kto awansuje z drugiej Bundesligi... ?

Wszystko o piłce w Niemczech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Diamen23 Pn 24.03.2008 11:41

Van der Vaart napisał(a):Proste. W klub zainwestował Dietmar Hopp - niemiecki przedsiębiorca. Wyłożył olbrzymią jak na drugoligowe realia kasę na transfery. Pan ten prowadzi jedną z najlepszych firm informatycznych w Niemczech. Z tego co mi wiadomo.

Dietmar Hopp? Czyli nazwał stadion swoim nazwiskiem? :lol:

Dzięki za informację.
Oglądałem kilka ich meczy w 2. bundeslidze i muszę powiedzieć, że zespół ma wielki potencjał, mam nadzieję, że awansuje do 1. ligi już teraz.
Na pewno po ewentualnym awansie wzmocniłby się jeszcze trochę i, w przeciwieństwie do innych beniaminków, mógłby na najwyższym szczeblu powalczyć o wyższe lokaty.
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez bufu Pn 24.03.2008 12:00

Ja bym chciał aby awansowało TSV 1860(raczej to nie możliwe) jak nie TSV to M'Gladbach, Mainz, Köln albo zamiast Köln Hoffenheim.
bufu
Skład B
Skład B

Postprzez Van der Vaart Pn 24.03.2008 15:15

No tam, najlepiej jakby awansowało St. Pauli - wreszcie byłyby derby Hamburga :lol:
Van der Vaart
Skład B
Skład B

Postprzez Michał M Śr 26.03.2008 14:30

Akarin napisał(a):Hoffenheim już jest nazywane Bayernem drugiej ligi. Albo małym Bayernem. Do pierwowzoru jeszcze im daleko :]

Lata świetlne 8)
Van der Vaart napisał(a):No tam, najlepiej jakby awansowało St. Pauli - wreszcie byłyby derby Hamburga :lol:

St. Pauli, czemu nie? :wink: Ale w tej chwili są bliżej raczej 3 niż 1 ligi :P

Ja stawiam na:

- M-Gladbach (dla nich brak awansu to jak dla Bayernu brak mistrzostwa)
- Mainz (jako ostatni sukces Kloppa w roli trenera tej drużyny)
- Kolonia (muszą wreszcie wrócić do ekstraklasy, ten klub do niej po prostu należy).

Hoffenheim na razie nie. Niech okrzepną z 1-2 lata, bo będzie casus Ulm czy Unterhaching (po szybkim awansie szybki spadek w dół). No chyba że ten Hopp zainwestuje tam jeszcze większą kasę, to może być z nich drugi Wolfsburg (tj. klub bez historii, za to z dobrym sponsorem) :wink:
Obrazek
Michał M
Bawarski Krzyżak

Postprzez Diamen23 N 18.05.2008 19:44

I jednak Hoffenheim awansowało. :) 3500 mieszkańców? W takim razie całe miasteczko było dzisiaj na stadionie. Bardzo dobry mecz, mimo że oglądałem tylko 1. połowę, bo poszedłem oglądać mecz Interu. Z 2. połowy widziałem tylko końcówkę, ale radość na stadionie była wielka. Też się cieszę, ciekawy skład mają. Niejaki Demba Ba gra jak mała miniaturka Drogby, a Bośniak Salihović jak kopia Brazzo za najlepszych lat. Do tego świetny bramkarz i solidna defensywa i trener, Ralf Ragnick. 2-3 wzmocnienia 1. składu, kilku rezerwowych i Hoffenheim może stać się solidną drużyną Bundesligi.
Oprócz Hoffenheim w 1. Bundeslidze zobaczymy jeszcze Gladbach i Kolonię, żegnamy natomiast zdobywcę Pucharu Niemiec z zeszłego sezonu - Norymbergę, Hansę Rostock i Duisburg. Bardzo mocna obsada jeśli o beniaminki.
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Michał M Wt 20.05.2008 10:18

Diamen23 napisał(a):I jednak Hoffenheim awansowało. :)

Nieźle :wink: Sądziłem, że nie dadzą rady, a jednak. Trochę szkoda Mainz, bo przy braku awansu pewnie odejdzie Klopp, a bez niego ta drużyna już nie zaistnieje w 1 BL.
Diamen23 napisał(a): Bardzo mocna obsada jeśli o beniaminki.

To prawda. To znaczy mocne jest przede wszystkim Gladbach, Kolonia i Hofenheim muszą jeszcze się wzmocnić - ale mają na to kasę i jedni i drudzy. Także w przyszłym roku wszystkie beniaminki z powodzeniem mogą powalczyć o utrzymanie, nie zdziwię się jak zamiast nich spadną np. Cottbus, Bielefeld i Bochum 8)
Obrazek
Michał M
Bawarski Krzyżak

Poprzednia strona

Powrót do Niemcy