Notes z młodymi "gwiazdami"

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Postprzez Dr.Football1 Śr 21.12.2011 13:53

Marco Verratti (19 lat,Pescara) - tego pana zna zapewne 99% forumowiczow,ale czy ktos widzial go na zywo ? No wiec moja ciekawska natura zmusila mnie, abym zobaczyl te gwiazdke FMa w dwoch meczach Serie B. Pierwsze co rzucilo mi sie w oczy: Marco gra jako cofniety rozgrywajacy,a wczesniej bylem pewien,ze to trequartista. Gra w destrukcji nie sprawia mu zadnych problemow,choc widac,ze jego zywiolem jest ofensywa. Swietna technika,przeglad,boiskowa inteligencja. Moze panowie z SI troche przesadzili z ocena jego umiejetnosci,ale mysle,ze ten chlopak juz teraz spokojnie poradzilby sobie w srodku pola jednego ze sredniakow Serie A,a za pare lat kto wie...

David Texeira (20 lat,Groningen) - w Groningen nie brakowalo swietnych napastnikow w ostatnich kilku latach - Berg,Luis Suarez,Matavz. Teraz przyszla kolej na Texeire,ktorego juz namaszczono nastepca napastnika Liverpoolu. Na razie wystepuje w mlodziezowce Urugwaju,ale jezeli bedzie prezentowal taka forme jak obecnie w Eredivisie,to mysle,ze juz niedlugo Oscar Tabarez zwroci na niego uwage.

Michel Morganella (22 lata,Novara) - dodaje go troche na wyrost,ale co mi tam. Ogladalem ostatnio kilka meczow Novary i strasznie mi sie ten prawy obronca spodobal. Zdecydowanie jeden z ciekawszych zawodnikow tegorocznego beniaminka w ktorym przebywa na zasadzie wspolwlasnosci z Palermo. Moze nie jest to material na gwiazde,ale powinien byc z niego kawal solidnego ligowca.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez cloner Śr 21.12.2011 14:07

Jakub Świerczok (18 lat, Polonia Bytom) - za 2 godziny rozpoczyna negocjacje ze swoim przyszłym klubem, 1.FC Kaiserslautern. W przedostatniej drużynie pierwszej polskiej ligi strzelił aż 12 bramek (w 18 meczach, pełnych tylko 12). Pochodzi z Tychów, do Bytomia trafił przed sezonem 09/10 do drużyny ME, w której wyróżniał się tylko techniką i luźnym podejściem do wszystkiego wokół. Przed obecnymi rozgrywkami został zaproszony na treningi pierwszej drużyny, a że talent ma niebywały od razu wskoczył do zespołu jako podstawowy napastnik. Przeskok z I polskiej ligi (drugi poziom) do Bundesligi zapewne będzie dość spory, ale "Świeży" to pracuś, on kocha piłkę nożną, dlatego wróżę mu niezłą karierę, liczę że nie gorszą od Roberta Lewandowskiego.
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Dr.Football1 Pt 23.12.2011 19:23

Soufiane Bidaoui (21 lat,Lierse) - znam go osobiscie,przychodzil kilka razy na treningi moich Sokolow jeszcze za czasow kiedy bylem aktywnym zawodnikiem i trenowalem razem z chlopakami (jakies 30 kilo lat temu). Musze sie pochwalic,ze Soufiane na 10 okazji zdolal mnie osmieszyc zaledwie 9 razy :lol: Chlopak robi wyrazne postepy,juz teraz otrzymuje powolania do reprezentacji Maroka U-23. Ostatnio rozegral swietny mecz ze Standardem. Beda z niego ludzie jak mu cos nie odwali.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Dr.Football1 Pn 26.12.2011 13:38

Bas Dost (22 lata,Heerenveen) - wysoki,silny srodkowy napastnik ze znakomitym instynktem strzeleckim. Ten sezon niemal na 100% bedzie jego ostatnim we Fryzji. Chrapke na niego maja Ajax,PSV oraz kilka innych silnych klubow spoza Holandii. Jeden z najlepszych obecnie snajperow w Eredivisie.

Jordy Clasie (20 lat,Feyenoord) - obok Strootmana i Wijnalduma najzdolniejszy srodkowy pomocnik w Holandii. Swietny odbior,nienaganna technika,no i niesamowita dojrzalosc jak na tak mlody wiek. Przyszlosc reprezentacji Oranje. Perelka.

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Rossi Cz 19.01.2012 15:47

Hervin Ongenda, PSG, 1995- Bardzo ciekawy zawodnik z młodzieżowej drużyny paryżan, widziałem go w dwóch spotkaniach z turnieju w Katarze gdzie transmisje prowadził EuroSport. Szybki, świetny drybling, nisko na nogach i widać że ma serce do gry a nie leń jak choćby Pastore :). W czasie mecze często zmieniał pozycje, lewa strona, prawa, wchodził w pierwszą linie, czasem za dużo kiwek ale to wszystko jest jeszcze do poprawy bo zawodnik bardzo młody. Liczę na debiut w pierwszej drużynie bogaczy z Paryża w niedalekiej przyszłości.
Obrazek
"Zawsze oczekiwałem od moich klubowych
kolegów, aby dawali z siebie 100%. Nigdy nie krytykowałem ludzi, za słaby występ." Keano
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 Wt 24.01.2012 18:24

Jeszcze raz zapraszam na moja strone z talentami :) Dostawalem informacje od ludzi,ze przegladarki im sie wieszaly,wiec posegregowalem zawodnikow na pozycje. ZAPRASZAM !

http://footballscout.webs.com/

No i prosze o lajki na stronie FB :wink:

http://www.facebook.com/pages/footballs ... 2522068663

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Daaaamian Śr 25.01.2012 1:22

Co robi Carroll wśród tych graczy? :P
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sbQ Śr 25.01.2012 1:39

Daaaamian napisał(a):Co robi Carroll wśród tych graczy? :P

Rośnie :lol:
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez NoName1989 Śr 25.01.2012 12:12

Dobra fota Stępińskiego, bo za nim widać flagę FCP :lol: 8)
Obrazek
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez bellus Śr 25.01.2012 13:30

Jak dla mnie brakuje opisu skali talentu jaką stosujesz.
Co musi zrobić, ewentualnie czego brakuje Bale'owi, że ma 9 a nie 10?
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez janop Śr 25.01.2012 19:50

Emmanuel Mayuka, BSC Young Boys, 1990; Wspominałem o nim przed PNA i na turnieju gość potwierdza swój talent(przed chwilą druga bramka w drugim spotkaniu). Reprezentant Zambii ma szansę pójść drogą wytyczoną przez Doumbie, który też do dużej kariery startował w Szwajcarii. Szybki, dobrze wyszkolony napastnik, który robi ciągłe postępy. Wkrótce powinien trafić do zdecydowanie mocniejszego teamu.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Tardelli Wt 14.02.2012 16:16

Sekou Oliseh (CSKA/Liberia), 1990r. - przebojowy pomocnik; Prócz typowo "afrykańskich" przymiotów (szybkość, zwrotność) chłopak obdarzony nienaganną techniką. Wyszkolenie w połączeniu z motoryką mają przełożenie na świetną umiejętność dryblingu. Zawodnik kreatywny, potrafi niekonwencjonalnie podać, nieźle centruje. Uniwersalny: może grać w środku, jako prawoskrzydłowy lub second striker. Jeśli odpowiednio szybko wyrwie się z Rosji ma szansę na dużą karierę.
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Dr.Football1 Pn 20.02.2012 16:51

http://footballscout.webs.com/

Serdecznie zapraszam ! Nowi pilkarze dodani,teraz sa takze newsy !

GLOSOWANIE NA NAJLEPSZEGO MLODEGO PILKARZA 2012 ROZPOCZETE ! GLOSUJ NA SWOICH FAWORYTOW !

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Daaaamian Pn 20.02.2012 16:57

Mogłeś wrzucić jeszcze Bale'a. :wink:
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez emdżej Pn 20.02.2012 16:58

Uważam Doktorze, że jako Polak powinieneś swój spis młodych talentów rozszerzyć do polskich realiów. A jako, że ostatnio Paweł Janas nazwał młodym piłkarzem Jakuba Wilka (rocznik 1985) to trochę pracy cię czeka. Zacznij od niezwykle obiecującego Cristiano Ronaldo. Ponoć zdolny młodzik.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka na świecie