przez Dr.Football1 Śr 21.12.2011 13:53
Marco Verratti (19 lat,Pescara) - tego pana zna zapewne 99% forumowiczow,ale czy ktos widzial go na zywo ? No wiec moja ciekawska natura zmusila mnie, abym zobaczyl te gwiazdke FMa w dwoch meczach Serie B. Pierwsze co rzucilo mi sie w oczy: Marco gra jako cofniety rozgrywajacy,a wczesniej bylem pewien,ze to trequartista. Gra w destrukcji nie sprawia mu zadnych problemow,choc widac,ze jego zywiolem jest ofensywa. Swietna technika,przeglad,boiskowa inteligencja. Moze panowie z SI troche przesadzili z ocena jego umiejetnosci,ale mysle,ze ten chlopak juz teraz spokojnie poradzilby sobie w srodku pola jednego ze sredniakow Serie A,a za pare lat kto wie...
David Texeira (20 lat,Groningen) - w Groningen nie brakowalo swietnych napastnikow w ostatnich kilku latach - Berg,Luis Suarez,Matavz. Teraz przyszla kolej na Texeire,ktorego juz namaszczono nastepca napastnika Liverpoolu. Na razie wystepuje w mlodziezowce Urugwaju,ale jezeli bedzie prezentowal taka forme jak obecnie w Eredivisie,to mysle,ze juz niedlugo Oscar Tabarez zwroci na niego uwage.
Michel Morganella (22 lata,Novara) - dodaje go troche na wyrost,ale co mi tam. Ogladalem ostatnio kilka meczow Novary i strasznie mi sie ten prawy obronca spodobal. Zdecydowanie jeden z ciekawszych zawodnikow tegorocznego beniaminka w ktorym przebywa na zasadzie wspolwlasnosci z Palermo. Moze nie jest to material na gwiazde,ale powinien byc z niego kawal solidnego ligowca.