Wybory 2010

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%

Liczba głosów : 69

Re: Wybory 2010

Postprzez czeher Pn 04.10.2010 21:23

kaczy napisał(a):To ładnie :lol: W takim razie kiedy będziemy wybierać partie do sejmu ?

:shock: :shock: :shock:
Kaczy czy czasem nie zastanawiales sie nad zdawaniem WOSu na maturze? badz moze zdajesz?
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Magnum Pn 04.10.2010 21:24

Ja mam takie pytanie jak już rozmawiamy o wyborach parlamentarnych. Jeśli chciałbym głosować za granicą to do jakiego okręgu będe "należeć"? Tzn będe głosować na ludzi z Warszawy czy jakos to inaczej dziala?
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez kaczy Pn 04.10.2010 21:30

czeher napisał(a)::shock: :shock: :shock:
Kaczy czy czasem nie zastanawiales sie nad zdawaniem WOSu na maturze? badz moze zdajesz?

Strasznie zraziłem się do tego przedmiotu. Kiedyś w gimnazjum nauczycielka bez powodu wypisała mnie z wycieczki i dała swoich podopiecznych, mimo iż wpłaciłem już pieniądze :/ A mieliśmy jechać do Warszawy na Wiejską.

Magnum napisał(a):Ja mam takie pytanie jak już rozmawiamy o wyborach parlamentarnych. Jeśli chciałbym głosować za granicą to do jakiego okręgu będe "należeć"? Tzn będe głosować na ludzi z Warszawy czy jakos to inaczej dziala?

Skoro nie jesteś zameldowany w Polsce to pewnie nie możesz głosować. Po za tym nie masz jeszcze 18 lat :smile2:
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Magnum Pn 04.10.2010 21:47

mam zameldowanie ;) chociaz z tego co czytalem wystarczy tylko PESEL i paszport polski zeby glosowac za granica tak czy inaczej. ale wlasnie nurtuje mnie czy moglbym glosowac tylko na tych z okręgu warszawskiego czy jak to dziala.

a osiemnastka bedzie w kwietniu wiec nie cfaniakuj :smile2:
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Rezus Pn 04.10.2010 21:52

Ja mam takie pytanie do ciebie Magnum. Masz zamiar kiedyś do Polski wracać :?: Jest to dla mnie ciekawa sprawa, bo denerwują mnie osoby, które są za granicą, nie mają raczej zamiaru wracać do ojczyzny a chcą głosować czyli co by nie było zmieniać obraz kraju.
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez Magnum Wt 05.10.2010 4:21

To jest jedna z opcji, mianowicie rozważam mozliwośc powrotu do Polski na studia.. w USA studia sa bardzo kosztowne i nie wiem czy wyrobie. zobaczymy. Tak czy inaczej, mam podobne zdanie Rezus, uważam, że jeśli jednak zdecyduje się zostać w USA na stałe (a przynajmniej na dłużej) nie powinienem głosować z prostego powodu - nie płacę podatków, nie dotyczy mnie polska polityka więc się nie mieszam. Ale za rok będę w ostatnim roku liceum i pewnie będę wiedział więcej na temat najbliższej przyszłości. Jeśli będę wiedział, że wracam to nie widzę powodu, dla którego miałbym nie głosować, więc chciałem się dowiedzieć, jakie miałbym opcje :P
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia