GKS Katowice (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: GKS Katowice (zbiorczy)

Postprzez Fishbone Pn 21.11.2011 18:10

Na zakończenie rundy jesiennej wygrana z Olimpią Grudziądz. Bardzo nieudany-kolejny rok dla nas. Klub zaczyna ponownie balansować nad przepaścią, bo Centrozap jest naszym głównym inwestorem, jednak ani groszem nie poratował klubu. Błazenada.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Fishbone N 18.03.2012 15:10

Brałem to pod uwagę i niestety nieudana inauguracja na Bukowej. Strefa spadkowa coraz bliżej i ponownie walka o utrzymanie nas czeka. Ruch Radzionków wygrywa w małych derbach. Teraz ciężki wyjazd do Świnoujścia nas czeka. Jedynym pocieszeniem jest fakt, że Flota straciła 5 bramek w Łęcznej, więc defensywa też tam kuleje, a więc wymiana ciosów będzie.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez cloner N 18.03.2012 15:16

Fishbone, pisałem Ci wieki temu o Góraku, to najgorszy trener, na jakiego mogliście trafić. Nie wywalicie go - będzie spadek.
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez janop N 18.03.2012 15:25

Dlatego ciesze się, że Radzionków postawił na Skowronka, który pokazuje, że bez kasy i graczami z ME/niższych lig można spokojnie powalczyć w I lidze.
janop
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Fishbone Pt 30.03.2012 14:09

Jutro ważny mecz na dole tabeli z Dolcanem Ząbki. Wojna z zarządem już na całego.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Fishbone N 01.04.2012 11:46

Fajne zwycięstwo 3:1 w ładnym stylu. Pierwsza połowa, to kopanina, ale dobrze zrobiła bramka wyrównująca na 1:1 dla nas, bo piłkarze zaraz ruszyli do ataku. W tabeli nadal wygląda to fatalnie, ale grunt, że 3 punkty. Mam nadzieję, że w Stróżach co najmniej remis wywieziemy.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Fishbone N 15.04.2012 11:52

Fishbone napisał(a):Fajne zwycięstwo 3:1 w ładnym stylu. Pierwsza połowa, to kopanina, ale dobrze zrobiła bramka wyrównująca na 1:1 dla nas, bo piłkarze zaraz ruszyli do ataku. W tabeli nadal wygląda to fatalnie, ale grunt, że 3 punkty. Mam nadzieję, że w Stróżach co najmniej remis wywieziemy.

Wracając do postu. W Stróżach remis 0:0, jednak po fatalnej grze ale grunt, że punktujemy. Wczoraj z Bogdanką Łęczna bo dobrym spotkaniu wygrywamy, niespodziewanie 1:0. Piłkarze od samego początku ruszyli do ataku, czego efektem była bramka. W drugiej połowie z oczywistych względów przewagę miała Bogdanka, jednak mądre kontry i kondycja napastników z uciekaniem piłki przyniosła skutek. W środę Górnik Polkowice i mam nadzieję, że przed wyjazdem do Bydgoszczy w sobotę będziemy silniejsi psychicznie, poprzez wygraną. Warto odnotować fakt, że prócz nieudanej inauguracji z Ruchem Radzionków nie przegraliśmy żadnego meczu. Długo takiej passy nie było.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Fishbone Śr 18.04.2012 23:47

No i proszę! Polkowice zdobyte i utrzymanie staje się powoli faktem. Jestem strasznie zadowolony, że GieKSa gra nadal skutecznie i szczęście idzie z tym w parze. W weekend czas na Zawiszę Bydgoszcz, który od dzisiaj jest bez trenera. Jak wygramy w Bydgoszczy, to misterny plan niektórym się włączy :bicz: A tak na poważnie, to trzeba być realistą i czekać na rozwój wydarzeń przez kolejne kilka kolejek i ocenić, to to tylko przebłysk, czy kolejny sezon będzie jakimś zwiastunem.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Dr.Football1 Śr 18.04.2012 23:53

Macie 7 punktow przewagi nad strefa spadkowa. Nie jest zle. Mam nadzieje,ze sie spokojnie utrzymacie,o co jak co,ale Gieksa w II lidze to bylaby tragedia.

Wasze miejsce jest w Ekstraklasie !

Dzieki za regularne raporty Fishbone. Zawsze bardzo chetnie je czytam. Pozdro.
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez Boromir Cz 19.04.2012 10:07

Mieliście podobno dużo szczęścia, bo Polkowice zdobyło gola na 2:0, wg kibiców prawidłowego, wg sędziego był spalony. Masz może jakieś wideo z tą sytuacją?
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez Fishbone Cz 19.04.2012 12:31

Boromir napisał(a):Mieliście podobno dużo szczęścia, bo Polkowice zdobyło gola na 2:0, wg kibiców prawidłowego, wg sędziego był spalony. Masz może jakieś wideo z tą sytuacją?

http://www.gieksa.pl/skrot-meczu-w-polkowicach/
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Boromir Cz 19.04.2012 12:51

Ciężko stwierdzić, ale wydaje mi się, że spalonego nie było. Z drugiej strony poziom dziennikarstwa w regionie jest żenujący, bo gol padł już po wyrównaniu, a w relacji napisali, że było to na 2:0 :lol:
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez Fishbone N 22.04.2012 10:59

Druga porażka w rundzie wiosennej stała się faktem. Bramki na własne życzenie i brak zdecydowanego dążenia od odrabiania strat. Zawisza Bydgoszcz dostał nowego impulsu w zespole poprzez nowego szkoleniowca. Teraz czas na Wisłę Płock. 3 punkty są jak najbardziej realne.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez czeher N 22.04.2012 11:33

Dr.Football1 napisał(a):Wasze miejsce jest w Ekstraklasie !

ale z czym do ludzi? Jak dla mnie to Gieksa jeszcze dlugo bedzie zimowac w 1lidze. Miala byc Ekstraklasa albo smierc... no coz jest smierc. W sumie nie jestem teraz na biezaco odnosnie tego co dzieje sie w klubie ale raczej ta sama kaszana.
W przyszlym sezonie rowniez bedzie ciezko o awans, bardziej nalezy liczyc na Arke, Zawisze, Cracovia - budowana na nowo + ich kasa, Warta, w razie spadku Lechia, Piast/Termalica/Pogon
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Fishbone Wt 24.04.2012 20:32

czeher napisał(a):
Dr.Football1 napisał(a):Wasze miejsce jest w Ekstraklasie !

ale z czym do ludzi? Jak dla mnie to Gieksa jeszcze dlugo bedzie zimowac w 1lidze. Miala byc Ekstraklasa albo smierc... no coz jest smierc. W sumie nie jestem teraz na biezaco odnosnie tego co dzieje sie w klubie ale raczej ta sama kaszana.
W przyszlym sezonie rowniez bedzie ciezko o awans, bardziej nalezy liczyc na Arke, Zawisze, Cracovia - budowana na nowo + ich kasa, Warta, w razie spadku Lechia, Piast/Termalica/Pogon

Prawda jest taka, że kibice jedynie prezentują poziom ekstraklasy. Piłkarsko, organizacyjnie jak i ze stadionem, to trzeba trochę poczekać. Z tym "Ekstraklasa albo śmierć", to akurat zachowałem dystans chodź nie jeden w głowie miał fajną wizję, jak to Centrozap naobiecywał. Prawda po raz kolejny okazała się brutalna. Mi jest przykro, że poprzednia tradycja klubu, która była dumą Polski jest już powoli zapominana, jak się patrzy gdy np. Puszcza Niepołomice czy Ruch Zdzieszowice leje GieKSę w Pucharze Polski. O lidze nie wspomnę, że GKS Katowice po wioskach typu: Nieciecza, Stróże czy wcześniej Turek, Janikowo i Zabierzów.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska