Liga Rosyjska

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Liga Rosyjska

Postprzez Dr.Football1 Śr 11.01.2012 19:23

Balazs Dzsudzsak w Dynamo Moskwa :shock: Nie rozumiem kompletnie tego transferu. Czemu przebogate Anzhi mialoby sie pozbywac zawodnika tej klasy i to w dodatku do jednego z glownych rywali w lidze ?
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Sammyy Śr 11.01.2012 19:29

Z tego co widzę zagrał w 8 meczach zawrotną liczbę 396 minut. Dodatkowo zero asyst, zero bramek, ledwie jeden mecz od początku do końca.
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 Śr 11.01.2012 19:36

Tak naprawde nie dostal w Machaczkale prawdziwej szansy. Mam nadzieje,ze w Dynamie pokaze na co go stac czym zagra na nosie bogaczom z Anzhi.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Sammyy Śr 11.01.2012 19:42

Niby nie dostał, ale z drugiej strony mogły być tego jakieś powody jak nieprzystosowanie się do nowego miejsca, do taktyki, do systemu, spory, kłótnie. Kij ich tam wie. Inna sprawa, że Boussoufa i Zhirkov grają dobrze z tego co czytałem więc nie bardzo odczują jego brak, skoro i tak nie grał.
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 Pt 13.01.2012 16:06

Ahmed Musa oficjalnie w CSKA. Znakomity transfer wojskowych.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez janop Pt 13.01.2012 16:32

Dynamo wygląda dobrze i może powalczyć vice mistrzostwo. Voronin, Kuranyi i Semshov są w czołówce strzelców. Pomoc z tym ostatnim, Misimovicem i Dzsudzsákiem wygląda niezwykle mocno, ale Zanit wydaje się poza zasięgiem innych ekip.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Dr.Football1 Wt 17.01.2012 11:27

Rosjanie nadal szaleja na rynku transferowym. Tym razem CSKA kupilo jednego z najlepszych graczy Alkmaar - Pontusa Wernblooma. Za srodkowego pomocnika rodem ze Szwecji ''Wojskowi'' zaplacili jedynie 3 miliony euro - jak dla mnie cena mocno promocyjna.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Gall Wt 06.03.2012 11:37

Ogladalem wczoraj spotkanie Dynamo - Anzhi i musze powiedziec, ze tak dobrego meczu sie nie spodziewalem, spokojnie mozna powiedziec ze prezentowal poziom najlepszych lig europejskich. Polecam zerknac od czasu do czasu na mecze ligi rosyjskiej szczegolnie grupy mistrzowskiej bo naprawde super widowiska sie szykuja. Na pochwale zasluzyli szczegolnie Samba za znakomita gre w obronie oraz Jucilei idealny czysciciel srodka pola a dodatkowo zapewnil wygrana druzynie Hiddinka, za to Etoo'o wygladal slabo.
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Gall Cz 05.04.2012 7:23

Anzhi Machaczkala otrzyma 300 mln Euro jako budzet transferowy przez 3 nastepne lata, aby moc realnie konkurowac z klubami w Champions League, spekuluje sie o sciagnieciu Torresa, Lavezziego..
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez janop Cz 05.04.2012 7:32

Gall napisał(a):Anzhi Machaczkala otrzyma 300 mln Euro jako budzet transferowy przez 3 nastepne lata, aby moc realnie konkurowac z klubami w Champions League, spekuluje sie o sciagnieciu Torresa, Lavezziego..

Na szczęście w tym sezonie raczej nawet do LE się nie załapią czego szczerze i gorąco im życzę.

Zenit blisko mistrza. Myślę, że ten klub powoli, powoli zbliża się do europejskiej czołówki, a zmiana systemu ligowego powinna im wyjść na zdrowie.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez sbQ Cz 05.04.2012 8:15

janop napisał(a):czego szczerze i gorąco im życzę.

Skąd ta niechęć?
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez Gall Cz 05.04.2012 8:18

Nalezy dodac ze w przyszlym sezonie zmieniaja sie zasady wystepowania zawodnikow zagranicznych w Rosyjskiej Lidze, bodajze do tego sezonu w pierwszej jedenastce musialo byc 5 zawodnikow z rosyjskim obywatelstwem, a od nowego sezonu pozostanie tylko4-ech ;) ( w kazdym razie 1-ego Rosjanina mniej w przyszlym sezonie)
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez janop Cz 05.04.2012 9:43

sbQ napisał(a):
janop napisał(a):czego szczerze i gorąco im życzę.

Skąd ta niechęć?

Nie lubię takich sztucznych, pompowanych kasą tworów. Dobrze im zrobi jeśli grube wydatki nie przełożą się na sukces w lidze. Jasne, że w tej lidze prawie każdy klub jest pompowany oligarchiczną kasą, ale takie CSKA czy Zenit szukają też młodych i zdolnych, mają długie tradycje i konsekwentnie budują swoją pozycję. Jeśli ktoś nie przepada za klimatami w stylu Polonii to co powiedzieć o klubie, który w mieście, z którego rzekomo jest pojawia się raz na dwa tygodnie. Nie odpowiada mi taki model "biznesowy", a jego niepowodzenie każe się innym bogaczom zastanowić nad wyborem drogi. Druga rzecz jest taka, że Hiddink i Eto'o nie nie należą do moich faworytów.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Dr.Football1 Cz 05.04.2012 13:39

No ale janop,Manchester,Real i Barca to tez sa kluby w ktore wpompowana zostala ogromna kasa... Przeciez zeby zbudowac klasowa ekipe potrzebne sa ogromne pieniadze. Ja mam nadzieje,ze takie projekty jak Anzi czy MC przetrwaja. Ilez mozna ogladac te same kluby na szczycie ? :|

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez janop Cz 05.04.2012 14:06

Dr.Football1 napisał(a):No ale janop,Manchester,Real i Barca to tez sa kluby w ktore wpompowana zostala ogromna kasa... Przeciez zeby zbudowac klasowa ekipe potrzebne sa ogromne pieniadze. Ja mam nadzieje,ze takie projekty jak Anzi czy MC przetrwaja. Ilez mozna ogladac te same kluby na szczycie ? :|

Zawsze? Ja wolę oglądać "stare" drużyny jak Galat, Olympiakos czy Spartak, a nie jakieś Anży.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka na świecie