Ekstraklasa w sezonie 2009/2010

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Mistrz 2009/2010

Cracovia
2
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
Korona Kielce
2
4%
Lech Poznań
26
48%
Legia Warszawa
6
11%
Polonia Bytom
4
7%
Polonia Warszawa
0
Brak głosów
Śląsk Wrocław
2
4%
Wisła Kraków
12
22%

Liczba głosów : 54

Re: Ekstraklasa w sezonie 2009/2010

Postprzez czeher N 28.02.2010 15:40

Wilmore napisał(a):poczekać jeszcze parę tygodni.

to beda jak znalazl na eliminacje pucharow :P
Fishbone napisał(a):Nie przesadzaj, jeden mecz i już klub degradujesz. Kilka miesięcy przerwy, więc dla mnie klub po pierwszych 3 meczach ocenię o co gra.

ogladales mecz? Bo ja tak, nic sie nie zmienilo poza bramkarzem, ktory moze uraowac sporo pkt... a reszta to smiech na sali..
Jezeli Odra nie wygrywa z niewalczaca juz o nic Lechia w dodatku grajaca w 10 to z czym do ludzi?
Popatrz na terminarz.. 12kolejek - mecze z czolowka Z Legia, Wisla, Lechem, Belchatowem, Ruchem -
Zagra tylko 5 meczy u siebie z takimi zespolami jak Lech, Polonia, SLask... z Arka im cos nie idzie chyba :think: a dla Piasta to tezjak mecz domowy :P
wg mnie good bye Odra
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Wilmore N 28.02.2010 15:43

to beda jak znalazl na eliminacje pucharow :P

To jest smutne. Ba pokazał się z bardzo dobrej strony, on mógłby wiele dać zespołowi, ale przy stabilnej polityce w klubie - pół roku na sprawdzenie wydolności i możliwości fizycznych organizmu, przedłużenie kontraktu, przepracowanie solidne okresu przygotowawczego i błysk w jesieni. Tymczasem Ba teraz przyjdzie, dostanie parę razy po kilkanaście minut, formę złapie, gdy gra będzie o najwyższą stawkę, bo Wisła potraci parę punktów w lidze, więc strach będzie stawiać na piłkarza niezgranego z zespołem, w czerwcu odejdzie Skorża, a z nim Ba. I Wisła podwójnie straci, zamiast zyskać.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez czeher N 28.02.2010 15:49

Ba podpisal polroczny kontrakt? wg mnie z chlopaka beda ludzie jak nadrobi zaleglosci, jednak ten Hristov wyglada dosc nieciekawie - jednak ciezko wymnagac cudow po gosciu ktroy niemalk, ze wszedl na boisko prosto z samolotu.... Hristov ma roczne wypozyczenie wiec szanse dostanie

Ciekawi mnie niemal autorska Polonia Bakero oraz Lech z Krivetsem - moze byc wsyztsko - taki X
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Wilmore N 28.02.2010 15:53

Nawet nie półroczny kontrakt - do 31.05, z opcją przedłużenia, jeśli się sprawdzi. Tyle że to mało czasu na nadrobienie zaległości, zobaczymy.
Hristov natomiast dostanie całą masę czasu na przygotowanie się, włącznie z letnim okresem przygotowawczym. I bardzo dobrze.
Ciekawi mnie wątek Golańskiego w Wiśle, chciał go Skorża już teraz, ale chyba nic z tego nie będzie, więc może podpiszą kontrakt od czerwca? Coś znacznie ucichła ta sprawa.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Jarzinho N 28.02.2010 16:00

Golański chce wracać, trochę to dziwne był w dobrej ekipie i spokojnie znajdzie się zespół o podobnym poziomie w Europie, który będzie chciał go zatrudnić i to za kasę, której Wisła mu raczej nie zapewni. Kilka razy o nim wspominano w kontekście transferu do Bundesligi, ale nie mogli dojść do porozumienia z Becalim(?).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Wilmore N 28.02.2010 16:52

Jakby chcieli, to by go zakontraktowali z wolnego transferu od czerwca. A tak wróci prawdopodobnie do Wisły, choć tu sprawa dziwnie ucichła, jak pisałem - nie ma jednak słowa na temat innych potencjalnych pracodawców dla Golańskiego, on sam w Rumunii znikł, więc Wisła ma całkiem spore szanse.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Jarzinho N 28.02.2010 20:09

Lech mnie zaskoczył pozytywnie, nie dlatego, że wygrał, że grał coś dobrego, tylko, że pierwszy raz od dawna byli skuteczni. Jednak bardziej rozczarowała mnie Polonia, nie z powodu, że mają zajebistych zawodników, bo takich u nich się raczej nie znajdzie czy, że ich trener jest dobry, bo jest do dupy taka prawda- tylko dlatego, że zagrali gorzej niż jak ich Bakero prowadził w poprzednich meczach. Spodziewałem się, że ten zaciąg z Hiszpanii w różnych postaciach doprowadzi do tego, że będą grać jakąś przemyślana piłkę, będzie miła dla oglądania i coś z niej lepszego będzie wynikać, a tu mimo wszystko wyszło wielkie nic. Zero pomysłu na swoją grę, brak zaangażowania, 90 minut i takie samo podejście.
Lech zobaczymy jak będzie dalej wyglądał, cieszy mnie, że Semir wyglądał lepiej niż jesienią, zero z tyłu, powrót Gancarczyka, Wojtkowiaka, Arboledy, niezłe wprowadzenie Krivetsa. Kilka dobrych a na naszą ligę świetnie rozegranych akcji. Choć i tak sporo można mieć zastrzeżeń co do komunikacji w środku pomocy, szczególnie w pierwszej połowie. No i oczywiście Peszko jak to on żółtko za coś co sam wymyśla przed spotkaniami.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Fishbone Pn 01.03.2010 15:22

Polonia ogólnie miała okazje, ale kadrowicz Przyrowski kolejny raz udowodnił, że kadra w jego wypadku to przypadek. Potem już samo poleciało. Lewandowski dobrze zrobił, że został w Lechu, bo pewnie jeszcze więcej bramek nawbija.

Co do meczu Cracovia-Legia. Cabaj tradycyjne "kwasy" w polu karnym. Z przebiegu meczu Cracovia może nie powinna, ale mogła wygrywać 3:0 spokojnie, ale jak nie słupek to poprzeczka. Szałachowski zagrał bardzo dobrze, oby znów go kontuzja nie dotknęła. To samo dotyczy Grzelaka.

Jeszcze wracając do meczu GKS-Wisła. Nie ma Brożka, nie ma skuteczności. Ćwielong go dobrze zastępował, ale wybrał regularną grę w Śląsku. Pawełek oczywiście też przypomniał o sobie "kwasem". Ogólnie Cabaj, Pawełek i Przyrowski, to nadal bezapelacyjnie największa trójka nieudolnych bramkarzy w ekstraklasie. Blendzewski z Ruchem też zawalił dwa gole, ale do w/w bramkarzy brakuje mu częstotliwości :lol:

Onyszko bardzo dobrze w bramce z Lechią. Kilkakrotnie uratował 1 punkt u siebie, bo Lechia ten mecz miała wygrać.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez cloner Pn 01.03.2010 15:35

Fishbone napisał(a):Ogólnie Cabaj, Pawełek i Przyrowski, to nadal bezapelacyjnie największa trójka nieudolnych bramkarzy w ekstraklasie

Cabaja z tej trójki był wykreślił. Nie przypominam sobie, żeby jakieś babole popełnił w ostatnim meczu z Legią, a oglądałem całe spotkanie. Na pewno bramki nie z jego winy.

Niestety Pawełek nie nadaje się do ekstraklasy, Przyrowski i Bledzewski popełnili właściwie te same błędy, zamiast piłkę odbić na róg lub do boku, to sparowali przed siebie, napastnicy dobiegli do futbolówki i padły bramki.
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez jordan20 Pn 01.03.2010 15:42

Nie przypominam sobie, żeby jakieś babole popełnił w ostatnim meczu z Legią

chyba 30 sekunda - wybicie pilki wprost pod nogi grzelaka i gdyby ten byl szybszy to w 1 minucie byloby 0-1
pozniej tez przynajmniej raz tak koszmarnie wykopywal pilke
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Fishbone Pn 01.03.2010 16:09

cloner napisał(a):
Fishbone napisał(a):Ogólnie Cabaj, Pawełek i Przyrowski, to nadal bezapelacyjnie największa trójka nieudolnych bramkarzy w ekstraklasie

Cabaja z tej trójki był wykreślił. Nie przypominam sobie, żeby jakieś babole popełnił w ostatnim meczu z Legią, a oglądałem całe spotkanie. Na pewno bramki nie z jego winy.

Niestety Pawełek nie nadaje się do ekstraklasy, Przyrowski i Bledzewski popełnili właściwie te same błędy, zamiast piłkę odbić na róg lub do boku, to sparowali przed siebie, napastnicy dobiegli do futbolówki i padły bramki.

Z Legią na wejściu kopnął pod nogi legionistom i jego szczęście, że 0:1 nie było na samym początku. On najczęściej robi "kwasy" w ekstraklasie ze wszystkich bramkarzy. Pawełek zaś nieudolnie łapie górne piłki.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez cloner Pn 01.03.2010 16:21

Oglądałem mecz od 3 minuty no to tego błędu nie miałem prawa widzieć :wink:
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Aker Pn 01.03.2010 16:23

"Paweł Mariuszek" :lol: jest slaby na przedpolu natomiast w bramce nie jest taki tragiczny takie moje zdanie. Co do Cabaja to on chyba w tym sezonie popełnił najwięcej kiksów ze wszystkich bramkarzy w ekstraklasie i generalnie zgadzam się że wspomniana wyżej trójka to nieudolni bramkarze, ktorzy szczescia powinni szukac w innych klubach
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Aker
Kapitan
Kapitan

Postprzez emdżej Pn 01.03.2010 16:39

Jeśli chodzi o bramkarzy to bardzo mnie interesuje kogo Legia sprowadzi po sezonie w miejsce Muchy. Bo chyba nie chcą grać z Gostomskim w bramce :lol:
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez jordan20 Pn 01.03.2010 16:55

skabe,ktory ogrywa sie z dobrym skutkiem w bytomiu
za 2 lata przy regularnej grze i dalszym szkoleniu u dowhania bedzie najlepszy w polskiej lidze
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska