Liga Portugalska

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto wygra Superlig???

FC Porto
35
60%
Benfica
11
19%
Boavista
4
7%
Sporting
8
14%

Liczba głosów : 58

Re: Liga Portugalska

Postprzez Dr.Football1 Wt 31.01.2012 13:57

Kolejny "zdrajca". Najpierw Moutinho poszedl do Porto,a teraz jeden z moich ulubionych pilkarzy SCP - Yannick Djalo podpisal kontrakt z Benfica.

Swiat sie konczy :(
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Dr.Football1 Wt 31.01.2012 20:51

Austriacki wiezowiec Marc Janko przeniosl sie z Twente do Porto. Dobry ruch Smokow. Niby jest na Dragao mlody,zdolny Kleber,ale on chyba nie do konca spelnial oczekiwania,a Janko w Sagres powinien wymiatac.

Lucho Gonzalez wraca na stare smieci. Bedzie staral sie wypelnic luke po Guarinie i Belluschim,ktorzy powedrowali do Wloch.

Na wypozyczenie do Lecce idzie Bozinov,ktory z tego wlasnie klubu wyruszyl w wielki swiat.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Dr.Football1 Śr 21.03.2012 1:14

Jako,ze obecnie moj internet nie pozwala mi na ogladanie meczow na zywo,to zdecydowalem sie na desperacki ruch - w nocy sciagam,a ogladam w tygodniu. Nie zdziwcie sie wiec jezeli bede wypisywal moje denne posty o danym meczu 3-4 dni po jego rozegraniu.

Gil Vicente-Sporting. Bylem przekonany,ze wzmocnione mentalnie wyeliminowaniem bogaczy z Manchesteru Lwy spokojnie pojada sredniaka Sagres...nic z tych rzeczy. SCP zagralo katastrofalny mecz. Pierwsze pol godziny zawodnicy zielono-bialych praktycznie przechodzili i w dodatku dostali bramke zupelnie z niczego. Wydawalo sie,ze w II polowie rzuca sie do ataku,ale wtedy glowna role odegral sedzia. Najpierw rzut karny (dosyc watpliwy) Claudio obronil Rui Paticio,a doslownie 2 sekundy pozniej arbiter odgwizdal kolejna jedenastke... Tym razem Claudio pokazal jaja i pewnie zamienil karnego na bramke. Niedlugo potem za druga zolta kartke wylecial mozg zespolu Schaars i mozna powiedziec,ze w tym momencie emocje sie skonczyly.

Niestety,ale dopoki gracze Sportingu nie naucza sie golic "ogorkow" i przestana tracic punkty z takimi tuzami jak Setubal czy Gil,to raczej dlugo nie zobaczymy ich na szczycie Sagres :(

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez mzatlanta Śr 21.03.2012 3:07

A propos ligi portugalskiej, daloby sie skombinowac jakis dluzszy skrot z wczorajszego meczu pucharowego Benfica- Porto :wink: ?
Obrazek
mzatlanta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Cement Śr 21.03.2012 3:16

Dr.Football1 napisał(a):Niestety,ale dopoki gracze Sportingu nie naucza sie golic "ogorkow" i przestana tracic punkty z takimi tuzami jak Setubal czy Gil,to raczej dlugo nie zobaczymy ich na szczycie Sagres :(

Szczerze dziwi mnie ta niemal coroczna niemoc Benfiki i Sportingu. W ubiegłym sezonie oglądałem trochę meczów drużyn z dołu tabeli ligi portugalskiej - takie ekipy jak Olhanense, Portimonense (no, ci już w Liga Vitalis), Pacos Ferreira czy Beira Mar prezentowały naprawdę mizerny poziom, ich gra (przynajmniej w tych spotkaniach które oglądałem) w dużej mierze polegała na długich piłkach na napastników, były to dość chaotyczne i nudne mecze. Sporting czy Benfica ze swoim potencjałem powinny spokojnie odjeżdżać reszcie stawki na dystans jaki utrzymują Rangers i Celtic w Szkocji...
Cement
Skład C
Skład C

Postprzez Salas11 Pn 09.04.2012 23:50

Derby dla Lwów! :] Nie obyło się przy tym bez kontrowersji, jedyna bramka padła z dość wątpliwego karnego, ale to już chyba zaczyna być standard na europejskich boiskach :roll: Tak czy inaczej Sporting mocno pokrzyżował dziś plany Benfice, która wobec niedawnego zwycięstwa Porto w Bradze prawdopodobnie straciła szanse na mistrzostwo Portugalii. Smoki mają wprawdzie jeszcze mecz ze Sportingiem na Dragao, ale i cztery punkty przewagi nad drugą Benficą. Wystarczająco dużo by móc już powoli zacząć świętowanie obrony tytułu.
Szkoda mi nieco Bragi, bardzo długo utrzymywali kontakt z czołówką wygrywając mecz za meczem (było tego z kilkanaście pod rząd :o ) ale dwa pod rząd trudne mecze z Benficą (1:2) i Porto (0:1) odarły tą dzielną ekipę ze złudzeń, choć na wicemistrzostwo wciąż jeszcze mają szansę. Szkoda, bo myślałem że przy szczęśliwym splocie wydarzeń Nuno Gomes na stare lata świętowałby zdobycie kolejnego trofeum :P
Na Sportingu zemścił się fatalny początek sezonu, punktów straconych z Olhanense, Beira Mar czy Maritimo właśnie teraz najbardziej brakuje. Inna sprawa, że Smoki wciąż są cholernie nieprzewidywalną drużyną i nigdy nie wiadomo, kiedy i z kim na własne życzenie pogubią punkty :roll:
Obrazek
Salas11
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia strona

Powrót do Piłka na świecie