Lech Poznań (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
4
6%
Manuel Arboleda
9
13%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
28
42%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
33%

Liczba głosów : 67

Postprzez MENDEZ Wt 22.04.2008 16:28

plinert napisał(a):groclin napewno na bramke zaslugiwam, moze i na cos wiecej....

Jajo! Na nic więcej nie zasłużył!

Pierwsza zółta dla Ivana to śmiech na sali! Druga słuszna.

Szkoda, ze sędzia zepsół widowisko. Było dobre ale gdyby obie jedenastki grały po 11 było by ciekawiej jak do 30 min.
KKS LECH POZNAŃ
Kiedy puszczam "Bąka" - mówię "Jacek"
Obrazek"To, co chiałbym widzieć... Lech na ligowym szczycie..." Obrazek

ObrazekObrazek

*miasto know-how
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho Pn 28.04.2008 17:48

Jeszcze niedawno po spotkaniu z Górnikiem i Lubinem pdoobno była opinia, że sedziowie pomagaja Lechowi, o ile w meczy z Lubinem było cos na rzeczy to w przypadku Gornika, sedzia wtedy pomogł własnie Zabrzanom. JEdnak nie o tym, 3 ostatnie spotkania - kluczowe dla koncowej kolejnosci - z Legia, Groclinem i z Cracovia - w kazdym z nich sedziowie ewidentnie gwizdali przeciwko Kolejorzowi. O ile w dwoch pierwszych udalo sie wygrac z przeciwnikami i sprzyjajacymi im decyzjami sedziow, o tyle z Cracovia nie. Jakos nigdy nie patrze, ze sedziowie pomagaja tym a moze innym, bo kazdy ma prawo sie pomylic, jednak jesli dzieje sie to 3 razy z rzedu i to w tak klarownych sytuacjach, to niestety cos jest nie tak.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Bienias Pn 28.04.2008 19:27

Gdyby nie sedzia to na Ł3 byscie nie wygrali wiec za przeproszeniem nie gadaj bzdur.
PS: O jestescie 3 punkty za Legia. dosc szybko sprawdzily sie moje przewidywania <lol>
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Zico_FCI Pn 28.04.2008 19:37

Chyba Groclin coś kręci bo ostatnio Wisła dostała karnego w meczu z Legią. :lol:
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez majer13 Pn 28.04.2008 20:17

PS: O jestescie 3 punkty za Legia. dosc szybko sprawdzily sie moje przewidywania <lol>

Jeszcze się sezon nie skończył i każda z trzech drużyn które znajdują się na miejscach od 2-4 mają bardzo realne szanse na zdobycie wicemajstra więc nie bądź taki pewny siebie .... Poza tym z tego co mi się wydaje to Kolejorzowi zostały łatwiejsze mecze do rozegrania niż Groclinowi i Legii więc to w nich upatrywał bym faworyta :D
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zico_FCI Pn 28.04.2008 22:31

Legii wystarczy remis z przeciętnym Ruchem i wygrane ze słabiutką Jagiellonią i Polonią, żeby być na 100% przed Lechem. Wprawdzie przy takich wynikach mógłby wyprzedzić nas Groclin, ale oni mają jeszcze Koronę na wyjeździe i Wisłę u siebie.
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez Jarzinho Wt 29.04.2008 20:09

Bienias napisał(a):Gdyby nie sedzia to na Ł3 byscie nie wygrali wiec za przeproszeniem nie gadaj bzdur.

Chyba nie mowisz o kartkach dla Smolinskiego, bo byly one troche mniej ewidentne niz te, ktore nie dostał Astiz. Fakt Ryszka moze pieprzyc swoje farmazony, ale kazdy swojego broni.
Astiz nie dostał czerwonej kartki, pozniej sobie mzoe grac, Djurdjevic dostaje czerwona z kapelusza i nie moze grac, pozniej jakims trafem sedzia nie widzi karnego i czerwonej kartki dla Polczaka. Gdybt nie te błedy Lech moglby wygrac z Cracovia grajac w osłabieniu i moglby miec przewage w spotkaniach z Groclinem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Zico_FCI Wt 29.04.2008 20:32

Mówił pewnie o ręce, po której powinien być karny dla Legii.
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez Marco_Van_Basten Pt 02.05.2008 20:54

Cała Polska widzi jak sędzia Lechowi drukuje :? Brak słów.
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Postprzez myhalek_acm Pt 02.05.2008 20:59

Jak mecz wyglada bo jestem ciekaw czy Jaga zasluzenie remisuje bo im kibicuje wkoncu jestem z Bialegostoku ?
myhalek_acm
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho Pt 02.05.2008 21:07

Marco_Van_Basten napisał(a):Cała Polska widzi jak sędzia Lechowi drukuje Brak słów.

Osmieszasz sie niczym Czesław Michniewicz...
Nie wiem jakie błedy sedzia popelnil na korzysc Lecha, jesl itakie popelnil. Napewno czerwona kartka zasłuzona, bo chyba nie było to normalne ulozenie reki. Zóltko dla tego Ruza czy jak mu tam takze i to nie za jakies przepychanki z dzieckiem tylko za opoznienaie gry, bo pogawedki z trenerem w szatni nie podczas meczu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Marco_Van_Basten Pt 02.05.2008 21:11

Jarzinho napisał(a):Napewno czerwona kartka zasłuzona

Nie jestem odosobniony w mojej opinii. Nawet panowie komentujący mecz twierdzą, że czerwień się nie należała. W ogóle ciekawa sytuacja. Jakiś gówniarz od podawania piłek wpycha ją zawodnikowi Jagiellonii i jeszcze prowadzi z nim dyskusję. Patologia.

EDIT : Druga czerwona dla Jagiellonii. To już nie jest śmieszne. Tak samo uzasadniona jak pierwsza.
Ostatnio edytowano Pt 02.05.2008 21:18 przez Marco_Van_Basten, łącznie edytowano 1 raz
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Postprzez myhalek_acm Pt 02.05.2008 21:18

Jagiellonia w 8 ? Smiech na sali :roll:
myhalek_acm
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho Pt 02.05.2008 21:28

Marco_Van_Basten napisał(a):Nie jestem odosobniony w mojej opinii. Nawet panowie komentujący mecz twierdzą, że czerwień się nie należała. W ogóle ciekawa sytuacja. Jakiś gówniarz od podawania piłek wpycha ją zawodnikowi Jagiellonii i jeszcze prowadzi z nim dyskusję. Patologia.

Michniewicz twierdzil, ze Tiago i Włodarczyk beda wzmocnieniami na miare LM. Dzisiaj mowi to jest czerwona kartka, a 40 sekundach stwierdza, ze sedzia psuje widowisko, wiec spokojnie uzywjac tu podparcia w jego osobie. Problem w tym, że komentatorzy oceniaja mecz na podstawie Premiership.
Chlopak zaniosl pilke zawodnikowi Jagielloni, ten prowadzil sobie jakies dialogi ze swoim trenerem, po kilku sekundach techniczny pospieszyl go, zeby ponownie dal pilke zawodnikowi Jagi. Kartke dostał za zwłoke.

Druga kartka za faul taktyczny i to bez znaczenia czy zawodnik Jagi scial Lechite z nog czy przytrzymał go za koszulke. Moze gdyby na ławce przeciwnikow Kolejorza siedzial Wdowczyk, a na boisku biegali zawodnicy z Kielc to sedzia by nie dał ewidentnych i zasłuzonych kartek, ale niestety tak nie jest.

PS.
Jako usprawiedliwienie komentatorzy czy pilkarze Jagi mowia bagatela- Wasiluk nie widzial zawodnika Lecha, bo oczywiscie machanie gornymi konczynami to rzecz normalna :shock: a Markiewicz sie poslizgnal. Oczywiscie gdyby sedzia wzial to pod uwage kartek by nie było... :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Zico_FCI Pt 02.05.2008 21:58

Znowu sędziowie krzywdzą Lecha? :oops:
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Poprzednia stronaNastępna strona