Freddy Adu

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Freddy Adu

Postprzez Berele Lewartow Pt 10.09.2004 19:35

Jak myslicie czy adu stanie sie gwiazda pokroju Pele,Maradony czy tez nie .Ja mam nadzieje ze sie tak stanie a on jest na najlepszej drodze do tego. Podobno po mistrzostwach swiat w niemczech ma sie przeniesc so milanu :cry: czemu nie juve???????
Berele Lewartow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Chlopaczek Pt 10.09.2004 19:57

Jak przeniesie sie do Milanu to zrobi najlepiej jak tylko moze:] Jesli ladnie poprosicie to wypozyczymy go wam na sezonik:) Co do samego pilkarza to slyszalem wiele pochlebnych opini na jego temat widzialem pare akcji ale nigdy nie widzialem pelnego meczu z jego udzialem.Ciezko mi wyrokowac.Na moje to on nie ma 15 lat tylko jest starszy a w Afryce zgubili gdzies jego metryke:P
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez Tomusmc Pt 10.09.2004 20:33

Czy to jest ten co gra w Major League Soccer w USA???? czy mi sie cos pomylilo :D bo jesli to ten to widzialem w TV urywki z jego gry ze jako najmlodszy zawodnik wszedl na boisko profesjonalne!
Trzej królowie wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk
Obrazek
Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha
Tomusmc
Juventino

Postprzez Berele Lewartow Pt 10.09.2004 20:43

Tomusmc napisał(a):Czy to jest ten co gra w Major League Soccer w USA???? czy mi sie cos pomylilo :D bo jesli to ten to widzialem w TV urywki z jego gry ze jako najmlodszy zawodnik wszedl na boisko profesjonalne!
Tak to ten z MLS
Berele Lewartow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Tomusmc Pt 10.09.2004 22:01

No to bardzo dobrze zapowiadający sie zawodnik! Nawet w tamtym meczu ze dwa razy strzelił a to juz cos :D Mam nadzieje ze dlugo nie bedzie w Milanie :)
Obrazek
Tomusmc
Juventino

Fredy Adu

Postprzez MLSoccer So 11.09.2004 16:06

Freddy Adu gra w lidze MLS w druzynie DC United z Waszyngtonu prowadzonej przez naszego Piotra Nowaka.Freddy skonczyl w czerwcu dopiero 15 lat i musze napisac,ze ten mldy chlopak rzeczywiscie jest 15- latkiem a wszelkie opowiesic jakoby mial wiecej sa nieprawdziwe.
Adu kontrakt zawodowy z Major League Soccer podpisal pod koniec zeszlego roku a w meczu ligowym w MLS zadebiutowal 3 kwietnia 2004 jako 14 latek w wygranym spotkaniu DC United z San Jose 2-1.
W tej chwili Freddy Adu rozegral w MLS ponad 20 spotkan w wiekszosci z nich wchodzil na zmiane ale ostatnio kilka meczow gral w pelnym wymiarze.Co najwazniejsze Freddy strzelil do tej pory 3 bramki w lidze a pierwsza swoja bramke w meczu ligowy 17 kwietnia jeszcze jako 14-latek podczas spotkania jego druzyny z Metrostars z Nowego Jorku.
Jedno co mozna napisac to tylko tyle,ze to wielki talent pilkarski.
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Chlopaczek So 11.09.2004 17:49

Sorry ale skad ta pewnosc ze ma 15 lat?
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez MLSoccer So 11.09.2004 18:04

Chlopaczek napisał(a):Sorry ale skad ta pewnosc ze ma 15 lat?

Odpowiem pytaniem na pytanie!A skad ta pewnosc,ze Adu ma wiecej niz pokazuje jego akt urodzenia?
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Tomusmc So 11.09.2004 18:46

No wlasnie to pytanie bylo troche glupie. Jak myslisz wymyslili by sobie jego wiek?? bo mi sie raczej nie wydaje!
Obrazek
Tomusmc
Juventino

Postprzez LAZIO So 11.09.2004 19:04

ja mam nedzeje ze nie przejdzie do wielkiego klubu poniewasz jak by sie przeprowadzil to nie bedzie sie rozwijal niech gra sobie w słabszej lidze jaka jest MLS i moze za kilka lat bedzie drugim Maradona:D
Obrazek
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Freddy Adu

Postprzez MLSoccer So 11.09.2004 19:38

Ten temat z Freddy Adu wiekiem byl juz przerabiany kilka razy przez 2-3 ostatnie lata,ale jakos nikt nie znlazl zadnych dowodow na te podejrzenia.Od kiedy chlopak zaczal grac z zawodnikami o 3-4 lata starszymi i byl od nich zdecydowanie lepszy pojawila sie bezpodstawna dyskusja czy ma tyle lat ile podaje jego akt urodzenia i inne dukumenty.Niektorym ludziom nie miesci sie w glowie,ze mozna grac tak dobrze w tym wieku,ale tak samo podejrzewano Pele lub Maradone jak podejrzewa sie Adu.
Amerykanska federacja pilkarska przed powolaniem Adu do 2 letniego programu,ktory prowadzi dla 40 najlepszych zawodnikow 15-17 letnich na Florydzie sprawdzala jego oficjalne dane przed zaakceptowaniej jego kandydatury.Matka Adu,jak i jej 2 synowie przeszli proces naturalizacji aby otrzymac amerykanskie obywatelstwo 2 lata temu,wiec zostali sprawdzeni.Dodatkowo amerykanska gazeta sportowa Sports Illustrated osobiscie badala sprawe wieku Adu wybierajac sie nawet do miejsca jego urodzenia w Ghanie i nic podejrzanego nie znalazla.To sa dowody a jak ktos ma jeszcze watpliwosci to proponuje zobaczyc osobiscie na zywo Freddy'ego i przekonac sie na ile lat ten chlopak wygla,bo z tego co widzialem wlasnie wyglada na ok.15-letniego czlowieka.
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Chlopaczek So 11.09.2004 19:54

Tomusmc napisał(a):No wlasnie to pytanie bylo troche glupie. Jak myslisz wymyslili by sobie jego wiek?? bo mi sie raczej nie wydaje!

A co to malo jest graczy (szczegolnie Afryka) ktorzy maja inny wiek niz sie podaje?Chodzby Luciano byly gracz Chievo i Interu.Albo paru afrykanskich olimpijczykow.Jesli wierzycie we wszystko tak bezkrytycznie to jestescie niepoprawnymi romantykami. Pytacie dlaczego mialby klamac?A dlaczego nie?Moze nawet nie wie ze nie ma tylu lat ile jest podane.
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez MLSoccer So 11.09.2004 20:09

Chlopaczek napisał(a):
Tomusmc napisał(a):No wlasnie to pytanie bylo troche glupie. Jak myslisz wymyslili by sobie jego wiek?? bo mi sie raczej nie wydaje!

A co to malo jest graczy (szczegolnie Afryka) ktorzy maja inny wiek niz sie podaje?Chodzby Luciano byly gracz Chievo i Interu.Albo paru afrykanskich olimpijczykow.Jesli wierzycie we wszystko tak bezkrytycznie to jestescie niepoprawnymi romantykami. Pytacie dlaczego mialby klamac?A dlaczego nie?Moze nawet nie wie ze nie ma tylu lat ile jest podane.

Problem istneje oczywiscie i to nie tylko w krajach afrykanskich o czym piszesz,ale jezeli nie masz dowodu na inny wiek Freddy Adu,ktory podaja jego dokumenty,to niestety nie mozesz posadzac o falszerstwo.
Proponuje abys sam osobiscie zobaczyl Adu na zywo,z bliska lub posluchal jak mowi i jak sie zachowuje,wtedy bedziesz mial pewnosc,ze chlopak ma w granicach 15 lat i nie jest 2-3 lata astarszy jak to niektorzy mylnie lub moze z zawisci sugeruja nie spotkawszy osobiscie Freddy'ego.Taka moja skromna rada.
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Sergeboy So 11.09.2004 20:10

Adu moze byc wyrabisty jesli sie o nim nie zapomni a to malo prawdopodbne :] i jesli nie dozna zadnej powaznej kontuzji :]
Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Chlopaczek So 11.09.2004 20:20

Nie posadzilem nikogo o falszerstwo glosno tylko myslalem.Zreszta on nie wyglada na 15 lat i to sa opinie ludzi ktorzy z nim przebywali.Czytalem troszke o nim.Moze miec nawet i 21 mi to nie przeszkadza tylko zastanawiam sie czy ma tyle ile sie mowi.Bo to by bylo naprawde niezwykle zeby 14 letni chlopak ogrywal i gral jak rowny z rownym z kolesiami starszymi od niego o 10 albo i 20 lat lekko liczac.Moze miec wielki talent ale to na serio podejrzane :)
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Następna strona

Powrót do Piłka na świecie