Serialomania - co po Loście i PB?

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Postprzez MazurXIII Pt 27.11.2009 13:13

Poczekaj,poszukam szklanej kuli...
"Der gestirnte Himmel über mir und das moralische Gesetz in mir."
MazurXIII
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Daaaamian Pt 27.11.2009 14:02

Trzymasz poziom! :beer:

A jak wystarczająco sobie nie ulżyłeś, to zawsze możesz napisać, że Fletcher jest Anglikiem lub stwierdzić, że Berbatov jest drewniany. Pozdrawiam serdecznie.

Wcześniejsze pytanie sprecyzuję: 4 sezon jest zarazem ostatnim czy będzie kontynuacja?
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez NoName1989 Pt 27.11.2009 14:21

W trakcie 3 sezonu stacja Showtime ogłosiła, że serial Dexter będzie mieć 4 i 5 sezon, każdy po 12 odcinków.
Obrazek
Tolerancję depcze butem!
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Daaaamian Pt 27.11.2009 14:23

Szkoda, że Mazur nie zdobył się na taką odpowiedź.

Dzięki. :wink:
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MazurXIII Pt 27.11.2009 17:47

Ile sezonów będzie liczył Dexter?

W trakcie 3 sezonu stacja Showtime ogłosiła, że serial Dexter będzie mieć 4 i 5 sezon, każdy po 12 odcinków.

I niech ktoś zagwarantuje,że nie dostanie cancela mimo wysokiej oglądalności jak np. Rome...wróżenie z fusów i tyle.
"Der gestirnte Himmel über mir und das moralische Gesetz in mir."
MazurXIII
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez piwus Śr 02.12.2009 20:17

Obrazek

Przypadkiem przypomniałem sobie, że miałem to kiedyś oglądać, plus zaczyna się przerwa zimowa i... Polecam. To forum sportowe, a sportowych produkcji nie jest za wiele. Serial sportowy, ale nie ma za wiele wspólnego z filmami oo tej tematyce, które są zwykle w połowie wielkim teledyskiem - dynamiczna muzyka, kolorowe obrazki itp. Oczywiście tu jest i dynamika i nieźle dobrana muzyka, ale postawiono bardziej na emocje pozaboiskowe (chociaż fragmenty poświęcone sportowi bywają naprawdę świetne).

Emocje pozaboiskowe nie oznaczają oczywiście tradycyjnej obyczajówki, jako, że akcja toczy się na zadupiu w Teksasie, które przypadkowo ma najlepszą drużynę w stanie. Ponieważ bycie teksańczykiem z zadupia jest generalnie przesrane, więc ich cały tydzień polega na futbolu i modleniu się. Przy czym futbolu jest jednak więcej, bo jak już wspomniałem, jest to serial o tematyce sportowej, a nie religijnej.
Chociaż rzecz jest o futbolu amerykańskim, który jest gra raczej absurdalną, nieatrakcyjną, nieznośną, to jednak nie przeszkadza. Ba, to co się dzieje, można odnieść spokojnie odnieść do jakiejkolwiek dyscypliny. Bo poruszane są kwestie uniwersalne: charakter i ambicja. Uwaga na marginesie dla kibiców Wisły: lepiej nie przyrównujcie tego do swojego zespołu. Właśnie z powodu mnogości sytuacji zbieżnych :lol:. Np. po tym co zrobił trener Taylor swoim gwiazdom w trzecim odcinku, jego odpowiednik w Polsce dołączyłby do Dana Petrescu. Czyli następną rzeczą po wyrzuceniu na kopach z Polski, byłoby stworzenie zespołu do gry w Lidze Mistrzów.
Fabuły nie będę streszczał, nie warto innym psuć przyjemności. W każdym razie podsumowanie: czasem wzniośle, czasem łzawo, ale proporcje są wg mnie nieźle wyważono. Dawno się tak nie wciągnąłem.

Do ściągnięcia tutaj:
http://www.katzforums.com/showthread.php?t=198022
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Heathen Child

Postprzez Daaaamian Wt 08.12.2009 15:32

Widzieliście zapowiedź 12-ego odcinka Dextera? Zapowiada się naprawdę niesamowicie ciekawy finał sezonu. Chyba jeszcze nigdy nie czekałem na kolejny odcinek z taką niecierpliwością. A jak sobie pomyślę, że od 14-ego grudnia na kolejny odcinek trzeba będzie czekać grubo ponad pół roku, to naprawdę nieciekawie się robi... :lol:
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez FCB keres Cz 10.12.2009 18:20

Jaką zapowiedź? U mnie nie było żadnej zapowiedzi, odcinek kończył się na spotkaniu Dexa z Trójkowym [a w zasadzie to chyba Czwórkowym, bo jego cykl zabójstw obejmuje 4 ofiary :mrgreen: ] i tekstem: hello Dexter Morgan :boje się: . Co do następnego odcinka zapowiada się niezwykle interesująco, i również niesamowicie go oczekuję . Zobaczymy co scenarzyści wymyślili na finał sezonu. Ciekawi mnie czy ktoś ze znajomych głównego bohatera dowie się ciut prawdy o nim. :think:

PS. Krótki wywiad z Deb: http://hatak.pl/news/7421/Jennifer_Carp ... e_Dextera/
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.
FCB keres
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez NoName1989 Cz 10.12.2009 18:46

FCB keres a w niektórych wersjach podczas napisów końcowych jest kilka scen z następnego odcinka :P widzę, że nie tylko ja nie mogę doczekać się następnego odcinka :D każdy z odcinków lepszy od poprzedniego. 4 sezon chyba nawet lepszy od 1.
Obrazek
Tolerancję depcze butem!
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez FCB keres Cz 10.12.2009 19:07

Właśnie zdziwiło mnie to trochę, bo w poprzednich odcinkach miałem zapowiedzi, a w tym 11 już nie miałem. Widocznie moja wersja była lekko skrócona :D
Obrazek
FCB keres
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez FCB keres Pn 14.12.2009 22:51

Oglądaliście Dexa? O ile akcja z zabiciem Trójkowego dość słaba jak dla mnie, to ostatnia scena miażdży :boje się:

Daaaamian napisał(a):A jak sobie pomyślę, że od 14-ego grudnia na kolejny odcinek trzeba będzie czekać grubo ponad pół roku, to naprawdę nieciekawie się robi...

Czas zacząć odliczać... Ponad 8 miesięcy [']
Obrazek
FCB keres
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Mentor Pn 14.12.2009 22:59

Cała seria jak dla mnie była świetna, ale finał to po prostu kosmos.

Trzeba się będzie zakręcić za czymś innym. Po Nowym Roku ma chyba ruszyć dalej Flashforward i mam nadzieję, że trochę się poprawią bo o ile start był fajny o tyle im dalej tym gorzej jak dla mnie.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez bartbuks Wt 15.12.2009 16:28

Kiedyś zajrzałem tu i naczytałem się wiele ciepłych słów na temat serialu The Wire. Ściągnąłem pierwszy sezon i tak co jakiś czas sobie odcinek obejrzałem. Wczoraj przed snem, o pierwszej w nocy zarzuciłem sobie siódmy odcinek pierwszej serii. Wciągnął mnie strasznie, więc nie bacząc na godzinę przeszedłem do ósmego. Miałem ochotę na dziewiąty, ale było po 3 w nocy :!: I tak dziś zaspałem...

Racja. Początek nie wciąga, ale potem zaczyna się zabawa. Żarty nie są bezczelne, one są chamskie :D do tego prostota słownictwa, nie jak w serialach a`la ITI, gdzie młodzież jedzie Mickiewiczem. Serial dobry, choć z utęsknieniem czekam na kolejny sezon Ekipy. No i wczoraj Californication się skończyło :( Moody musi się jakoś wykaraskać z tego bagna...
Naprawdę nie obchodzi mnie Kirk. Ukradł mi robotę, ale zanim do tego doszło przynajmniej udało mi się przelecieć jego dziewczynę. Jak smakuję, Kirk?
Dave Mustaine
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez NoName1989 Wt 15.12.2009 17:18

Skończyłem właśnie oglądać Dextera, scenarzyści zgotowali niesamowitą końcówkę, chyba nie znajdzie się nikt kto by się jej spodziewał. 8 miesięcy czekania na kolejną serię ehh...
Mentor napisał(a):Cała seria jak dla mnie była świetna, ale finał to po prostu kosmos.

Amen.

Bodajże w styczniu nowa seria Lost, więc to czekanie szybciej zleci
Obrazek
Tolerancję depcze butem!
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez pablisso Wt 15.12.2009 18:34

a kiedy nowy sezon Californication?

Son's of Anarchy oglądacie? Jeśli ktoś nie widział ten serial gwarantuje przyjemne czekanie na następne sezony innych seriali.
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia