jordan20 napisał(a):polecam Wam Dextera
Także polecam - serial miodzio, nie moge sie doczekać drugiego sezonu (pierwszy ma tylko 13 odcinkow)
Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro
i nie jest to serial który będzie kontynuowany, tylko serial typu 1sezon-1wątek i to jest dobre, nie zrobi się tasiemiec jak z Lost i PB
Retrospekcje wyjasniające wiele zagadek i wprowadzające jeszcze więcej napięcia 

Bonso napisał(a):Kto ogląda Jericho ? Ostatni odcinek naprawdę bardzo dobry. Pierwszy po dłuższej przerwie i od razu dużo wyjaśniający. Mało działo sie w Jericho, natomiast dużo w przeszłym życiu bohaterów Retrospekcje wyjasniające wiele zagadek i wprowadzające jeszcze więcej napięcia mam nadzieje, ze nastepne odcinki będą trzymać poziom

Jak się okazało zupełnie niedawno, serial Rome został skasowany. Nie będzie trzeciego sezonu...
Oficjalnym powodem kasacji jest zbyt mała oglądalność i ogromne koszty produkcji. Przypomnijmy, że pierwszy sezon kosztował 100 mln $ (12 odcinków!). Oglądalność serialu plasowała się poniżej Sopranos i Six Feet Under. Decyzja była więc łatwa do podjęcia.
Chlopaczek napisał(a):Pewnie Rzym byl dla Amerykanow zbyt trudny.Nie dziwie sie ze go nie zrozumieli i stad tak slabe wyniki.
Ja za tym serialem - cytujac Pullo - wszedlbym w dupe Jowisza

bellus napisał(a):A co w tym serialu takiego trudnego było? Jak dla mnie to była jego uroda, że nie był skąplikowany, nie produkował zbędnie kolejnych zagadek, etc zresztą o wadach Losta pisał trochę wyżej Piwus, to nie będę powtarzał.
Rzym był dobry, ale co dobre szybko się kończy.
![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)
Chlopaczek napisał(a):Tlo historyczne.Jak dla mnie Amerykanie sa ignorantami jezeli chodzi o nie ich historie

Chlopaczek napisał(a):wykreowanych przez tworcow (niczego nie umniejszajac Pullo

bellus napisał(a):
A wiesz, że Pullo to też postac historyczna? Pisze o nich Juliusz Cezar w "O wojnie galijskiej". Znaczy to słowo historyczne to raczej z przymróżeniem oka. ich imiona najpewnie zaczerpnięto tylko.
bellus napisał(a): No to niech będzie, że Rzym miałby w USA większą oglądalność jakby był bardziej batalistyczny. Im większa ogląalność tym łatwiej przeboleć koszty produkcji.

Chlopaczek napisał(a):Amerykanie wychowani na komiksach z supciem latwiej lykaja seriale o superobhaterach albo innych zjawiskach paranormalnych

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość