Best of the Best 2011(temat do dyskusji)

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Co wolisz?

Wariant 1
1
20%
Wariant 2
4
80%

Liczba głosów : 5

Re: Best of the Best 2011(temat do dyskusji)

Postprzez cloner N 15.01.2012 17:23

Pawel875 napisał(a):a nie kolejno.

Ja wszystkie typy u siebie podawałem wg kolejności, od najlepszego.
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Kamil232 Wt 17.01.2012 1:37

Są pierwsze wyniki naszego plebiscytu. Na pierwszy rzut poszła Premier League. W temacie Angielskim już możece komentować jak oceniacie swoje wybory :P Postaram się sukcesywnie w najbliższych dniach może dłużej :P dodawać wyniki z innych lig :wink:

aha jak jest takie coś
Nani 27+22 z lewo skrzydłowego 49 pkt.

tzn. że zawodnik otrzymał 27 pkt jako prawo skrzydłowy i 22 jako lewo skrzydłowy. Tak jak mówiłem nie będziemy karać zawodników za to, że są wszechstronni, bo bez sensu by było tak jak w przypadku Naniego że przegrałby na prawym skrzydle i na lewym minimalnie, dlatego, że jedni go dawali na lewą inni na prawą. Dlatego też na tej pozycji na której uzyskali więcej punktów, dodajemy mu punkty z innej pozycji i sumujemy i do tamtej już go nie wliczamy :wink:
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Pawel875 Wt 17.01.2012 2:02

Fakt, że nie ma żadnego piłkarza Chelsea w jedenastce roku doskonale obrazuje w jakim miejscu znajduje się ten zespół :( Dobrze, że młodzi chociaż się znaleźli w swojej kategorii, zawsze jakieś nadzieje, o ile Romeu nie przypomni sobie, że kocha Barcelonę :lol:

Dobra, naprawdę dobra robota Kamil :wink:
Obrazek
Pawel875
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez emdżej Śr 18.01.2012 15:46

Czy ja widzę trzy punkty dla Smudy? :lol:
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Kamil232 Śr 18.01.2012 15:53

Wybór Padrino, więc wszysstko jasne :lol: Chociaż w sumie jak patrzyłem na jego wybory to poza tym szczególnie w wyborach z Seria A głosował całkiem sensownie, nawet nie promując graczy Juve :wink:
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sbQ Śr 18.01.2012 21:46

Przecież Padrino to spoko ziom. To fieldi rozpowszechnia o nim złą opinię. :?
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez Morrow Śr 18.01.2012 22:58

Nie mam kiedy odnieść się do wyników ale szacunek Kamil. Naprawdę świetna robota :beer:
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez emdżej Pt 20.01.2012 14:35

4. Nie ma jedenastki u-21 gdyż zagłosowało tylko 3 osoby, to za mało, żeby były jakieś sensowne wyniki.

Liczy się jakoś, a nie ilość 8)
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Kamil232 Pt 20.01.2012 14:51

Pewnie tak, ale wyników z tego skleić nie bardzo się dało :lol: Podobnie jak nie będzie wyników z Francji bo zagłosowały dwie osoby.

Ufff skończyłem. Podusmowując w każdej z ligi i na świecie najlepszym graczem okazywał się napastnik, który potem był najlepszym napastnikiem również ligi/na świecie. Jednak Ci którzy strzelają najwięcej zawsze muszą zebrać nagrodę dla najlepszego gracza. Dziwiły niektórych wybory np. Enjo dał Schweiniego bodaj na najlepszego gracza ligi, a nie dał go w swojej jedenastce przez co ten przegrał miejsce w środku pola z Sahinem. Podobnie MVB dał Ljuboje na drugim miejscu wśród najlepszych graczy, a nie dał go wsród napastników.

Patrząc na liczbę głosujących to konkurs wypadł bardzo dobrze z Premier League, praktycznie poza Duchem i Magnumem, wszyscy którzy często się udzielają w tematach o PL oddali swoje głosy. Także tutaj na pewno będe kontynuował swoją zabawę, szykujcie się oglądajcie mecze już pod koniec Maja wybierzemy graczy tego sezonu i te wybory będą nawet lepsze nie będzie trzeba rozdzielać na półówki roku, tylko sezon :wink:

Nieźle to również wypadło w NIemczech i w Polsce, gdzie patrząc np. na tematy z Bundesligi to mało osób się tam udziela, a nawet sporo zagłosowało. W Polsce również, to forum głównie fanów lig zagranicznych, a jednak w Polsce również znalazło się paru fanatyków którzy podsumowali rok.

Słabo, baaaardzo słabo wypadło to w Hiszpanii i Włoszech. Jestem tym zawiedzionym, to forum nawet słynie z tego, że ponoć tutaj się pisze tylko o Włoszech(tak gdzieś wyczytałem na forum ifq) a tutaj marniutka liczba głosujących. Mnóstwo użytkowników nie zagłosowało. W Hiszpanii to samo, chociaż tutaj się wielu nie dziwie pewnie oglądają tylko mecze Realu I Barcy a na resztę nie patrzą bo nic tam ciekawego nie ma :lol: Ale wychodzi na to, ze fani tych lig raczej nie czują potrzeby wyboru swoich najlepszych graczy.

W temacie światowym mogło być lepiej, ale nie jest źle. Liczba głosujących przyzwoita.

Jeśli chodzi o kategorie to widać, ze nie sprawdziła się ta jedenastka młodych. Dużo osób opuszczało tą kategorię, a reszta czasami upychała na niektóre pozycje byle kogo byle kogoś dać, np. przerzucająć prawego obrońcę na lewą. Tak więc ta kategoria jest chyba niepotrzebna, aż tak wielu młodych graczy nie prezentuje jeszcze aż takiego poziomu by wybierać im jedenastkę, może poza tematem światowym. Wystarczą wybory na najlepszego młodego gracza, gdzie rzeczywiście tych najlepszych którzy wybijają się ponad przeciętność można wyróżnić.

Reszta kategorii raczej ok, fajne przekroje na niektórych pozycjach ukazało podsumowanie. Każdy kto zasługiwał na wyrożnienie gdzieś tam się znalazł.

Co do kontynuacji zabawy jak napisałem wyżej na pewno będą ją kontynuował w Premier League, pewnie też fajnie by było podusmować sezon w Europie, co do reszty lig zobaczymy, gdyż jak mówiłem liczba głosujących np. we Włoszech była marna.

Wypisujcie swoje spostrzeżenia na temat obecnych kategorii czy pomysły na nowe kategorie, do Maja możemy coś wymyślić żeby ulepszyć te wybory :wink:
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez emdżej Pt 20.01.2012 18:05

Ja mam pewien pomysł, którego nie przedstawiałem wcześniej, bo wpadłem na niego już w trakcie trwania zabawy. Zresztą ten pomysł taki byle jaki, ale ponoć w burzy mózgów każdy jest dobry. Otóż można by wprowadzić jeszcze (na przykładzie polskiej Ekstraklasy podam) jedenastkę zawodników polskich i jedenastkę obcokrajowców. Aczkolwiek nie wiem jak sprawdziłoby się w ligach, w których obcokrajowcy właściwie nadają ton rozgrywkom.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Il Padrino So 21.01.2012 18:05

Obrazek

Uuu, chciałbym takie coś zobaczyć.
Obrazek
Il Padrino
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez fieldy Wt 08.05.2012 14:27

rozumiem Kamil, że na koniec maja już ładujesz baterie od kalkulatora ?
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Kamil232 Śr 09.05.2012 16:19

Zdecydowanie. Na pewno podsumujemy Premier League, bo ostatni raz wyszło to bardzo fajno i tutaj jest zainteresowanie. Co do reszty lig hmmm a jest zapotrzebowanie? Bo np. z Włoch i Hiszpanii wyszło to ostatnio czerstwo i jak fani z tych lig nie mają ochoty się bawić w wybory to nikogo zmuszać na siłę się nie będzie.

Co myślicie o temacie "Światowym" nie ma tutaj sporo osób, które by się orientowało dobrze w każdej z lig, więc może wybory światowe, zastąpimy wyborem najlepszych graczy sezonu w Lidze Mistrzów?

No i co do kategorii. Wywalamy jedenastki młodzików, bo one były zbyt często klejone na siłę. W tej chwilii mamy tak:

1. Najlepszy piłkarz sezonu danej ligi(3 propozycje):

2. Jedenastka sezonu 2011/2012 danej ligi
Kod: Zaznacz cały
Bramkarz(3 propozycje)
Prawy obrońca(3 propozycje)
Środkowy obrońca(3 propozycje)
Środkowy obrońca(3 propozycje- jest zawsze dwójka środkowych, więc ta pozycja jest mocniej obsadzona niż reszta także w sumie dajemy 6 środkowych)
Lewy obrońca(3 propozycje)
Def. Pomocnik(3 propozycje- jako, że niektóre zespoły grają dwójką w środku, niektóre trójką, a Barca nawet całą 11 :P , rozbijemy tutaj to na def. pomocnika, śr. pomocnika i of pomocnika)
śr. pomocnik(3 propozycje)
of. pomocnik(3 propozycje)
Prawo skrzydłowy/pomocnik(3 propozycje)
Lewo skrzydłowy/pomocnik(3 propozycje)
Napastnik(4 propozycje. Niektóre zespoły grajką dwójką w napadzie, niektóre jednym napastnikiem, ale warto tutaj rozszerzyć o jedno miejsce dawanie propozycji i wówczas będziemy liczyć w formue 4 pkt, 3,2,1 )

Dalej jeśli chodzi o jedenastki. Tutaj największą zagwozdkę mam jeśli chodzi o wybory w środku pola. Zostawiamy tak jak było rozbicie środkowych pomocników na trzech tj. def pomocnik, typowo środkowy pomocnik i of. pomocnik, czy jednak zmniejszamy tutaj wybory do jednego środkowego def. pomocnika i drugiego środkowego of. pomocnika?

3. Talent is there, czyli największe danej ligi, inaczej można nazwać najlepszy młody piłkarz sezonu danej ligi u-21(urodzeniu do 1990 roku włącznie)

Tym razem w tej kategorii będę trzymał się rygoru. Ktoś tutaj wybrany musi mieć max 22 lata :!:(z tegóż powodu, że liczymy wiek kiedy zaczął się sezon, więc w zeszłym roku w sierpniu rocznik 90 miał jeszcze 21 lat, dlatego teraz mogą mieć ten rok więcej na koniec :P) Ktoś wybierze kogoś z rocznika 89 i niżej to typ będzie nie ważny.

4. Menadżer(trener) sezonu ligi
5. Mecz sezonu ligi
6. Bramka sezonu ligi

Macie propozycje jeszcze jakiś kategorii? Tylko takich co jednak większość weźmie udział i odda swoje typy.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez cru Śr 09.05.2012 16:24

7. Pozytywne zaskoczenie sezonu 8. Negatywne zaskoczenie sezonu 9. Najlepszy transfer 10. Najgorszy transfer // np.
cru
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Śr 09.05.2012 16:24

Kamil232 napisał(a):Macie propozycje jeszcze jakiś kategorii?

Najgorszy/Najlepszy transfer ?
Zaskoczenie/ objawienie ?

edit: :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka na świecie