Kto bedzie mistrzem Niemiec w sezonie 06/07 ?

Wszystko o piłce w Niemczech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Ankieta wygasła Pt 04.08.2006 12:06

Bayern Monachium
15
44%
Werder Brema
3
9%
Hamburg SV
6
18%
Schalke 04
1
3%
Bayer Leverkusen
0
Brak głosów
Borussia Dortmund
5
15%
VFB Stuttgart
0
Brak głosów
Hertha Berlin
0
Brak głosów
FC Nurnberg
3
9%
Inny
1
3%

Liczba głosów : 34

Postprzez Luber0 So 15.07.2006 12:06

Wg Mnie szanse na mistrza w tym sezonie patrząc na obecne składy mają 4 zespoły (Bayern, Werder, HSV, BVB). Bayern grożny w każdym sezonie, MS pokazały że kilku młodych zawodników będzie motorem Bawarczyków, Werder niezwykle ofensywnie grająca drużyna która po wzmocnieniu defensywy dobrym środkowym obrońcą może naprawdę sprawić niespodziankę. HSV wielkie ambicje i nadzieje po ostatnim sezonie, bardzo dobre transfery. No i Borussia która świetnie wypełnia luki po sprzedanych zawodnikach. Gracy tacy jak Pienaar, Frei czy Amedick mogą bardzo pomóc. Metzelder i Kehl bardzo dobrze zagrali na mistrzostwach i moim zdaniem to będzie czarny koń rozgrywek.
O Schalke czy Leverkusen trudno jest mi coś powiedzieć. Nie łatwo jest przewidzieć ich formę. Hertha czy VFB sa zdecydowanie za słabe. Nadzieję na niespodziankę, oczywiście nie na mistrza, wiąże z Nurnberg, które ostatnio miało duży zastrzyk finansowy, więc może kupią kilku dobrych zawodników i o ile napastnicy zostaną w genialnej formie
Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Duch So 15.07.2006 12:16

Chyba nie bedzie specjalną niespodzianką jak napiszę, że stawiam na Bayern Monachium 8) Drużyna ta dysponuje najmocniejszym i najbardziej wyrównanym składem, co pokazał już poprzedni sezon.

Zespoły, które mogą namieszać to tradycyjnie już Werder, HSV i Schalke. Nieco słabsze wydają się być Borussia i Stuttgart i zostanie im walka o Puchar UEFA. Mimo to nadchodzący sezon Bundesligi zapowiada się naprawdę bardzo interesującą i czekam na niego z niecierpliwością :wink: ( tak jak na Premiership 8) )

Mam nadzieję, że kilku Polaków zaprezentuje się z dobrej strony w tym sezonie . . . a przynajmniej jeden :D
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Corinthians So 15.07.2006 14:22

Luber0
Oswiecie Cie i powiem, ze mistrzem Niemiec w sezonie 05/06 został Bayern. Zmien nazwe tematu, albo niech moderatorzy uaktualnia ten temat:
http://www.pilka.pl/forum/viewtopic.php?t=2374
A Twoj niech zamkna :roll:

Zmieniłem nazwę tego tematu. Piszcie dalej tutaj. // Niggaz
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Postprzez Adrian Firek Pn 17.07.2006 7:42

Wg mnie kolejny raz mistrzem zostanie Bayern Monachium :twisted: Ale coś czuje że mocno może namieszać Werder i HSV, wtedy już pozycja Bayernu nie będzie taka mocna :P Ale jednak stawiam na Bayern :twisted:
Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Postprzez czeher Pn 17.07.2006 9:22

Tradycyjnie kazdy moze wpisac "record Meistra" czyli Bayern Monachium - chociaz akurat w tym sezonie moim glownym faworytem jest Werder :!:
Bayern aktualnie w malej przebudowie, poza tym Magath aktualnie na treningach nie ma "kadrowiczow" wiec poczatki sezonu moga byc rzeczuwiscie trudne a ewentualne straty moga byc ciezkie do odrobienia brak m.in. Lucio, Schweistegera, Podolskiego, Kahna, Karimi, Sagnola, Owena
:lol: , Santa Cruza, poza tym bedzie brakowac mozgu druzyny Ballacka, kontuzjowany chyba nadal jest Deisler
To Werder wydaje sie zdecydowanie mocniejszy (jezeli nie odejdzie Borowski czy Klose) - kilka ciekawych wzmocnien w postaci Wome czy tez Almeidy, na dodatek przymierzaja sie do sprowadzenia Pera Matesackera :!: chociaz do staru ligi jeszcze wiele moze sie z kadrami zepsolow wydarzyc

Raczej nie liczylbym na HSV, ktore mimo ze zagra w lm wg mnie zdecydowanie jak narazie sie oslabilo, poza tym kluczowa dla tego zepsolu bedzie dyspozycja VdV

Reszta zespolow wydaje sie, iz nie stworzy zagrozenia :!: hmmm, chociaz jezeli Leverkusen bedzie gral jak w drugiej polowie ostatniego sezonu to kto wie :wink:
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Ebi Cz 20.07.2006 15:16

Mistrzem raczej będzie Bayern, choć ma groźnych rywali w postaci Werderu i HSV. Schalke się jak dla mnie nie liczy. Oni to sobie mogą 4-5 miejsce zająć. Stuttgart czyli największy zawód poprzedniego sezonu tez raczej za wiele nie zwojuje. Borussia to zacznie szaleć za 2-3 lata. O Bayerze Lev. nawetnie chcę wspominać bo są zdecydowanie za słabi kadrowo, choc lekceważyć ich nie można. Ciekawy jestem jak sobie poradzą w LM. Bayern jest chyba jednak za słaby na półfinał choc jesli trafi na słabszych rywali takich jak w ostyatnich latach mieli Villareal lub PSV to może się cud zdarzy. Pamięrtajmy, że w ostatnich trzech sezonach Bayern odpadał kolejno z Realem. Chelsea i Milanem czyli klubami z najwyższej wówczas półki i główymi faworytami do końcowego triumfu. Werder może zaszalać i rzuci się na ćwerćfinał czego był już bliski w poprzednim sezonie. HSV hmm... mają szanse na awans z grupy i jeśli będą w formie to maksymalnie ćwrrćfinał.
Obrazek
Ebi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Gomez Cz 20.07.2006 17:08

Po pierwsze...

Bayern to nie jest ten sam Bayern sprzed sezonu, styl gry bedzie zgola odmienny, glownie ze wzgledu na brak zamulacza Ballacka.

po drugie...

Poczatkowo moze byc lekki zator, bo wiadome cala smietanka na wakacjach, ale patrzac trzezwo nawet obecna kadra jest silniejsza od tej ktora dysponuja Schalke, Werder, HsV, czy wspominana wiele razy Borussia.

po trzecie...

druzyny konkurencyjne do Bayernu troszke sie wzmocnily i napewno moga byc silniejsze niz w sezonie 2005/2006, ale czy to wystarczy na Recordmeistera :idea: Watpie...chociaz z zapowiedzi Ulliego Bayern nie stawia jako priorytet Mistrzostwa Kraju, lecz bardziej chce skupic sie na LM, w ktorej to poraz kolejny bedzie jednym z faworytow...
Obrazek
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez cloner Cz 20.07.2006 17:12

Oyyy, chyba macie racje, Bayern znowu bedzie mistrzem. W Niemczech nie ma takiej konkurencji jak w innych ligach :wink:
Schalke, HSV, BVB czy inne kluby odstaja znacznie od Bayernu i nie wydaje mi sie, zeby ktos im zagrozil.

Choc ja oczywiscie bede kibicowal HSV :wink:
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Gomez Cz 20.07.2006 17:15

cloner napisał(a):W Niemczech nie ma takiej konkurencji jak w innych ligach :wink:

mam nadzieje ze nie bez powodu uzyles tej emotki - :wink:

ale tak wrazie czego dam dwa przyklady:

1.Chelsea.
2.Barcelona Fc.
Obrazek
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez cloner Cz 20.07.2006 17:18

Gomez - Chelsea dopiero od 2 lat tak gra, ale wczesniej kilka zespolow moglo wygrac. A Barcelona ? hmm, Real w tym sezonie zrobil dobre zakupy, poraz pierwszy od kilku lat, no i maja dobrego trenera.
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez davciol Cz 20.07.2006 20:38

cloner napisał(a):Oyyy, chyba macie racje, Bayern znowu bedzie mistrzem. W Niemczech nie ma takiej konkurencji jak w innych ligach
Schalke, HSV, BVB czy inne kluby odstaja znacznie od Bayernu i nie wydaje mi sie, zeby ktos im zagrozil.

Choc ja oczywiscie bede kibicowal HSV

Wg. mnie aż tak bardzo nie odstają. Choć nie jest to liga na tak wysokim poziomie jak np. włoska czy angielska to większość ekip jest równych. Te drużyny, które wypisałeś wcale nie odstają od Bayernu. Dla mnie mistrzem będzie Borussia.
davciol
Skład C
Skład C

Postprzez Gomez Cz 20.07.2006 22:25

davciol napisał(a):
cloner napisał(a):Oyyy, chyba macie racje, Bayern znowu bedzie mistrzem. W Niemczech nie ma takiej konkurencji jak w innych ligach

Choc ja oczywiscie bede kibicowal HSV

Wg. mnie aż tak bardzo nie odstają. Choć nie jest to liga na tak wysokim poziomie jak np. włoska czy angielska to większość ekip jest równych. Te drużyny, które wypisałeś wcale nie odstają od Bayernu. Dla mnie mistrzem będzie Borussia.

:lol: żartowniś :lol:
Obrazek
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez kama_reda Pt 21.07.2006 0:57

davciol napisał(a):Dla mnie mistrzem będzie Borussia.

Dodaj może dla jasności, czy chodzi Ci o tą z Dortmundu, czy może Moenchengladbach. Bo oczywiście obie są stawiane w roli faworytów do Meisterschaft.

Swoją drogą to ciekawe kto zagłosował na FC Nurnberg :shock: :lol:
Chciałem pozdrowić, Marylę Rodowicz.
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Postprzez Ebi Pt 21.07.2006 2:08

kama_reda napisał(a):
davciol napisał(a):Dla mnie mistrzem będzie Borussia.

Dodaj może dla jasności, czy chodzi Ci o tą z Dortmundu, czy może Moenchengladbach. Bo oczywiście obie są stawiane w roli faworytów do Meisterschaft.

Swoją drogą to ciekawe kto zagłosował na FC Nurnberg :shock: :lol:

Pewnie ktoż zażartował, ale chc przypomnieć że to Norymberga jest druga pod względem tytułów, bo ma ich az 9. Najlepszy jest oczywiście Bayern, ale nawet Werder, Schalke cy BVB nie mają tyle tytułów co Norymberga.
Obrazek
Ebi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Adek_17 Pt 21.07.2006 9:13

Nic w tym temacie bardzo mądrego się nie da wymyśleć. Odpowiedz jest jasna - mistrzem będzie Bayern. Jednak coś mi mówi że jeśli obronią "majstra" to ten sukces przyjdzie w wielkich bólach. To już nie jest ten sam Bayern. Magath nie będzie już miał do dyspozycji Ballacka i Ze Roberto. Bayernowi aby obronic tytuł potrzebny jest lider, tylko teraz pozostaje pytanie czy taki lider zostanie do Monachium sprowadzony czy wykreują na niego kogoś z obecnej kadry (Magath eksperymentował z Santa Cruzem na pozycji Ballacka). Moim zdaniem tej drużynie jest potrzebny lider na miare Effenberga bo pamiętajmy że to właśnie za jego czasów Bayern święcił największe sukcesy w ostatnich czasach.

A do walki o mistrzostwo pewnie tak jak to było przed rokiem włączą się Werder i HSV, ale wątpie że ugrają coś ponad Ligę Mistrzów ;/
Adek_17
Skład C
Skład C

Następna strona

Powrót do Niemcy