc gatunek sci-fi, z góry zakłada, że szkoda czasu na taką infantylność. Tymczasem w BSG chodzi o coś więcej niż parę efektów specjalnych, dla mnie jest bardziej nowatorskie od większości produkcji telewizyjnych, nie tylko sci-fi. W skrócie: postapokaliptyczna wizja ludzkości zredukowanej do liczby 40 tys. osób, w panicznej ucieczce przed wrogiem. Niesamowity klimat, fabuła bez łatwych happy endów (raczej wraz z rozwojem staje się coraz bardziej ponura), za to świetnymi zwrotami akcji. Świetne postacie, aktorzy, soundtrack, efekty specjalne, nawet płeć piękna - nie znajduję słabych punktów. A to, co zrobili scenarzyści na początku 3 serii to najbardziej zaskakująca rzecz jaką widziałem. Do tej pory wyszły 3 sezony + 2 częściowy pilot.
Obrazek
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez RóżA Cz 16.08.2007 22:02

A ja mam dla Was jeszcze większe wyzwanie niż cloner- mianowicie poszukuję jakiś zbiorów serialu "Dawson's Creek"... po części dla mnie, po części nie :P . W każdym razie jest on mi bardzo potrzebny. Da ktoś radę :> ?

:suicide: // fieldy

Do mojego przypadku powiedzenie że cel uświęca środki pasuje idealnie :] . Poza tym ten serial nie jest jeszcze tak zły, mogło być gorzej :P .

:heft: // znów ja

Nie znasz się fieldy :P . Na moim miejscu też byś go szukał :D .

You know shit :x // Katie Holmes

Katie, umówisz się ze mną :pray: ?

Nie ma mowy, jestem po uszy zakochana w maestro :) //KH

Słobo Ci wyszedł ten żart, Katie. Na szczęście urodą to nadrabiasz :D .
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez Yukasz Wt 21.08.2007 1:30

"PitBull" z nowymi twarzami

Trwają zdjęcia do trzeciej serii "PitBulla". Wśród nowych twarzy pojawi się m.in. "Bolec", czyli Grzegorz Borek.

"PitBull" to telewizyjna wersja kinowej produkcji Patryka Vegi. Serial przedstawia losy warszawskich policjantów, wśród których na pierwszy plan wybijają się perypetie Despera (Marcin Dorociński), Gebelsa (Andrzej Grabowski) i Igora (Paweł Królikowski).

W nowej 14-odcinkowej serii, którą będzie można zobaczyć w programie TVP2 w przyszłym roku, pojawią się nowe postaci. Wcześniej wspomniany "Bolec" zagra męża Dżemmy (Weronika Rosati), ukochanej Despera. Hanna Konarowska sportretuje Zuzię Wojnar - policjantkę przydzieloną do ekipy Gebelsa. Do stołecznej komendy trafi również Łapka (Michał Żurawski). W obsadzie pojawi się również Redbad Klijnstra, który wcieli się w nowego naczelnika. W ekipie "PitBulla" zabraknie Rafała Mohra, który do tej pory wcielał się w Nielata. Jego bohater wyjedzie do Irlandii, gdzie zostanie... policjantem.

Tak jak to było w przypadku poprzednich serii, scenariusze kolejnych odcinków oparte są na prawdziwych wydarzeniach. Ich autorem jest Vega, który tym razem nie stanie za kamerą. Zastąpią go m.in.: Xawey Żuławski, Greg Zgliński i Dominik Matwiejczyk.

http://film.onet.pl/0,0,1591623,wiadomosci.html

Przy braku Nielata i z tym całym Borkiem to już nie będzie niczego :suicide: Jak znam życie to żadna kolejna seria nie dorówna pierwszej a i ta będzie słabsza od drugiej :roll: Dobrze że przynajmniej kręcą :wink:

http://foto.akpa.pl/imprezy.php?id=3929&typ=0
http://foto.akpa.pl/imprezy.php?id=3911&typ=0

Teraz już wiem po co na Centralnym czaili się z kamerą... a ja myślałem że chcą ze mną zrobić wywiad :cry:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez iceald Wt 21.08.2007 8:24

Yukasz napisał(a):Przy braku Nielata i z tym całym Borkiem to już nie będzie niczego

E tam. Skoro zostaje Despero, Gebels i Igor to jest wypas :smoke: Nielat był dla mnie bardziej humorystycznym przerywnikiem niż jakąś ważną postacią :lol: Zresztą, ważniejsze od pojedynczych postaci jest utrzymanie klimatu serialu - a jego straty bym się bardziej bał, skoro będą różni reżyserzy a nie Vega :?
Obrazek
"- Zoltan, możesz mi wyjaśnić, czemu pijemy z kubków? Głowę daję, że widziałem gdzieś tu kieliszki.
- Poważne problemy należy rozwiązywać konkretnymi metodami. Półśrodki nie dają rady."
iceald
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

p

Postprzez piwus Pt 07.09.2007 13:54

Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez Chlopaczek Cz 13.09.2007 20:32

Mulder widze obecny.Czy Scully tez jest w tym serialu? :>
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez piwus Cz 13.09.2007 20:50

Akurat Scully postanowili zastąpić małym przeglądem piersi i paroma niezłymi żartami ;).
Obrazek
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez Chlopaczek Cz 13.09.2007 20:53

Przeglad piersi?Wchodze w to.

Powinienes pracowac w reklamie Piwus.
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez fieldy Pn 24.09.2007 12:02

Studio 60 on the sunset strip

pierwsza seria

Nie bardzo mogę polecić, raczej chcę zapytac, czy ktoś miał przyjemność [bądź nieprzyjemnosć] oglądać ten serial.

Nakręcili dopiero 1 serię. Zaczęli w 2006.

Matthew Perry, którego przedstawiać nie trzeba i Bradley Whitford, który grał w "The west wing" [którego też pewnie wielu osobom przedstawiac nie trzeba] grają głowne role. Poza tym reżyser/producent tworzył West Wing.
Poza tym gra m.in Amanda Peet.

Serial o 2 ludziach, którzy tworzą program TV. Widziałem póki co pilota, teraz ściagam reszte, bo dobrze sie zapowiada.

Ktoś widział ? Podobno na HBO pokazują ...
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez John Travolta Pn 24.09.2007 12:56

Ja polecam powstający jeszcze serial Damages. Pojawilo sie juz 8 z 13 zaplanowanych odcinków i musze przyznac ze bardzo mi sie podoba. Swietny klimat, porządne aktorstwo i ciekawa zagadka do rozwiązania. Warto spróbowac.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Pisakk Pn 24.09.2007 13:00

Ja obejrzałem chyba ze 12 bądź 13 odcinków "Studio 60" i w sumie mogę polecić (zresztą gdybyś cofnął się kilka stron to byś zobaczył, że już o zrobiłem :lol: ). Taki umilacz czasu - lekki i przyjemny. Sporo dobrego, inteligentnego humoru (ale zdecydowanie mniej niż w "Przyjaciołach" - w końcu kategoria "Drama" zobowiązuje), ciekawe dialogi no i można popatrzeć na Amandę Peet w roli wyrachowanej, ale zabawnej suki :P . Ściągaj.
Obrazek
Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
Pisakk
Wraca do meritum

Postprzez Yukasz Pn 24.09.2007 14:58

To co leci obecnie w TV to jedno wielkie dno :evil: Wszyscy poszli na łatwiznę i jak grzyby po deszczu narodziły się denne seriale i wszystkie są niemal o tym samym - 'M jak miłość', 'Magda M', 'Miłość Magdy M', 'Pierwsza miłość Magdy M', 'Magda M na Wspólnej', 'Miłość Magdy M na Wspólnej' itp Jakby tego było mało to na niemal każdym kanale są jakieś programy 'Jak oni śpiewają', 'Jak oni tańczą', 'Jak oni śpiewają i tańczą' a do tego wszystkiego 'Big Brother' - żenada jak dla mnie :heft: ...ale, no właśnie są też małe światełka w tym ciemnym jak noc dniu - na TVNie leci serial 'Trzy po trzy - numery z kwatery' - sketch comedy (premierowe odcinki Niedziela, 22.50)
Każdy odcinek serialu składa się ze skeczy, w których występuje trójka mieszkających razem trzydziestolatków: Ania, Wojtek i Jurek. Przeżywają m.in. nieudane zakupy w ekskluzywnym butiku, frustracje w łożu małżeńskim oraz dziwne spotkania w klubie fitness.
I dzięki temu że każda scenka jest o czymś innym i niezwiązana z poprzednią tworzy ten serial tak dobry bo można się nieźle pośmiać :P

Inny zabawny serial choć nieco ustępujący powyższemu o którym pewnie większość wie... albo i nie. A tym drugim jest serial 'Mamuśki' lecący na Polsacie, premierowe odcinki w sobotę o godz. 19.30. Pierwszy raz natknąłem się na ten serial w wakacje kiedy leciały powtórki ale nie trzeba oglądać wszystkich odcinków aby połapać się o so chozi :wink:

Zapraszamy na emisję premierowych odcinków serialu opowiadającego o dalszych zabawnych perypetiach młodej pary, która pobrała się na przekór swoim rodzicom, a którzy usilnie chcą udowodnić swoim dorosłym już dzieciom, że będąc razem popełniają największy błąd w swoim życiu...
Mama Mirka, Halina (Stanisława Celińska) nie może pogodzić się z odejściem syna, a rodzice Patrycji, Aleksandra (Ewa Wencel) i Tadeusz (Krzysztof Stelmaszyk) ze słabo wykształconym zięciem. Patrycja i Mirek byli przekonani, że do pełni małżeńskiego szczęścia wystarczy szczera miłość. Nic bardziej naiwnego i ich rodzice szybko pozbawią ich złudzeń a nam zapewnią sporą dawkę wyśmienitego humoru. Teściowe i relacje z nimi to ulubiony temat anegdot od pokoleń i nie tylko w naszym kraju. Wszyscy kochamy nienawidzić Mamuśki, a szczególnie ich zięciowie i synowe.

Tyle z tego co pamiętam. Czekam jeszcze na Pitbulla i Odwróconych 2.
A co do tego nowego serialu 'Ekipa' no boję żeby z tego nowego premiera - Turskiego nie zrobił się jakiś superman czy wujek dobra rada który na wszystko znajdzie rozwiązanie przez co z serialu o polityce zrobi się bajka :?
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia