Liga brazylijska

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Czy lubicie lige brazylijską?

tak
61
66%
nie
31
34%

Liczba głosów : 92

Liga brazylijska

Postprzez KUBA Pt 10.12.2004 22:55

lubicie lige brazylijską? bo ja tak.ja w brazylii najbardziej lubie flamenco,corinthians,fc sao paulo,santos i fluminense.moim zdaniem liga brazylijska jest jedną z najlepszych lig świata.co sądzicie o lidze brazylijskiej?
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez radeq So 11.12.2004 10:43

Jeszcze nigdy nie ogladalem meczu ligi brazylijskiej ale musia to byc jedna z najlepszych lig świata skoro co rok pilkarze z tej ligi trafiaja do najlepszych lig swiata.
radeq
Skład B
Skład B

Postprzez jaget So 11.12.2004 12:44

Powiem tyle ................. Nieznam sie na tej lidze i zadnego meczu tej ligi niemiałem zaszczytu obejrzeć i nawet mnie do tego niecianie ......ale skoro mówią że to 1 z najlepszych lig worldu to pewnie tak jest :)
Obrazek
Obrazek
jaget
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Pawel So 11.12.2004 12:48

hmm moim zdanie jest to jedna z najbardziej widowiskowych lig na świecie i za to ja właśnie lubie
Pawel
Moderator
Moderator

Postprzez Poko So 11.12.2004 13:19

Ja uważam podobniew że to dobra liga, jak oglądałem mecz Santosu z Sao Caetano to nie mogłem wyjść z podziwu co Ci piłkarze z obu drużyn robią, piękna ''klepka'', technika piłkarzy, wspaniałem interwencję bramkarzy, a to co robił Robinho to przechodziło ludzkie pojęcie ten piłkarz powinien odrau przejść gdzieś do Europy żeby się nie zmarnować, ten mecz można by porównywać do jakiegoś szlagieru w Europie, naprwadę świetna Liga.......no i gra tam Robinho
Wiem, że nic nie wiem,
czyli nie wiem, że coś wiem.
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez BUNCH So 11.12.2004 22:10

Ponoc srednia ilość bramek to 4.2 na mecz!
BUNCH

Postprzez Gość Pt 07.01.2005 18:46

Ja lubie tylko Santos !!
Gość

Postprzez ziaro Pt 07.01.2005 19:11

Nowaczek napisał(a):Ja lubie tylko Santos !!

Tylko pewnie ich znasz :)

Pare razy udalo mi sie ogladac lige brazylijska. Podoba mi sie nawet ciekawa szybko pilka. Wiele ciekawych akcji i liga nawet wyrownana, jest wiele mocnych druzyn
Obrazek
ziaro
Skład B
Skład B

Postprzez Tomusmc Pt 07.01.2005 19:19

Jedyne co oglądałem w Brazylii to Copa America i ewentualnie tylko powtorki bramek z meczy. Trzeba przyznać, że graja bardzo efektowną piłke. Dużo akcji, czasami dużo bramek i piękne zwody. Gdyby piłka brazylijska była w Europie to by znalazła wielu fanatykow!
Trzej królowie wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk
Obrazek
Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha
Tomusmc
Juventino

Postprzez Mikusinski Pt 07.01.2005 19:19

Najbardziej lubię Santos i Flamengo. Santos za to że ma najlepszą szkółkę piłkarską w Ameryce, Flamengo za to że tam grał jeden z moich ulubionych piłkarzy, Romario.
Obrazek
SIARKA-Jadachy 6:0
Mikusinski
Grafomańskie harakiri

Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....

Postprzez Andreyew Pt 07.01.2005 19:22

Nigdy nie widzialem zadnego meczu...sa wogule pokazywane gdzies w TV :?:
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Loczek So 08.01.2005 14:22

Kedy jeszcze Wizja TV nie połączyła się z Canal +, to na sportowym kanale ,,Wizja Sport" leciały poszczególne mecze ligi brazylijskiej.
Często oglądałem ją. Oprócz tego transmitowano też Puchar Hao Havelange'a. Tam dopiero sie działo. Technicznie ta liga wybiega bardzo daleko poza normy europejskie.
Robinho w Satntosie się zmarnować nie może. Też obserwowałem tego zawodnika i mogę śmiało powiedzieć, że jest chłopakiem z perspetywą na przyszłość.
Kiedy jednak dochodziło do spotkań w narodowej kadrze, to Robinho zawodził na całej linii. Nie wiem, może jest to poprostu za młody zawodnik na kadrę?
Oprócz ligi brazylijskiej miałem tez przyjemność oglądać Major Soccer Ligue - ligę amerykańską. I dla oka chyba ta druga była lepsza.
Dlaczego? Jeżeli widz ogląda transmisję w AMeryki Południowej, to jakość przekazywanego obrazu jest ... nie za ciekawa. Może i jest to banalny powód, ale mnie to razi i to bardzo.
W USA grali oniegdaj znani zawodnicy, jak np: Valderama, Stoiczkow, Matheos itd. Piłka może nie stoi tam na najwyższym poziomie, ale jakość transmisji rekompensuje straty.
Ciekawym i bardzo rginalnym pomysłem jest pokazywanie w pasku wyniku, bądź statystyk - wywyadu z np: trenerem, piłkarzem ,kibicem.
Reasumując - Brazylia ma piłkarzy, ktorzy nie od dziś zasilają szeregi nie tylko europejskich klubów. Dlaczegoby nie pokazywać tamtejszych meczy w telewizji publicznej? Pytanie retoryczne ?
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez slawinho Cz 13.01.2005 15:14

Dla tych co mają dekoder cyfrowy albo Cyfre + to na kanale 244
jest stacja grecka MAGIC i tam są pokazywane mecze ligi brazylijskiej
w sobote badz niedziele przeważnie miedzy 18 a 21 na żywo.
Obecnie skonczyl sie sezon i jest przerwa.
Ja osobiscie ogladam te mecze bo wole to ogladać niż lige polską :cry:
czy też jak co 10 raz pokazują Juventus na Canale + i te nudne catenaccio
Tak jak kolega wyżej napisal przekaz jest nie najlepszy a komentarz po grecku .Boiska maja fatalne nie takie jak choćby w anglii bardzej przypominają kartowiska . Co sie rzuca w oczy to że grają bardzo mlodzi piłkarze miedzy 17 a 24 rokiem i posiadający technike lepszą od niejednej europejskiej pseudogwiazdy jak Beckham nawet obrońcy są swietnie wyszkoleni. Niektore mecze też nie stoją na wysokim poziomie ,dużo fauli, kopaniny ale to tez winna tych fatalnych muraw.
Jest tam wiele potencjalnych gwiazd swiatowej piłki jak Robinho,Gil,Elano
,Grafite i inni.
Szkoda że nie ma gdzie ogladac ligi argentynskiej i ciekawe czy Eurosport pokaże Copa Libertadores.
slawinho
Skład B
Skład B

Postprzez Anka Cz 13.01.2005 15:19

Ja jeszcze ligi brazylijskiej nie oglądałam jeszcze, bo nie mam Canal +. Musi być jednak ta liga dobra, skoro cała reprezentacja Brazylii została wykupiona do Europy z brazylijskich klubów... :)
Anka
One I Love

Postprzez smitu Cz 13.01.2005 15:43

a ja mam w ogole takie pytania :

ile zespolow liczy sobie cala liga ?

jak podzielona jest copa libertadores ?

czy istnieje cos takiego jak puchar brazylii ?

ktory klub jest najbogatszy ?

ktory mial najwiecej sukcesow ?

:D 8) :P :wink:
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Następna strona

Powrót do Piłka na świecie