Pewnie tak, ale wyników z tego skleić nie bardzo się dało

Podobnie jak nie będzie wyników z Francji bo zagłosowały dwie osoby.
Ufff skończyłem. Podusmowując w każdej z ligi i na świecie najlepszym graczem okazywał się napastnik, który potem był najlepszym napastnikiem również ligi/na świecie. Jednak Ci którzy strzelają najwięcej zawsze muszą zebrać nagrodę dla najlepszego gracza. Dziwiły niektórych wybory np. Enjo dał Schweiniego bodaj na najlepszego gracza ligi, a nie dał go w swojej jedenastce przez co ten przegrał miejsce w środku pola z Sahinem. Podobnie MVB dał Ljuboje na drugim miejscu wśród najlepszych graczy, a nie dał go wsród napastników.
Patrząc na liczbę głosujących to konkurs wypadł bardzo dobrze z Premier League, praktycznie poza Duchem i Magnumem, wszyscy którzy często się udzielają w tematach o PL oddali swoje głosy. Także tutaj na pewno będe kontynuował swoją zabawę, szykujcie się oglądajcie mecze już pod koniec Maja wybierzemy graczy tego sezonu i te wybory będą nawet lepsze nie będzie trzeba rozdzielać na półówki roku, tylko sezon
Nieźle to również wypadło w NIemczech i w Polsce, gdzie patrząc np. na tematy z Bundesligi to mało osób się tam udziela, a nawet sporo zagłosowało. W Polsce również, to forum głównie fanów lig zagranicznych, a jednak w Polsce również znalazło się paru fanatyków którzy podsumowali rok.
Słabo, baaaardzo słabo wypadło to w Hiszpanii i Włoszech. Jestem tym zawiedzionym, to forum nawet słynie z tego, że ponoć tutaj się pisze tylko o Włoszech(tak gdzieś wyczytałem na forum ifq) a tutaj marniutka liczba głosujących. Mnóstwo użytkowników nie zagłosowało. W Hiszpanii to samo, chociaż tutaj się wielu nie dziwie pewnie oglądają tylko mecze Realu I Barcy a na resztę nie patrzą bo nic tam ciekawego nie ma

Ale wychodzi na to, ze fani tych lig raczej nie czują potrzeby wyboru swoich najlepszych graczy.
W temacie światowym mogło być lepiej, ale nie jest źle. Liczba głosujących przyzwoita.
Jeśli chodzi o kategorie to widać, ze nie sprawdziła się ta jedenastka młodych. Dużo osób opuszczało tą kategorię, a reszta czasami upychała na niektóre pozycje byle kogo byle kogoś dać, np. przerzucająć prawego obrońcę na lewą. Tak więc ta kategoria jest chyba niepotrzebna, aż tak wielu młodych graczy nie prezentuje jeszcze aż takiego poziomu by wybierać im jedenastkę, może poza tematem światowym. Wystarczą wybory na najlepszego młodego gracza, gdzie rzeczywiście tych najlepszych którzy wybijają się ponad przeciętność można wyróżnić.
Reszta kategorii raczej ok, fajne przekroje na niektórych pozycjach ukazało podsumowanie. Każdy kto zasługiwał na wyrożnienie gdzieś tam się znalazł.
Co do kontynuacji zabawy jak napisałem wyżej na pewno będą ją kontynuował w Premier League, pewnie też fajnie by było podusmować sezon w Europie, co do reszty lig zobaczymy, gdyż jak mówiłem liczba głosujących np. we Włoszech była marna.
Wypisujcie swoje spostrzeżenia na temat obecnych kategorii czy pomysły na nowe kategorie, do Maja możemy coś wymyślić żeby ulepszyć te wybory