Ekstraklasa w sezonie 2009/2010

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Mistrz 2009/2010

Cracovia
2
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
Korona Kielce
2
4%
Lech Poznań
26
48%
Legia Warszawa
6
11%
Polonia Bytom
4
7%
Polonia Warszawa
0
Brak głosów
Śląsk Wrocław
2
4%
Wisła Kraków
12
22%

Liczba głosów : 54

Re: Ekstraklasa w sezonie 2009/2010

Postprzez Fishbone Pt 02.04.2010 23:56

W sobotę Polonia Warszawa zmierzy się na Konwiktorskiej z Wisłą Kraków. Adrian Mierzejewski liczy na to, że w odniesieniu zwycięstwa "Czarnym Koszulom" pomoże ... bramkarz "Białej Gwiazdy".

W ubiegłym tygodniu Polonia odniosła swoje pierwsze ligowe zwycięstwo w tym sezonie - pokonała Arkę Gdynia 2:1. Jednak sytuacja "Czarnych Koszul" w dalszym ciągu jest nie do pozazdroszczenia. Z 20 punktami na koncie zajmuje ostatnie miejsce w tabeli.

W sobotę drużyna Jose Marii Bakero stanie naprzeciw krakowskiej Wisły. Zdecydowanym faworytem spotkania jest "Biała Gwiazda". Pomocnik Polonii Adrian Mierzejewski liczy jednak, na pomoc ... bramkarza przeciwnika, Mariusza Pawełka.

- Słyszałem o określeniu "puścić Pawełka". Przed meczem Pawełki kojarzą mi się jednak tylko z batonami - mówi Mierzejewski "Super Expresowi".

- Bramkarzowi Wisły często zdarzają się fatalne interwencje. My oczywiście czekamy na takie "Pawełki" - dodaje.

Dla Cabaja i Przyrowskiego powinni też jakieś odpowiedniki "pawełków" wymyślić :lol:
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez NoName1989 So 03.04.2010 16:09

A tu psikus, Pawełek nie gra :lol:
Obrazek
Tolerancję depcze butem!
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Boromir So 03.04.2010 16:43

Tak się zastanawiam patrząc na formę Micanskiego czy Lewandowski na pewno dowiezie króla strzelców do końca sezonu :think: Bułgar jest niesamowity wiosną, podobnie zresztą jak Zagłębie.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez piwus So 03.04.2010 17:43

Mariusza nie było, ale Pawełka nie zabrakło :lol:. Swoją drogą gratulacje dla piłkarza ostatniego zespołu, który wdaje się z dziennikarzem w jakieś drwiące dywagacje o aktualnym liderze i mistrzu Polski. Mózg posiada ekstraklasowy.
Tak samo pokarało Majdana za opinie o tej murawie jako atucie Polonii. Takie kretowisko w ogóle nie powinno być dopuszczone do gry, mecz powinien być przełożony. Pierwszy raz w sezonie nie dziwię się grze Wisły, na szczęście Polonia zrekompensowała niedogodności z nawiązką.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Heathen Child

Postprzez lisek_chz So 03.04.2010 20:21

Bardzo dobry mecz na Bułgarskiej. Lech miał momentami miażdżącą przewagę i nie potrafił tego wykorzystać. Oczywiście Legia też miała kilka sytuacji, ale była wyraźnie słabsza. Gdyby Lewandowski nie sfrajerzył kilku sytuacji sam na sam, wynik byłby wyższy. I ten słupek Peszki.

Bardzo cieszy zwycięstwo nawet nad tak słabym rywalem. Uciekliśmy Legii na 4 punkty, Ruch też zremisował. Teraz trzeba liczyć na ewentualne potknięcie Wisły i dobry mecz w Krakowie. Cóż, zobaczymy.
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Rezus N 04.04.2010 6:52

lisek_chz napisał(a):I ten słupek Peszki.

Nie można przemilczeć karnego na Lewandowskim za co... dostał żółtą kartkę ponoć za symulację. :? To jakaś paranoja była, na szczęście Lech i tak potrafił ten mecz wygrać.
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez emdżej N 18.04.2010 14:51

Zarządzająca ekstraklasą spółka przygotowała szereg zaleceń dla klubów. Najbliższe spotkania ma oczywiście poprzedzić minuta ciszy. Piłkarskie władze sugerują też, aby w najbliższym czasie zrezygnować z występów artystycznych oraz oprawy muzycznej towarzyszących zwykle meczom, a także ograniczyć do niezbędnego minimum komentarz meczowy. Specjalny apel wystosowano do piłkarzy, którzy do końca sezonu powinni występować z czarnymi opaskami na rękach oraz unikać nadmiaru radości po strzelonych golach.

Rozumiem rozmiar katastrofy, ale wszystko trzeba robić z umiarem. Nie popadajmy w paranoję. Nie wiem też jakby miał wyglądać ten ograniczony do minimum komentarz.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MENDEZ N 18.04.2010 19:25

Haha... brak mi słów. Żałoba była i kończy sie z dzisiejszym dniem. Po co kontynuuować tę żałobną atmosfere ? Oczywiscie nie neguje żałoby ale w poniedziałek już jej nie bedzie. Zeby do końca sezonu nie bawić sie na stadionach ? Śmiech na sali. Nie wiem co za głąby pracują w tej ektraklasie ale są to mega mózgi :|

Nie wierze w to, że tak będzie. Może w ogóle odwołać mecze i zaszyć się w domach ?
KKS LECH POZNAŃ
Kiedy puszczam "Bąka" - mówię "Jacek"
Obrazek"To, co chiałbym widzieć... Lech na ligowym szczycie..." Obrazek

ObrazekObrazek

*miasto know-how
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho N 18.04.2010 20:52

MENDEZ napisał(a):Haha... brak mi słów. Żałoba była i kończy sie z dzisiejszym dniem. Po co kontynuuować tę żałobną atmosfere ? Oczywiscie nie neguje żałoby ale w poniedziałek już jej nie bedzie. Zeby do końca sezonu nie bawić sie na stadionach ? Śmiech na sali. Nie wiem co za głąby pracują w tej ektraklasie ale są to mega mózgi

Naoglądałem się już spotkań bez komentarza, w Polce jest jakaś moda na mecze bez publiczności, teraz tam gdzie istnieje jakiś doping ma być zaprzestany. Polacy mają skłonności do przesadzania nie od dziś, ale nie wierze, że ktoś za tym pójdzie. Hołd jaki oddała Polska ofiarą był przeogromny -wystarczający, teraz czas na normalność i na taką liczę, na niektórych stadionach.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Aker N 18.04.2010 21:01

dokładnie, liczę na jakiś mądry transparent z przekazem, że jak wspomniał Jarzinho atmosfera zadumy i powagi już minęła, nasz prezydent zapewne tam z góry jest dumny z nas Polaków, ale nie popadajmy w skrajności, żałoba się skończyła
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Aker
Kapitan
Kapitan

Postprzez schmeichel97 Wt 20.04.2010 16:16

Polonia wygrała :boje się:
schmeichel97
Skład C
Skład C

Postprzez czeher Śr 28.04.2010 18:47

Lechia robila w pierwszej polowie z Lechem co chciala :shock: swietny mecz. ehhh jak to jest ze Lechia na wyjazdach gra zarabista pilke :!: Cos czuje ze w tym polfinale jeszcze nie wszystko pozamiatane :!:

W bialymstoku suprise jak narazie

Lech idzie na mastra w starym dobrym stylu... karny z dupy i jeszcze wieksze szczescie przy wykonaniu...
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Boromir Śr 28.04.2010 20:49

czeher napisał(a):Lech idzie na mastra w starym dobrym stylu... karny z dupy i jeszcze wieksze szczescie przy wykonaniu...

Tak jak Wisła, która strzela dwie bramki ze spalonych...
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez Wilmore Śr 28.04.2010 20:58

Tak jak Wisła, która strzela dwie bramki ze spalonych...

I bez których była zdecydowanie lepsza od Piasta, a bez których wygrałaby tylko 2:1. Lech by zremisował.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Boromir Śr 28.04.2010 21:52

Ja tam w pierwszej połowie przewagi Wisły nie widziałem, ale dwa gole ze spalonego swoje piętno na psychice zostawiają, zwłaszcza z takim zespołem jak Wisła. Nigdzie nie napisałem, że Wisła by nie wygrała, zwróciłem uwagę na fakt, że nie tylko Lechowi się pomaga. Lech by zremisował? Sorry, logika jak dziennikarzy LGDS czy innego Tuttosport i słynnych wirtualnych tabel.

Jeżeli Legia wygra z Ruchem, to meczem z Wisłą mogą wrócić do walki o mistrza. Coś jak w zeszłym sezonie Wisła, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.

Kto obstawia, że Micanski będzie królem strzelców?
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska