Schalke 04 Gelsenkirchen (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Niemczech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Schalke 04 Gelsenkirchen (zbiorczy)

Postprzez Akarin Śr 09.03.2011 22:37

Ja właśnie z pierwszego tylko skróty widziałem i dzisiaj już wiedziałem, że Schalke będę oglądał. Ciekawe spotkanie się zrobiło po tym jak Schalke sie ogarneło. Farfan z wolnego, tego jeszcze zbyt często nie widziałem, ale ładnie uderzył. Teraz jazda po 2 Schalke.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez bartbuks Śr 09.03.2011 22:38

Ebi napisał(a):Farfan kapitalnie zawinął

Uderzenie pierwsza klasa, lecz Guaita źle się ustawił i w sumie mur też troszeczkę źle zorganizował. Wg mnie powinien wysunąć mur bardziej na swoją lewą stronę i sam stanąć bliżej środka.

Mecz może nie jest piłkarską ucztą, ale szykuje się dużo walki i niedokładności. Razi mnie gra VCF górą. Aduriz walczy, ale z ilu takich piłek stworzą coś konkretnego? Środek jest strasznie niedokładny, szczególnie Ever. Bruno głupio fauluje, nie wspominając o Navarro, który naprawdę mnie już wkurwia. Rozumiem, że ktoś musi grać, ale nie róbmy sobie jaj, opaskę może założyć ktoś inny. Facet ani nie ma ku temu umiejętności, ani nie jest wg mnie żadnym wzorem. Jedyne co grupowo zorganizował, to napierdalanka z Interem w LM...

Największy sukces Davida N!
Obrazek

Wstyd mi, że nosi opaskę...
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Ebi Śr 09.03.2011 23:03

No i prosze już 2-1 dla gospodarzy i ćwerćfinał się zbliża. Swoją drogą nieco irytująca jest taka, a nie inna postawa Schalke. W lidze długo dawali dupska (i wciąż dają), walcza o utrzymanie, długo na szarym ońcu, przegrywają zarówno na wyjazdach jak i u siebie, a w pucharach? Wygrana wyjazdowa w Monachium i finał Pucharu Niemiec, w LM silna i wyrównana grupa, a mimo to przejechali się po Benfice, Lyonie i walczą świetnie z VCF. Mozliwy ćwerćfinał. A za rok może ich w ogóle zabraknąć w pucharach. Zawsze mnie z lekka żenują takie diametralne różnice w poziomie gry i wyników w różnych rozgrywkach.

Czy takie kluby pokorju Schake naprawde myślą, że wygrają LM cz jak? :lol: Tak samo z Villareal w 2006 roku, kiedy to w lidze na 7. miejscu, a tam chcieli wygrać całe rozgrywki. Liverpool 2005 w tym samym czasie lał Chelsea, Juventus a w lidze bęcki od Crystal Palace :|

Analogicznie taka "kosmiczna" Borussia, którą jarają się bardzo polskie media w Puicharze Niemiec odpadła z trzecioligowym Kickers Offenbach, w LE potrafili tylko wygrać z Karptami Lwów.

Dobra, nie ma co marudzić, bo zaraz Hiszpanie wyrównają i jazda.
Obrazek
Ebi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez MGiggs Śr 09.03.2011 23:47

Raul wiedział gdzie odejść by po latach do 1/8 awansować :wink:
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez BarcaQzYN Śr 09.03.2011 23:48

1/4 :)
"I Play For The Name On The Front Of My Jersey, Not The Back"
BarcaQzYN
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Akarin Śr 09.03.2011 23:50

I dzisiaj pracował bardzo dużo na boisku, jak dla mnie był dzisiaj najlepszy. Valencia miała kilka świetnych okazji, ale albo Neuer albo ich nieudolność im przeszkadzała. Schalke też miało kilka okazji, ale mniej a na koniec ta bramka to już efekt ryzyka Valencii, choć wcześniej Gavranovic zrąbał ładnie, bo w 3 wychodzili, nie musiał próbować lobować. Dobrze, że Schalke przeszło, ale czuję, że w następnej rundzie będą grali z Barcą i koniec z LM. Zresztą ich dalsze przejście z którymkolwiek z rywali byłoby niespodzianką.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez Aker Śr 09.03.2011 23:51

naprawdę jest jeszcze ktoś kto twierdzi że NA TEN MOMENT liga włoska jest silniejsza od niemieckiej?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Aker
Kapitan
Kapitan

Postprzez Akarin Śr 09.03.2011 23:52

Przecież włoskie kluby odpadają z LE i LM tylko dlatego, że im się nie chce grać w nich, wiec nie czepiaj się :lol:
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez bartbuks Cz 10.03.2011 0:03

Aker, Akarin ale czy jest sens debatować o tym? Dla mnie mecz ligi włoskiej to męczarnia. Oglądam tylko derby Mediolanu. Zobaczcie co się dzieje w innych ligach - turecka rozwija się w tak szaleńczym tempie, że niedługo będzie można śmiało stawiać ją za czołówką z Europy.
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Diamen23 Cz 10.03.2011 8:15

przecież w tym sezonie Turcy skompromitowali się w europejskich pucharach, wszystkie kluby po kolei poodpadały z pucharów, a Bursaspor, mistrz Turcji, był jednym z najsłabszych uczestników w rozgrywkach grupowych. Kupowanie Iwańskich albo Pawełków tylko świadczy o sile tej ligi :)
A bartbuks gadasz jak typowy dziennikarz sportowy, że włoska piłka jest brzyda. W tym sezonie fajnie się ogląda ligę włoską, Inter z Leonardo i Milan od początku sezonu grają przecież ofensywnie. Do tego fajna gra Udinese, Palermo, Napoli...
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez bartbuks Cz 10.03.2011 10:34

Diamen23 napisał(a):A bartbuks gadasz jak typowy dziennikarz sportowy, że włoska piłka jest brzyda.

Mam do tego prawo. Mi osobiście się nie podoba, nie jestem fanem Serie A i nie będę nikomu lizał dupska tłumacząc jakie to wszystko piękne. Są ligi które mnie naprawdę jarają i są takie na które nie marnuje czasu. Korzystam z wolnego wyboru...
Diamen23 napisał(a):przecież w tym sezonie Turcy skompromitowali się w europejskich pucharach, wszystkie kluby po kolei poodpadały z pucharów, a Bursaspor, mistrz Turcji, był jednym z najsłabszych uczestników w rozgrywkach grupowych. Kupowanie Iwańskich albo Pawełków tylko świadczy o sile tej ligi

Ja nie mówię, że oni są dziś silni, lecz że ich rozgrywki rozwijają się w kosmicznym tempie i za kilka/kilkanaście lat mogą stać się poważnym kandydatem do pogoni za europejską czołówką. Nie wiem czy oglądasz spotkania tureckiej ligi, ja z ciekawości zobaczyłem kilka i jestem pod ogromnym wrażeniem. Ze względu na sportowe aspekty, jaki i marketing, otoczkę i inne detale. Naprawdę przyjemnie się to ogląda.
Diamen23 napisał(a):przecież w tym sezonie Turcy skompromitowali się w europejskich pucharach

Może nie rozmawiajmy o kompromitacjach, ok?
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez sbQ Pt 08.04.2011 17:25

St. Pauli otrzymało karę jednego meczu bez kibiców. Będzie to spotkanie z Werderem.

Najciekawsze jest to, że po raz pierwszy w 38-letniej historii Bundesligi mecz odbędzie się bez udziału publiczności.
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez Dr.Football1 So 24.12.2011 1:06

Chinedu Obasi w Schalke. Ciekawe czy to oznacza,ze odejdzie Farfan,ktoremu w czerwcu konczy sie kontrakt. Inter ?
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez grzegorzfcb So 24.12.2011 1:29

Dr.Football1 napisał(a):Chinedu Obasi w Schalke. Ciekawe czy to oznacza,ze odejdzie Farfan,ktoremu w czerwcu konczy sie kontrakt. Inter ?

to chyba też oznacza, ze Podolski w zimowym okienku nie przejdzie do Schalke ?
Czy byt Kolonii uratowany ?
:lol:
grzegorzfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Cement Pt 06.04.2012 23:03

W ubiegłym tygodniu oglądałem wyjazdowy mecz Schalke z Hoffenheim - tak się złożyło, że to dopiero drugi mecz ekipy z Veltins Arena jaki obejrzałem w tym sezonie (pierwszy to wyjazdowe 4:2 z Mainz). Zaskoczył mnie bardzo niski poziom gry obronnej drużyny Stevensa - niepewny Uchida, katastrofalna współpraca pomiędzy stoperami, problemy we współpracy obrońców z Unnerstallem można jeszcze zrozumieć bo dopiero co wrócił po kontuzji. Z Mainz też stracili gole po błędach w obronie z tego co pamiętam - czy tak jest na co dzień? Może właśnie wzmocnień w obronie brakuje Schalke do odnoszenia sukcesów?
Cement
Skład C
Skład C

Poprzednia strona

Powrót do Niemcy