Wypowiedź Putina, czyli śmiech na sali...

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Wypowiedź Putina, czyli śmiech na sali...

Postprzez kostek Cz 23.12.2004 16:27

Prezydent Rosji Władimir Putin skrytykował Aleksandra Kwaśniewskiego za wypowiedź, że "dla Stanów Zjednoczonych Rosja bez Ukrainy jest lepsza niż Rosja z Ukrainą".

Putin odpowiadał na pytania dziennikarzy podczas konferencji na Kremlu.

Władimir Putin zarzucił polskiemu prezydentowi, że chce izolować Rosję. Zirytowany powiedział, że jego kraj nie chce nikogo anektować. "Co to znaczy Rosja bez Ukrainy?" - pytał.

Rosyjski prezydent przyznał, że był bardzo zdziwiony, gdy przeczytał wywiad Aleksandra Kwaśniewskiego, tym bardziej, że - jak podkreślił - ma bardzo dobre stosunki osobiste z polskim prezydentem.

Władimir Putin podkreślił, że odniósł wrażenie, iż nie były to słowa prezydenta zaprzyjaźnionego kraju, a człowieka który próbuje sobie znaleźć pracę po wygaśnięciu kadencji. Powiedział wprost, że było to "zachowanie niewłaściwe".

"Myślę, że w samej Polsce jest się czym zajmować - bezrobocie wynosi 20 procent, dług wewnętrzny wynosi ponad 100 miliardów dolarów. O własnym domu trzeba myśleć - jak mówią w starej rosyjskiej anegdocie" - dodał Władimir Putin.

----
I tutaj mnie Putin wprowadził w stan agresywnego rozbawienia, przecież nie kto inny tylko Rosja się wpiernicza bez przerwy w nie swoje sprawy. Szkoda słów...
...
kostek
szara strefa pilka.pl

Postprzez bellus Cz 23.12.2004 17:37

nie zgadzam sie z twoja ocena wypowiedzi putina nie byl bym taki surowy w tym wytluszczonym powiedzial prawde o tym jak jest w Polsce.

a co do mieszania sie rosji to trudno zeby bylo inaczej skoro Rosja jest krajem z wielkiej piatki ONZ to raz. Spoleczenstwo Rosji uznaje Ruś za swoje terytorium i tyle i to jest ich mentalnosc. Analogicznie jak myuznajemy np za swoj Lwow....

Putin odpoweidzial impulsywnie ale zadal bardzo celny cios.
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kostek Cz 23.12.2004 17:45

bellus napisał(a):nie zgadzam sie z twoja ocena wypowiedzi putina nie byl bym taki surowy w tym wytluszczonym powiedzial prawde o tym jak jest w Polsce.

"O własnym domu trzeba myśleć" - to uważam za szczyt śmieszności...

Może przyszła pora, by sam Putin postępował wg. tej zasady.

A teraz Kwach na konferencji prasowej bagatelizuje słowa Putina, ehhh ....
...
kostek
szara strefa pilka.pl

Re: Wypowiedź Putina, czyli śmiech na sali...

Postprzez Pawel Cz 23.12.2004 18:10

kostek napisał(a):"Myślę, że w samej Polsce jest się czym zajmować - bezrobocie wynosi 20 procent, dług wewnętrzny wynosi ponad 100 miliardów dolarów. O własnym domu trzeba myśleć - jak mówią w starej rosyjskiej anegdocie" - dodał Władimir Putin.

święta prawda !! wreszcie ktoś to powiedział tak własnie jest Kwaśniewski wtrąca sie w sprawy innych krajów a nam nie może zapewnic dobrobytu :roll:
Pawel
Moderator
Moderator

Postprzez bellus Cz 23.12.2004 18:36

na Rosji troche się dzieje

np. duuuuzo lepsze podatki niz w Polsce

podatek liniow, i przepisy zamrozone na iles tam lat wiec to prawie raj

Rosja ma zupelnie inna pozycje miedzynarodowa niz Polska i o tym nalezy pamietac, oceniajac wypoweidzi i dzialania politykow z Moskwy.

Putin to twardy czlowiek i moze malo dyplomatyczny, ale powiedzial sama prawde nic nie klamal i nie powiedzial zadnych bzdur

Kwasniewski to delikatnie mowiac nie jest moj ulubiony polityk, mam do niego pretensje o wiele wiele rzeczy. Kompletnie nie rozumiem poparcia jakim darzy go wiekszosc spoleczenstwa
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kostek Cz 23.12.2004 19:46

bellus napisał(a): Kompletnie nie rozumiem poparcia jakim darzy go wiekszosc spoleczenstwa

Z tym się zgadzam w 100%. Też tego nie rozumiem, ja mozna darzyć tak gigantycznym (jak na polskie warunki) człowieka, który łamie fundamentalne zasady dobrego zachowania, mam tutaj na myśli kłamstwa związane z wykształceniem czy pijactwo na otwarciu cmentarza w Charkowie bodajże. Inna sprawa to ocena jego pracy jako głowy państwa, która moim zdaniem jest bardzo niska.
...
kostek
szara strefa pilka.pl

Postprzez Chlopaczek Cz 23.12.2004 19:50

Z tym poparciem to nie ma tak rozowo wcale bo kiedys mial blisko 80% teraz ma mniej niz 50.Poparcie drastycznie spadlo.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez kostek Cz 23.12.2004 19:53

Chlopaczek napisał(a):Z tym poparciem to nie ma tak rozowo wcale bo kiedys mial blisko 80% teraz ma mniej niz 50.Poparcie drastycznie spadlo.

Fakt, aczkolwiek 50% w Polsce to jest wynik godny uwagi...

Tak to już jest, że w naszym kraju to popracie dla polityków zachowuje się jak sinusoida.
...
kostek
szara strefa pilka.pl

Postprzez Ashantos Cz 23.12.2004 20:01

I pewnie Kwach zacznie przepraszać i włazić w dupę Putinowi tak, że ten uzna Polskę za najlepszego sojusznika Rosji... żałosne...
Ashantos
Skład B
Skład B

Postprzez romantyk Cz 23.12.2004 21:32

DOkładnie Ashantos, ale opanuj swoje emocje :) Jak polski polityk zrobi jakis sluszny, zdecydowany krok to pozniej cały rok przeprasza. niech lepiej przepraszaja za agery lapowkarskie, anie za to co zrobili dobrego
romantyk

Postprzez Ashantos Cz 23.12.2004 21:39

beckhs napisał(a):Jak polski polityk zrobi jakis sluszny, zdecydowany krok to pozniej cały rok przeprasza. niech lepiej przepraszaja za agery lapowkarskie, anie za to co zrobili dobrego

Mmm... dobrze gadasz!
Dać Ci wódki!

Kwachu ma niezwykły dar do podlizów :?

Pozdro Beckhs :)
Ashantos
Skład B
Skład B

Postprzez bellus Cz 23.12.2004 21:49

poparcie 50 % to nie jest dobry wynik to jest rewelacyjny wynik

co wg was zrobil takiego kwasniewski? bo ja jakos nie widze jakis tam ogromnych zaslog jego, a raczej same kleski chociazby takie jak pisal Kostek
ukraina to generalnie od okolo 8 lat pasmo klesk i odejscie na koniec od swojego stanowiska, powial pomaranczowy huragan to jak flaga się zachowal, na dobra strone a wczesniej to czesciej sie bywalo u kuczmy niz np u prezydenta Francji czy premiera Anglii.
ukraincy to co sie stalo zawdzieczaja glownie sobie a nie naszemu prezydentowi, co do ktorego mozna wysnuc wniosek taki jak putin ze kwasniewski kreci sie tu i tam aby zalatiwic sobie jakąs cieplą posadkę w organizacji miedzynarodowej, ja osobniscie nie wierze w jego dobre i szczere intencje
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez LAZIO Cz 23.12.2004 22:14

mnie to sie podoba ze putin tak dogadal kwachowi !! moze wkoncu sie zajmą problemami panstwa a nie tylko mysla jak i kogo okrasc !!! :evil:
Obrazek
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez olek j Cz 23.12.2004 22:54

Kwachu, po co to gadałeś :?: :?: Teraz mamy przepieprzone u Putina :lol:
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Poko Cz 23.12.2004 23:02

Zaraz rzuci nam jakąś bombkę atomową czy coś i bedziemy mieli wtrącanie sie Kwacha do Putina. No nie :?:
Wiem, że nic nie wiem,
czyli nie wiem, że coś wiem.
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Następna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia