Górnik Zabrze (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Górnik Zabrze (zbiorczy)

Postprzez olek j Pt 24.12.2004 23:23

Tu możemy podyskutować na temat zespołu z mojego miasta.Wielokrotny mistrz Polski, jako jedyny polski zespół grał w finale europejskich pucharów 8) Niestety od jakiegos czasu nie odnotowujemy najlepszych wyników, ale zawsze jesteśmy ligowym pewniakiem :twisted:
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Lakier So 25.12.2004 0:41

Hmm, fajnie by było gdyby Kasperczak został tu trenerem, ale to pewnie nie możliwe.
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Górnik Zabrze

Postprzez Qrczak So 25.12.2004 1:11

olek j napisał(a):ale zawsze jesteśmy ligowym pewniakiem :twisted:

Raczej średniakiem :twisted:
Qrczak
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Bobohawk So 25.12.2004 1:40

Lakier napisał(a):Hmm, fajnie by było gdyby Kasperczak został tu trenerem, ale to pewnie nie możliwe.

To jest wrecz nierealne, watpie aby Gornik bylo stac na oplacanie Henka. On nie jest taki tani, a zreszta Kasperczak nadal niechce oddac posady trenera w Wisle. :)
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Mikusinski So 25.12.2004 10:18

Fajnie kiedyś było jak Górnik doszedl do finału Zdobywców Pucharów.
Przegrał wtedy z Manchesterem City 1:2. Teraz Górnik grają mało efektowny futbol, zajmóją miejsca w drugiej połowce tabeli. Pieniędzy nie mają, Koźmiński znów jedzie po talenty z Brazylii i Argentyny.
A jak było z zeszłorocznej wyprawy po zdolną młodzież????
W górniku został chyba tylko jeden Brazylijczyk, Hernani. Po prostu szkoda gadać...
Obrazek
SIARKA-Jadachy 6:0
Mikusinski
Grafomańskie harakiri

Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....

Postprzez olek j So 25.12.2004 13:53

Mikusinski napisał(a):W górniku został chyba tylko jeden Brazylijczyk, Hernani. Po prostu szkoda gadać...

No to chyba dobrze że Koźmiński szuka talentów w Ameryce Pd.Facet um ie rozporzadzać pieniędzmi,czego przykładem właśnie wspomniany przez ciebie Hernani.
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez eXpert Śr 29.12.2004 15:40

Na temat Gornika powiem tyle:
To jest klub, ktory zasluzyl sobie swoja historia na gre w I lidze :D
Ale jednak historia to nie wszystko. Ja zapamietam na zawsze final w europejskich pucharach (mimo, ze jeszcze nie zylem :wink: ), ale ogladalem go nieraz w powtorkach.Aaaaaaa jeszcze jedno w tym sezonie odbyly sie mecze TS Podbeskidzie-KSG i to byly niezapomniane momenty dla mnie :) obie druzyny graja na podobnym poziomie, ale KSG przewyzszal nas cwaniactwem ligowym.
Ogolnie to ja do Gornika Zabrze nic niemam 8)
Bielsko moim miastem, TSP całym życiem
eXpert
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez olek j So 15.01.2005 11:59

Pierwszy sparing z Polonią Bytom
Pierwszym rywalem podczas przygotowań do rundy wiosennej będzie Polonia Bytom. Sparing zostanie rozegrany na naszym boisku dzisiaj o godzinie 11:00. Do Zabrza dotarli we wtorek Brazylijczycy, jednak nie będą brani pod uwagę przy ustalaniu składów na dzisiajszy mecz, gdyż się aklimatyzują. W sparingu zostaną wyznaczone dwa składy.
Zgrupowanie w Zielonej Górze nie dojdzie do skutku. Jednak trener Edward Lorens ma zamiar wyjechać na zgrupowanie, z drużyną na styczniowy obóz, najprawdopodobniej będą to Beskidy.
źródło: www.gornik.v.i.p.pl

Oby zwycięsteo :wink:
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez olek j So 15.01.2005 21:08

po "1" w sparingo z bytoska Polonią :wink: Mogło być lepiej, ale zabrzanie grali w rezerwowym składzie.Szkoda że Joao Paolo nie wykorzystał karnego, a jedyną bramkę dla górników zdobył Siedlarz.
Myślę, że niezły prognostyk na rundę wiosenną
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez szlachcic N 20.03.2005 12:48

ja jestem kibicem Górnika Zabrze jestem dumny z tego klubu miekszam w Rybniku mamy tutaj klub ROW RYBNIK a jego kibice tez sa z Górnikiem ;)
wczoraj Górnik wygral z Pogonia w Szczecinie 0 :2 ( Chalbinski i Aleksander ) :!:
Pozdrawiam kibiców Górnika ;)
Nabiegasz się jeszcze dzisiaj, to pewna. Czy, pytasz, alkierz cały zajmę? Ha, przeciem szlachcic, polonus nobilis sum!
szlachcic
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez _*For_zaza_Milan*_ N 20.03.2005 14:14

Gratulacje - Górnik wygrał 2:0 oddaja dwa celne strzałna bramke. Skutecznośc imponująca. Ale to co robili gracze Pogoń to był kabaret :D A to jest najlepszy atak w naszej lidze :D jak mówia

Claudio Milar - podcinany w polu karnym przez Joao Paolu pada na murawe - sedzie nie gwiżdze a ten wzioł piłke w ręce popatrzał na sedziego - nie było gwizdka i karnego połorzył i grał dale oddał strzał nie celny. Ładnie ze sedzia nie widział że ten zagarna piłke sobie a potam połorzył i gra dalej inna sprawa że by karny ......

Ładne bramke Chałbińskiego :D zmieścił piłke w bramke z zerowego kata z woleja ....
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Postprzez Tardelli Pn 11.04.2005 14:33

Mam pytanie do kibiców Górnika. Przeglądając wyniki i składy z tej kolejki zauważyłem w Górniku dwóch piłkarzy, których nie ma w kadrze na oficjalnej stronie - są to Ugo i Liczka. Czy Ugo to Hugo Michael Enyinnaya i co to za Liczka( bo syn tego trenera - Mario gra we Włoszech)?
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Mazi Pn 11.04.2005 15:48

moze kadra nie zaktualizowana??:D wiem ze Marcel Liczka gra w Górniku a jeszcze jeden w Baniku..a czy ma 3 to niewiem;]
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez olek j N 24.04.2005 13:03

Zabrzanie na fali !!!! Seria zwycięstw górników, szykuje się ciekawa walka o mijsca 4-7. Jeżeli zabrzanie będą nadal prezentować taką formę to kto wie :roll: To ryzykowne posunięcie z mojej strony,ale liczę na pierwszą piątkę :!:
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez boca N 24.04.2005 15:34

Na pierwszą piątke bym nie liczył , może teraz grają dobrze i wygrywają ale znając Górnik to im bliżej końca tym ich ambicje spadną i zadowolą się pozycją w środku tabeli .
boca
Skład B
Skład B

Następna strona

Powrót do Polska