VFL Wolfsburg (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Niemczech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: VFL Wolfsburg (zbiorczy)

Postprzez emdżej Śr 15.06.2011 20:29

Pawel875 napisał(a):Mi się wydaje, że jedna udana runda w Ekstraklasie to za mało na Bundesligę.

Klich przez dwa sezony był podstawowym graczem Cracovii. Fakt, że minioną rundę miał najlepszą nie oznacza, że to była jego jedyna udana. Chłopak umiejętności ma i w Niemczech pod okiem odpowiednich fachowców może je rozwinąć. Nikt nie mówi, że z miejsca wygryzie Diego w składzie, ale same treningi w Bundeslidze dużo mu dadzą, a na pewno jakieś szanse w meczach też dostanie. Nie rozumiem tego narzekania na to, że wyjeżdża. Ma szansę rozwoju w zachodnim klubie to niech z niej korzysta. Ma jak Brożek klepać piłkę w naszej lidze przez najlepsze lata do rozwoju?
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sbQ Pn 27.06.2011 15:05

Klich będzie miał jednego rywala mniej ;) Magath porozmawiał sobie z Diego i doszli do wniosku, że lepiej będzie jeśli Brazylijczyk odejdzie. Będzie trenować z zespołem, ale ma sobie szukać nowego klubu.
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez martinbm Pn 27.06.2011 15:31

No i Klich od razu bramkę w sparingu zdobył :D Będą ludzie z tego chłopa czuję. Jeśli przetrzyma katorgę Magatha to będzi ekstra.
www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiego futbolu! TdK!
martinbm
Skład C
Skład C

Postprzez peler Pn 27.06.2011 17:59

No i Klich od razu bramkę w sparingu zdobył :D Będą ludzie z tego chłopa czuję. Jeśli przetrzyma katorgę Magatha to będzi ekstra.

W sparingu, który wygrali 10:1
peler
Skład C
Skład C

Postprzez martinbm Śr 29.06.2011 10:12

Wiem, że był taki wynik - ale na dobry początek to chłopaka podbuduje.
www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiego futbolu! TdK!
martinbm
Skład C
Skład C

Postprzez Marco_Van_Basten Pt 19.08.2011 21:22

Ogląda ktoś może mecz Borussi Moenchengladbach z Wolfsburgiem ? Nie miałem pojęcia, że Kjaer jest teraz takim nieudolnym grajkiem. Reus i Bobadilla za każdym razem ogrywają go jak juniora. Na dodatek Duńczyk przy bramce na 1:1 pośliznął się i sprezentował Borussi bramkę. I pomyśleć, że Palermo sprzedało go za 14 milionów :D
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Postprzez Diamen23 Pt 19.08.2011 21:26

No Kjaer dosyć kiepsko gra, cisną go w Niemczech i nie wytrzymuje presji. Raczej powinni go sprzedać do Włoch póki jest jeszcze coś warty.
Wolfsburg bardzo kiepsko, słabiutko wygląda środek pomocy, Trasch i Josue niewidoczni. Nie widziałem składów i takiego Mandżukicia dopiero w 40. minucie zauważyłem :P
Ciekawe co z Salihamidzicem.
Obrazek
Diamen23
Kapitan
Kapitan

Postprzez Dr.Football1 Pt 19.08.2011 21:40

Kjaer we Wloszech gral naprawde swietnie,ostro sie nim jaralem,ale po przejsciu do Bundes to juz nie ten sam chlopak. Ostatnio podobno Roma dawala za niego 10 milionow. Na miejscu Wilkow zgodzilbym sie na taka oferte.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez JestemHardcorem Pt 19.08.2011 22:13

Kjaer z tego co pisza, raczej juz jest zaklepany do Romy. Wykup w dwóch ratach, teraz 2 mln i w pozniejszym czasie 8. Ja mimo tego słabego dzisiejszego meczu z Gladbach, a pamietajac jego gre z Palermo bym był zadowolony z tego transferu.
Ostatnio edytowano Pt 19.08.2011 23:28 przez JestemHardcorem, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Jarzinho Pt 19.08.2011 22:56

Ja co oglądałem to gościu mało ogarniał. Choć w poprzednim sezonie Wilki to ogólnie była porażka. Hajto to po nim jechał co transmisja, zresztą inni podobnie. Widać Magath albo jeszcze tego nie poukładał. Choć VFL nie ma specjalnie mocnej paki.
A Monchengladbach może nie będzie walczyło do ostatniej kolejki o utrzymanie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MGiggs Pt 19.08.2011 23:40

Kjear ogolnie gra padline od MS gdzie był tragiczny.Nie wiem jak ten facet gral we Włoszech gdzie się nim zachwycali ale od roku koles jest na poziomie Glika :wink:
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Dr.Football1 Pt 10.02.2012 23:21

Naprawde kapitalne spotkanie na VW Arena.

Myslalem,ze po odejsciu Papissa,Freiburg bedzie jeszcze wiekszym chlopcem do bicia jak to mialo miejsce jesienia,ale chlopaki naprawde ambitnie walcza. Urwali punkt Werderowi,a teraz byli bardzo blisko osiagniecia tego samego z VFL.

Osobny akapit dla Petra Jiracka - FANTASTYCZNY zawodnik. Jeden z najlepszych zimowych transferow na swiecie i mowie to absolutnie bez zenady. Ten chlopak imponowal mi juz w meczach reprezentacji Czech,a teraz praktycznie z miejsca stal sie kluczowa postacia Wilkow. Inteligentny,wszechstronny,waleczny,swietna technika uzytkowa. Stylem gry i wygladem do zludzenia przypomina legendarnego Karela Poborskyego,ale po tym co dzisiaj zobaczylem znacznie bardziej wole go ogladac w srodku pola niz na skrzydle. Nie mam pojecia jakim cudem Czesi przez tak dlugi czas potrafili utrzymac u siebie taka perelke.

VIVA BUNDESLIGA !
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Akarin So 11.02.2012 2:48

U Magatha jednego dnia jesteś podstawowym zawodnikiem a dwa dni później grasz w rezerwach. Niestety. W tym sezonie zagrało u niego (o ile się nie mylę co do końcówki) 35 zawodników. Tym samym pobił swój własny rekord. Jiracek faktycznie dobrze, ale kilka dobrych spotkań to nie wszystko na co go stać.
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez Mirek15 Śr 25.04.2012 23:39

SobolPL napisał(a):Jasnowidz się znalazł

Wracam jak sobie przyrzekłem. Jednak się jasnowidz znalazł :wink:
FORZA ABATE!!
Mirek15
Lider Drużyny
Lider Drużyny