Mówia o niej niektórzy, że to druga liga hiszpańska. Że liczą się tam 3!? nie 4 zespoły Porto, Boavista i Sporting oraz Benfica. W tym sezonie faworytem ligi jest FC Porto który skład ma chyba silniejszy w porównaniu z poprzednim rokiem. Benfica ma za to nowego trenera genialnego Trappa ale chyba nic im to nei pomoze
dzis druga kolejka a porto gra z Braga kto waszym zdaniem wygra lige porugalską ??
Moim zdaniem bedzie to jak zwykloe FC Porto maja troche gorszy skład niz w poprzednim sezonie ale godnie zastąpili sprzdeanych zawodników. Cieszy mnie bardzo ze Maniche choc chcialo go kupic pełno wielkich klubów postanowil zostac w klubie. O drugie miejsce bedzie walczyc reszta zespolow!
Trzej królowie wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha
Mistrzem zdecydowanie będzie FC Porto, a gwiazdą ligi zostanie Ricardo Quaresma. O podium tradycyjnie walczyć będą Benfika i Sporting, przeszkodzić może im tylko Nacional i Boavista.
Fc Porto ubiegło Inter i Palermo w walce o 17 letniego piłkarza Geremio
Andersona- Luisa de Olivierię.Młodziutki Anderson porównywany jest do swojego idola Ronaldinho. Jest wielkim talentem któremu wróży się wielka przyszłość. Anderson podpisał kontrakt z Porto i bedzie tam występował od przyszłego sezonu.
"Zawsze oczekiwałem od moich klubowych
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Tylko że Luis Fabiano nie jest tak młody ja Anderson i sobie nie poradził w Porto lepszym przykładam młodego brazyliczyka wyłowionego przez Porto jest Diego z Santosu. Co do Andersona to wątpie czy będzie grał w pierwszej 11 jest strasznie młody i dobrze że trafił do Porto a nie np Interu gdzie by była większa presja na nim
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Mazi napisał(a):moze Porto sie odrodzi i znow mistrza zdobędzie:>
Potencjał jest, piłkarze są ale nie ma trenera, który poprowadził by Porto do mistrzostwa.
Jak zajmą w sezonie 2005/06 trzecie miejsce za Benficą i Sportingiem to nie powinni się zdziwić.
Swoją drogą to ciekawe kiedy Anderson dostanie szansę na debiut w FC Porto?
No ja go musze najpierw zobaczyć w jakims meczu żeby móc stwierdzić czy zrobi wielką kariere. W Porto napewno nie zmarnują jego talentu bo w chelsea na bank by sobie nie pograł!!!!