Serialomania - co po Loście i PB?

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Postprzez John Travolta Cz 26.01.2012 17:35

Dr.Football1 napisał(a):''Byc Czlowiekiem'' - oglada ktos ? Warte grzechu ?

Ja się nawet przymierzałem, bo znajomi zachwalali ( wersję brytyjską ), ale nie było okazji. Ostatnio jednak jest na fali brytyjskich produkcji, więc nie wykluczone, że niedługo obejrzę.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Rezus N 05.02.2012 22:22

Właśnie skończyłem oglądać "The shield". Ciężko jest mi ocenić ten serial, naprawdę. Z jednej strony jest to naprawdę ciekawy, z niezłym pomysłem serial ale z drugiej mający tak wiele minusów, że nie sposób je pominąć. Mnie bardzo uderzyło w tym serialu słabe aktorstwo, naprawdę jakoś naprawdę nie przekonywała mnie większość tych postaci (Forest Whitaker jest jednym z wyjątków). Drugą sprawą, z którą nie mogę się pogodzić to sprawa jak wydobywali informacje. No kurde litości, troszkę przyciśnięci prostacy z ghetta mieliby praktycznie od razu współpracować :?: Przecież każdy wie, że z pałami się nie gada a tutaj ekipa trochę potrzęsła kolesiami a ci śpiewali jak słowiki. Ktoś z osób decyzyjnych w ekipie serialu musi naprawdę przepadać za ciężką muzyką no ale żeby praktycznie każdy Latynos słuchał rąbanki zamiast hip-hopu :?: :wink:
Jako plus to naprawdę ciekawa fabuła, poprowadzona i zakończona bardzo ładnie bez jakiś upiększeń i amerykańskich chwytów. Wiadomo, że nie da się utrzymać wysokiego poziomu każdego sezonu (1 uważam za słaby) ale nie żałuję chwil spędzonych na oglądaniu 7 sezonów. Dość długo zajęło mi przejście przez wszystko, jak w wyszukiwarce sprawdziłem swoje posty to zacząłem oglądać w marcu zeszłego roku, w czerwcu napisałem, że zabieram się za 5 ale po kilku odcinkach przerwała trwała aż do grudnia. :lol: Biorąc pod uwagę zakończenie Star Trek i przerwy w serialach ruszyłem z tym i szczęśliwie (albo i nie bo fajnie było w ostatnim sezonie) doszedłem do końca.

Maciek (interista) napisał(a):The Shield hmm dobry serial, w sezonie piatym jak pojawia sie Jon Kavanaugh to juz ogolnie jest poezja.
Koncowka tak mi dala w kosc, ze od kilku lat nie moge sie zabrac za szosty. :]
Generalnie dosyc mroczny, gesty klimat, jak komus to pasuje to warto.

Pomijając 7 sezon (wszystkie zakończenia i ogólnie poziomem bije na głowę pozostałe) to mi jednak najbardziej podobał się z Glen Close, czyli 4. Zaraz za nim ten z Forestem Whitakerem (nr 6), którego uważam za najlepszego aktora w całym tym serialu.

Jeszcze jedno, nie sposób uniknąć porównania z The Wire bo jednak też dotyczy policji. Oczywiście The Wire bije na głowę The Shield ale polecić można jedną i drugą pozycję. :wink:

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,108 ... ekund.html Lost w 5 sekund :haha:
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez bellus Śr 08.02.2012 0:08

Oglądacie nowego Spartakusa?

Nie jest zły, ale trochę nie to. Nie śledziłem żadnych informacji na temat tej produkcji STARZ, więc scena jak (spoiler)pojawia się żywa Lukrecja, zszokowała mnie do tego stopnia, że zniesmaczony wyłączyłem i poszedłem robić inne ciekawsze rzeczy. Wróciłem i oglądam. Już dwa odcinki za mną. Nie byłem fanem świętej pamięci poprzedniego Spartacusa (Andy Whitfield ), aktorsko wydawał mi się słaby, poza tym postać niby centralna a jakaś taka miałka. Teraz jest podobnie. Liam McIntyre jest chyba mniej przypakowany. Zobaczymy jak się potoczy dalej akcja. Na ten moment najsłabsze z wszystkich 3 serii. Grunt, że jest Syryjczyk i Doctore.
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Kesz Śr 08.02.2012 1:27

Spartacus to mój aktualnie ulubiony serial a właściwie jedyny jaki oglądam, ale zdecydowanie wpasowuje się w moje gusta, ciekawe intrygi, zwroty akcji, spora dawka brutalności i erotyki. Poprzednie dwa sezony obejrzałem jednym tchem. Co do trzeciego sezonu, to obejrzałem do tej pory jeden odcinek, drugi mam na dysku, ale jeszcze się za niego nie zabrałem, jeśli chodzi o ocenę Liam'a McIntyre, to mnie tam nie przekonuje, mi się podobała kreacja głównego bohatera stworzona przez Andyego Whitfielda - co prawda aktorskim geniuszem nie był, ale dobrze przekazywał emocje i ekspresje, miał w sobie odpowiednią ilość testosteronu by wykreować lidera Gladiatorów, McIntyre pod tym względem nie przekonuje, wydaje się być w stosunku do Andyego większą pipą... Ale zobaczymy jak tam będzie dalej... Jednak jestem przekonany, że gdy pojawi się Gannicus (Dustin Clare) - Nie wiem jak wielką rolę będzie miał w III sezonie, ale wiadomo, że się pojawi, Dustin jako Gannicus zdecydowanie lepiej się sprawdził niż Whitfield jako Spartacus czy Manu Bennett jako Cirxus.

Co mnie drażni w trzecim sezonie (mały spoiler) Że znowu akcja przeniosła się do Capui, do tego dokładnie tego samego pałacu, brakuje pewnej odmiany i nie powiem ale brakuje mi Johna Hannah jako Batiatusa, trzeba było przyznać, że zarówno w serii "Krew i Piach" jak i "Bogowie Areny" - to on był najciekawszą postacią w okół której była budowana cała ta intryga, trzeci sezon stracił właśnie - na Whitfieldzie jaki grał Spartacusa i Batiatusie, do tego brakuje zmagań na Arenie i tych epizodów treningowych gdzie Gladiatorzy przygotowywali się do walki i budowali relacje między sobą - Puki co (mały spoiler) mamy bandę buntowników, ukrywających się w jakiś kanałach i latających z mieczami po burdelach, bo z tego co zauważyłem, to w drugim odcinku też jakiś burdel odwiedzą...

Można się domyśleć, że akcja Spartacusa pewnie wróci na Arenę, przynajmniej na pewno jeśli chodzi o Gannicusa a to by był na pewno ciekawe, jeśli ktoś obejrzał II sezon (spoiler) To jestem ciekaw, co będzie kierowało Gannicusem, że wróci do walk jako Gladiator.

Puki co w III sezonie reklamowano, że będzie więcej krwi i więcej seksu no i puki co, trudno zaprzeczyć, laski są dymane nie mal w każdym odcinku, walki też są... takie siakowate w porównaniu do poprzednich sezonów, ale narazie jeszcze nie krytykuję w końcu to dopiero dwa odcinki, natomiast intrygi dopiero się rozwijają albo się jeszcze nie do końca pojawiły - Pod tym względem był bym spokojny, Krew i Piach pod tym względem pozytywnie zaskoczył a Bogowie Areny także, myślę, że nie inaczej będzie w trzecim sezonie.
Jutro pewnie sobie obejrzę drugi odcinek i zobaczę co tam nowego się pojawiło :) Ważne, że w końcu ten III sezon jest emitowany, bo doczekać się nie mogłem.
Obrazek
Kesz
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Dr.Football1 Cz 09.02.2012 2:11

Oglada ktos ''The River" albo "Byc Czlowiekiem" ? Dobre ?
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Daaaamian Cz 09.02.2012 2:12

Nie zaczynaj nic nowego. Zaraz wraca The Walking Dead.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Dr.Football1 Cz 09.02.2012 2:14

No tak,ale jeden odcinek co tydzien mi nie styknie. A Breaking Bad kiedy wznawiaja ?
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Daaaamian Cz 09.02.2012 2:17

Nie mam pojęcia. Nigdy tego nie oglądałem. Oprócz The Walking Dead czekam na kwietniowy powrót Gry o tron.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez bartbuks Cz 09.02.2012 2:19

Dr.Football1 zacznij oglądać to co MVB polecił - This is England, Sherlock, the shadow line, luther :) warte uwagi!
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Dr.Football1 Cz 09.02.2012 2:25

Mam ochote na fantastyke,ale sprawdze podane przez Ciebie seriale :) Luther na przyklad byl spoko.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Rezus Cz 09.02.2012 9:51

Daaaamian napisał(a):Nie zaczynaj nic nowego.

Dlaczego :?: Ja w okresie grudnia gdzieś oglądałem coś 12 seriali naraz. :lol:
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez Daaaamian Cz 09.02.2012 14:49

Mój rekord to chyba 4 seriale - Gra o tron, Zakazane imperium, The Walking Dead i Dexter. :P
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez KajoFC Cz 09.02.2012 14:52

Rezus napisał(a):
Daaaamian napisał(a):Nie zaczynaj nic nowego.

Dlaczego :?: Ja w okresie grudnia gdzieś oglądałem coś 12 seriali naraz. :lol:

Też tak mam ;) im więcej tym lepiej!
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez Rezus Cz 09.02.2012 14:59

Daaaamian napisał(a):Mój rekord to chyba 4 seriale - Gra o tron, Zakazane imperium, The Walking Dead i Dexter. :P

Ubogo, ja miałem: Dexter, The walking dead, Justified, Person of interest, Homeland, Star Trek: Deep space nine, Breaking Bad, Supernatural, Fringe, Luther, The Big Bang Theory, Sons of anarchy, The shield i The killing. :D Oczywiście nie wszystko leciało regularnie ale mnie więcej w tym samym czasie miałem taki natłok.
Obrazek
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez KajoFC Cz 09.02.2012 16:07

Obecny, 8 sezon serialu "Dr House" będzie ostatnim. Taką informację podała stacja FOX. Tym samym zgodziła się z twórcą serialu Davidem Shore'em, że czas najwyższy ...

Szkoda, szkoda... jeden z najlepszych TV show ostatnich lat.
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia