Bayern Monachium (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Niemczech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Postprzez cru N 27.11.2011 20:59

Jest jeden plus, przynajmniej skoncza sie gadki o najlepszej obronie na swiecie i Bayernie jako przyszlemu pogromcy Barcy/Realu w LM. Ale spadek formy az zastanawiajacy.
cru
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Kaka_ACM N 27.11.2011 21:08

cru a czy to nie ty przypadkiem zaliczałes bayern do jednego koszyka z realem i barca, co jest dla mnie conajmniej smieszne.

przyznaje podobnie jak doktor i zdania nie zmieniam iz bayern to zdecydowany pewniak to tytułu i tylko sami sobie moga zaszkodzic. gadka ze bayern ma najlepsza defensywe jest dla mnie niepowazna, gdyz uwazam iz własnie srodek obrony dyskredytuje ich do walki z najwiekszymi europy (tj. hiszpanski duet) choc wiadomo, iz przy odrobinie szczecia sa wstanie sprawic niespodzianke. na dzien dzisiejszy najwiekszym mankamentem jest brak szwainiego, genialnego kreatora i własnie od kontuzji bastiana siadły wyniki. zima powinni ogarnac srodek obrony i powinno byc nieco lepiej. trzymam jednak kciuki za polskie bvb, wiec słaba postawa bayernumnie specjalnie nie martwi.
Silniejsi od zazdrości, pecha i niesprawiedliowości..
Forza Milan !
Kaka_ACM
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Salas11 N 27.11.2011 21:10

cru napisał(a):przynajmniej skoncza sie gadki o najlepszej obronie na swiecie

A były w ogóle takie teorie? :lol: Dla mnie obrona, w której gra Van Buyten nie miałaby prawa choćby kandydować do takiego miana. Wiem że na początku sezonu wyglądało to zajebiście, Bayern niszczył rywali nie tracąc przy tym żadnego gola, ale to był ledwie początek sezonu. Klasę drużyny nie poznaje się po tym jak zaczyna, ale jak kończy :wink:

I żeby nie było, nie piszę tego z jakiegoś uprzedzenia, do Bayernu kompletnie nic nie mam.
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez grzegorzfcb Pn 28.11.2011 11:11

Dla mnie Bayern to zagadka(tzn był zagadką, bo mam teorię, którą zaraz wyłożę :lol: ) z takim składam i możliwościami finansowymi powinni dominować w lidzę, a meczą się niemiłosiernie. Liga jest przez to ciekawsza, ale nikt nie powie, Bayern wykorzystuje pełnię możliwości.

Przy wszystkich zaletach BL, fajnych klubach, świetnemu teraz Dortmundowi(ale tylko na jednym froncie) Gladbach, ogólnie dobrej kondycji klubów itp to bawarczykom brakuje Barcelony/Real w lidze, czyli wielkiego rywala, żeby grali na ok 100%

Pewnie byłby duopol jak w w La Liga, może nie aż tak przygięty, bo BL jest zdrowa finansowo i kompetentnie zarządzana, ale coś za coś

Czy gdy Bayern wygrywał LM to wtedy Schalke ich nie cisnęło w BL ?
grzegorzfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez cru Pn 28.11.2011 12:46

W kwestii najlepszej obrony na swiecie / w Europie, nie szukajac daleko wystarczy odwiedzic glowna strone pilka.pl i tam wypowiedzi co niektorych :lol: Dla mnie to tez niezla zagadka, bo mam problem z ocena Buytena czy Badstubera nawet jako solidnych, a takiemu Boatengowi tez sporo brakuje do topu. Do tej pory zastanawia mnie ta liczba bramek tracona na poczatku sezona, a raczej seria czystych kont - ale widze ze wszystko wraca do normy, to dobrze. Bayern z ta kadra powinien BvB dystansowac spokojnie o kilka punktów, ale brakuje im wlasnie kogos takiego jak Hummels na srodku obrony.
cru
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez sbQ Pn 28.11.2011 13:00

cru napisał(a):W kwestii najlepszej obrony na swiecie / w Europie, nie szukajac daleko wystarczy odwiedzic glowna strone pilka.pl i tam wypowiedzi co niektorych :lol:

Jeżeli te komentarze mają być wyznacznikiem do dyskusji, to ja dziękuję. :roll:

Kaka_ACM napisał(a): zima powinni ogarnac srodek obrony i powinno byc nieco lepiej. trzymam jednak kciuki za polskie bvb, wiec słaba postawa bayernumnie specjalnie nie martwi.

Już ten środek, to zdaje się, ogarniają od zeszłego sezonu i ogarnąć nie mogą. Zmiana na Jupa też niewiele dała w tej kwestii.
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez Dr.Football1 Śr 18.01.2012 15:24

http://www.sport.pl/pilka/1,65081,10987 ... yernu.html

Powiedzialbym,ze jaja,ale ''Bild" to raczej wiarygodne zrodlo :shock:
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez EnJoy's Śr 18.01.2012 15:24

Bild to polski Fakt ;).
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 Śr 18.01.2012 15:25

A no chyba ze :) Zawsze myslalem,ze to wiarygodne zrodlo,ale szczerze mowiac nie znam sie na tych niemieckich gazetach.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez EnJoy's Śr 18.01.2012 15:27

Ja głównie z Kickera korzystam bo najpoczytniejsza gazeta sportowa w Niemczech, ponadto wiarygodna.Do Bilda zaglądam tylko w ostateczności także traktowałbym ich newsy z dystansem ;).
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Akarin Śr 18.01.2012 15:43

Sportbild, tam mają dobre info odnośnie Bayernu. Zawsze wszystko z wyprzedzeniem podawali. W żadnych innych niemieckich mediach nie ma informacji o zainteresowaniu, transferze itp Lewandowskiego. Wymysł jak dla mnie. Na razie to my chcemy młody talent z Bochum sprowadzić do juniorów a nie Lewandowskiego. Jak Hoeness mówił o "bombie w ataku" to mówił o kimś lepszym na pewno, bo mówił, że to taki co mógłby spokojnie grać w Barcelonie czy United. Poza tym przeglądnąłem Bild, Sportbild, spox.com i nie ma o tym żadnej wzmianki, chyba sobie coś wymyślił onet. Mogliby podać chociaż źródło dokładne.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez Emerald Śr 18.01.2012 17:37

Akarin napisał(a):Sportbild, tam mają dobre info odnośnie Bayernu. Zawsze wszystko z wyprzedzeniem podawali. W żadnych innych niemieckich mediach nie ma informacji o zainteresowaniu, transferze itp Lewandowskiego. Wymysł jak dla mnie

http://sportbild.bild.de/SPORT/bundesli ... owski.html

Po niemiecku nie szprecham, ale ze zdjecia na glownej wnioskuje, ze cos jest na rzeczy :)
Moim zdaniem spore ryzyko i dla reprezentacji byloby lepiej, zeby przed Euro Lewandowski nie zmienial klubu. Zwlaszcza na taki, w ktorym dostanie zdecydowanie mniej minut...
Pojawiam sie i znikam
taka rola magika

Visca el BARCA!
Forza Red Hot Chili Peppers
Emerald
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Cris7 Śr 18.01.2012 17:50

EnJoy's napisał(a):Bild to polski Fakt ;).

Czyli co do transferów najczęściej lepiej poinformowany niż Przegląd Sportowy.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez piotrcies Śr 18.01.2012 18:17

EnJoy's napisał(a):Bild to polski Fakt ;).

Nawet graficznie przypomina, choć w naszym brukowcu jest mniej reklam :D
Obrazek
piotrcies
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Akarin Śr 18.01.2012 18:41

Też znalazłem, po chwili, na dalszych stronach było. Jak dla mnie na to nie ma szans. Gomeza nie wygryzie, jest Olic i Petersen. Żadnych ruchów zimną Bayern nie bedzie wykonywał, najwcześniej latem, ale to i tak raczej kto inny dołączy.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Niemcy