Borussia Monchengladbach (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Niemczech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Borussia Monchengladbach (zbiorczy)

Postprzez Aker So 19.11.2011 22:55

ja pamiętam jak koledze mówiłem w przerwie letniej, że Reus to powinien być priorytet BVB, a nie jakiś Perisić. Chłopak urodził się w Dortmundzie, tutaj jego miejsce, a że lewa strona nam szwankuje to by pasował idealnie. On już w zeszłym sezonie grał bardzo dobrze, a teraz to już pewnie pozamiatane... No ale nadzieja umiera ostatnia. To jest jeden z wielu skarbów do wyjęcia z Bundes.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Aker
Kapitan
Kapitan

Postprzez Sergek N 29.01.2012 20:31

Odkopię w sumie temat, od jakiegoś czasu oglądam Borussię, więc można od czasu do czasu coś napisać.

Brawo, brawo, brawo! :brawo:

Świetne jest Gladbach w tym sezonie, kolejne zwycięstwo w tym sezonie po ostatnim triumfie z Bayernem przychodzi kolejne 3-0, tym razem ze Stuttgartem. Borussia traci już do pierwszych trzech drużyn (Bayern, Dortmund, Schalke - 40 pkt) tylko jeden punkt.

Na prawdę świetnie się ich ogląda, nie jest to może drużyna, która wychodzi na boisko w celu kontrolowania całego meczu, bardziej skupia się na wciąganiu drużyny przeciwnej na własną połowy i zadawaniu śmiertelnych ciosów zza pomocą kontrataków. Świetną robotę odwala w klubie Favre.

Strach myśleć co będzie po sezonie, Reus na pewno odejdzie do Borussi, Neustadter do Schalke, a nie wiadomo co z kolejnymi perełkami Die Fohlen - Herrmannem i ter Stegenem. Oglądanie duetu Marco Reus + Patrick Herrmann jest na prawdę czymś miłym dla oka. Ogółem w Borussi świetne jest to, że ofensywni zawodnicy tak na prawdę nie są przywiązani do żadnej pozycji - a to Reus jako napastnik, a to jako lewy skrzydłowy, a to Herrmann grający za wysuniętym Hanke. I tak w kółko. Tak samo możesz zobaczyć Patricka walczącego na lewej stronie obrony.

Tak patrząc w tym sezonie na grę tej drużyny, to trudno mi uwierzyć, że rok temu walczyli w barażach o utrzymanie. Mam WIELKĄ nadzieję, że podczas okienka transferowego po sezonie ta drużyna nie przepadnie.
Obrazek
Sergek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Sergek So 11.02.2012 23:48

Kolejny fajny mecz w wykonaniu Die Fohlen.

Szybka bramka dość ustawiła ten mecz, należy tutaj pochwalić Reusa za podjęcie decyzji o strzale. Pochwalić można także ofensywnych graczy za rozprowadzenie akcji na 2-0, kiedy to pewnym strzałem Hanke wbił kolejną szpilę do trumny Schalke. Strzał Arango? Podsumowanie występu Gladbach. Schalke kompletnie nie zagrażało, nie wiem jak było w II połowie, byłem niestety zajęty byciem niańką, ale w pierwszej połowie nie wyglądali jak trzecia wtedy drużyna Bundesligi.

Polecam wszystkich oglądanie tej drużyny, kibicom sfrustrowanym wynikami swojego ulubionego klubu, jak i innym - to stanowi na prawdę świetną odskocznię dla innych, ważniejszych dla siebie meczy.

Die Fohlen!
Obrazek
Sergek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 So 11.02.2012 23:53

Widzialem tylko druga bramke (dawali skrot w przerwie meczu Atleti i tylko tyle udalo mi sie uszczknac...) - prawdziwy majstersztyk. W poprzednim sezonie z podobna przyjemnoscia ogladalo sie BVB.

Ciekawe czy odejdzie ktos oprocz Reusa. Szkoda by bylo,zeby taka fajna ekipa rozleciala sie praktycznie w jedno okienko...
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Sergek N 12.02.2012 0:03

Odchodzi jeden z kluczowych pomocników - Roman Nestadter.
Obrazek
Sergek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 N 12.02.2012 0:09

A no tak. Do S04 chyba idzie,nie ?

Oby wielcy zostawili reszte perelek takich jak Herrmann,ter Stegen czy Jantschke...
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Aker N 12.02.2012 0:14

wsystkie wyniki tej ekipy świadczą o tym jak znakomitym fachowcem jest Lucien Favre. Moim zdaniem po Kloppie najlepszy fachowiec w Bundes.
Podam fajną ciekawostkę, to własnie za tego trenera w Hercie Berlin debiutował w Bundeslidze Łukasz Piszczek, który obecnie jest najlepszym prawym obrońcą ligi i który w dzisiejszym meczu miał najwiecej kontaktów z pilką (to swiadczy o tym jakikm zaufaniem cieszy sie w BVB) i zrobił najwięcej dośrodkowań w pole karne :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Aker
Kapitan
Kapitan

Postprzez Dr.Football1 N 12.02.2012 0:21

Aker napisał(a):wsystkie wyniki tej ekipy świadczą o tym jak znakomitym fachowcem jest Lucien Favre. Moim zdaniem po Kloppie najlepszy fachowiec w Bundes.

Fakt. Mowimy o zawodnikach,a tak naprawde jednym z glownych fundamentow wielkiej formy Gladbach jest wlasnie Favre. Gosc utrzymal ekipe,ktora 90% ludzi (w tym ja,przyznaje sie bez bicia) spuscilo juz do 2.Bundesligi,a teraz prowadzi ja do LM w pieknym stylu.

Ciekawe czy zostanie w M-G. Ofert z bogatych klubow na pewno mu nie zabraknie.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Poprzednia strona

Powrót do Niemcy