Eredivisie (zbiorczy)

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Eredivisie (zbiorczy)

Postprzez bartbuks Pt 10.02.2012 23:42

Dr.Football1 oglądałem całą 2 połowę. Bramki na 1:2 i 1:3 to istny kabaret. Jak tak zachowują się obroncy, to nie mam pytań. Twente cisnęło, starało sie gonić wynik, ale defensywa odwaliła kawał dobrej roboty. Goście po prostu nie mieli prawa nie wykorzystać takich prezentów.

Zainteresowani niech sobie obejrzą.
http://dai.ly/wH9Bxk
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Gall So 11.02.2012 0:30

A ja od siebie dodam ze Luuk de Jong zagral kolejne swietne spotkanie, az dziw bierze ze w ostatnim okienku nikt na niego sie polasil, tym bardziej ze zmienialy kluby takie ogorki jak Pogrebnyak i to do Premier League :)
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez EnJoy's So 11.02.2012 0:32

Widziałem tylko pierwszą część meczu i generalnie dobre tempo, ale Twente trochę chaotycznie natomiast Almelo bardzo fajnie zorganizowane, szczególnie dredowaty murzynek dawał radę.
Co do de Jonga to widziałem go pierwszy raz w akcji i wydał mi się taki trochę drewniany, raczej lepiej gra głową aniżeli nogą, to pierwsze wrażenie po 45 minutach, mam nadzieję, że będę mieć okazję do zmiany zdania...
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 So 11.02.2012 0:49

Gall napisał(a):A ja od siebie dodam ze Luuk de Jong zagral kolejne swietne spotkanie, az dziw bierze ze w ostatnim okienku nikt na niego sie polasil, tym bardziej ze zmienialy kluby takie ogorki jak Pogrebnyak i to do Premier League :)

1) Twente jest stabilne finansowo i na pewno nie zaakceptuja jakiejs byle jakiej oferty za taki megatalent jak Luuk.

2) Do Porto poszedl Janko,wiec De Tukkers nie mogliby sobie pozwolic na strate dwoch kluczowych napastnikow w jednym okienku.

3) Kurcze,szkoda go troche do Prem... :P

mam nadzieję, że będę mieć okazję do zmiany zdania...

Nowy Dennis Bergkamp. Wspomnisz moje slowa :wink:
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Gall So 11.02.2012 0:53

Chcialbym zauwazyc ze niewiele brakowalo zeby trafil do NUFC, byl czesto obserwowany przez scoutow Newcastle, w razie gdyby Papiss Cisse nie dal rady przejsc na St. James' Park. A jezeli ktos uwaza ze jest drewniany niech zobaczy jego gola w meczu z Wisla Krakow :)
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Sammyy So 11.02.2012 0:54

Nie zapominajmy jak to było z talentami Eredivisie w ostatnim czasie. Ani Alves, ani Keżman, ani Huntelaar za bardzo sobie nie poradzili. Ten ostatnio ostatnio wprawdzie daje radę w Schalke, ale jednak osobiście jestem sceptyczny. Inna sprawa, że Luuk wygląda na kogoś o dużym potencjale i to może zaważyć. Tak czy tak chłopak ma 20 czy tam 21 lat więc grunt by zmienił otoczenie w najlepszym możliwym momencie - czyli albo po tym, albo po następnym sezonie.

Mi natomiast podoba się strasznie Mihailov. Świetny GK z bardzo dobrym refleksem. Chętnie zobaczyłbym go w jakimś mocniejszym klubie (Atletico jakby belg miał wrócić do Chelsea czy np. Tottenham).
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Gall So 11.02.2012 1:01

A co myslicie o zawodniku Herenveen Bas Dost? Kolejny snajper i kolejny bardzo wysoki gracz
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Dr.Football1 So 11.02.2012 1:04

Mi natomiast podoba się strasznie Mihailov. Świetny GK z bardzo dobrym refleksem. Chętnie zobaczyłbym go w jakimś mocniejszym klubie (Atletico jakby belg miał wrócić do Chelsea czy np. Tottenham).

W razie czego jest Asenjo,choc Bulgarem oczywiscie bym nie pogardzil. Przyzwyczailem sie juz do 2 swietnych bramkarzy na VC :P

A Spursi podobno juz wyrazili jakies zainteresowanie Mihaylovem. Hyypia mi niedawno cos mowil.

A co myslicie o zawodniku Herenveen Bas Dost? Kolejny snajper i kolejny bardzo wysoki gracz

Gallu - zapraszam na moja strone http://footballscout.webs.com/ :wink:

Dost typowy srodkowy napastnik. Swietny instynkt,dobra gra glowa. Moze troche drewniany,ale swoje zawsze ustrzeli. Jestem niemalze pewien,ze w lecie trafi do klubu z TOP 3 (moze nawet w zastepstwie Luuka pojdzie do Twente).
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Hyypia123 So 11.02.2012 13:20

Doktor Ty wiesz, między zainteresowaniem Tottenhamu a transferem jest jak stąd na księżyc.Miał być Vertonghen czy Cisse,a są Nelsen i Saha, także spokojnie :P
Hyypia123
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Dr.Football1 N 12.02.2012 19:54

PSV zgodnie z planem wysoko pokonalo Graafschap i powrocilo na fotel lidera.

Kolejny hattrick Guidettiego ! Alez ten chlopak zlapal forme. Feye gra znakomicie i powoli pnie sie w gore. Przed sezonem skazywani na srodek tabeli po ciezkich stratach (Fer,Wijnaldum),Portowcy naprawde robia na mnie spore wrazenie,i kto wie,byc moze powalcza nawet o podium.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Dr.Football1 N 19.02.2012 15:24

Groningen - PSV 3-0 ! Cudowny mecz,cudowna gra chlopakow z Euroborga. Kwartet Suk-Bacuna-Tadic-Teixeira przeszel dzisiaj samych siebie. Brawo !

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Gall N 19.02.2012 15:25

Suk to ten co byl w Ajaxie przez chwil kilka?
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Emerald N 19.02.2012 15:28

Zwłaszcza fantastyczny mecz Suka.

Chłopak ma technikę, trzyma sie na nogach i jest waleczny... jeśli to nie byl jakiś jeden wyjątkowo niesamowity mecz w jego wykonaniu, to może być z niego dobry zawodnik.

Teixeira też mi sie podobał, robił dużo wiatru, ale zachwytów nad grą Tadica nie podzielam. Sam powinien strzelić ze trzy bramki i to tylko od momentu kiedy PSV grało juz w dziesiątkę.

Calkiem fajnie się oglądało to Groningen natomiast PSV straaasznie slaby.

Edit: no i tak się spodziewałem, że Doctore zaraz po meczu wstawi recenzję :) Monopolista :P
Pojawiam sie i znikam
taka rola magika

Visca el BARCA!
Forza Red Hot Chili Peppers
Emerald
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 N 19.02.2012 16:11

ale zachwytów nad grą Tadica nie podzielam. Sam powinien strzelić ze trzy bramki i to tylko od momentu kiedy PSV grało juz w dziesiątkę.

No tak,ale to skrzydlowy,a nie napastnik. Na lewym skrzydle wyczynial niesamowite rzeczy moim zdaniem. Krecil Derijckiem jak katarynka :wink: Chetnie bym zobaczyl tego Serba w barwach Atleti.

Suk to ten co byl w Ajaxie przez chwil kilka?

Dokladnie on.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Emerald N 19.02.2012 16:16

Dr.Football1 napisał(a):No tak,ale to skrzydlowy,a nie napastnik. Na lewym skrzydle wyczynial niesamowite rzeczy moim zdaniem

Fakt, na skrzydle grał fajnie.

Może to moje skrzywienie barcelońskie, ale zawsze rozliczam skrzydłowych ze skuteczności :)
Pojawiam sie i znikam
taka rola magika

Visca el BARCA!
Forza Red Hot Chili Peppers
Emerald
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka na świecie