Polscy kibice

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
69
59%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
11
9%
JP, JP na 100%
13
11%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
15
13%
ogląda mecz tyłem do murawy
8
7%

Liczba głosów : 116

Postprzez kaczy Cz 10.06.2004 15:33

Moff napisał(a):
Mazurek napisał(a):prawa polskiego.

Tu będzie duży problem :!: Nasze prawo jest troszkę dziwne :lol: Powinno się zrobić prawo pod Policję ,a nie pod kibiców :roll: Ja chcę spokojnie i bezpiecznie się czuć na stadionie, a nie oglądać się dokoła czy nie idzie jakiś debil z ławką :evil:

Weź pod uwagę też kary dla pedofili . :evil:
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Ab_OK So 12.06.2004 0:36

Ja jestem dobrej myśli i uważam, że bijatyki i zadymy na meczach na stadionie powoli wychodzą z "mody". Jak się chcą tłuc to niech robią te swoje ustawki, a prawdziwi kibice niech czują się bezpiecznie na meczach.
Ab_OK
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez adingh So 12.06.2004 8:56

Na meczach w Anglii np. na Old Trafford to nie ma mowy o jakichś Hooliganskich wybrykach :) Tam jest kultura :P
adingh
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Paszti So 12.06.2004 12:03

Katowice: Pobici piłkarze Legii
Tuż po golu strzelonym przez Tomasza Jarzębowskiego w 90. min na 4:2 kibice Dospelu wtargnęli na boisko. Kilku piłkarzy Legii zostało poturbowanych przez łobuzów – informuje „Życie Warszawy”.
Rozebrali katowickich piłkarzy z koszulek, spodenek, getrów a nawet butów. Legioniści salwowali się ucieczką do szatni. Łukasz Surma nie zdążył. Jeden z łobuzów uderzył go pięścią w twarz.
- Na szczęście zbytnio nie ucierpiałem, ale takie zachowanie nie ma nic wspólnego z futbolem. To skandal - nie krył oburzenia legionista.
Poturbowanych zostało jeszcze kilku piłkarzy stołecznego zespołu. Między innymi najlepszy na boisku Jacek Magiera. - Jakiś oszołom skoczył na mnie. Dostałem silny cios, ale zdołałem się zasłonić. W Katowicach panują widać takie zwyczaje - Magiera nawiązał do pobicia piłkarzy GKS za rzekome sprzedanie meczu 14 września w Łęcznej.

Hmm, chamstwo się szerzy....
:twisted:
Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez olek j N 12.09.2004 18:25

Najslabszy punkt Ligi Polskiej :arrow: kIbIcE
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Tomusmc N 12.09.2004 18:35

To tak samo było w finale pucharu Polski co kibice (nie pamietam jakiego klubu) pobili i zerwali medale piłkarzom Lecha Poznań. Przeciez to jest glupota! Nienawidze takiego czegos. Takie smieci i odłamki społeczenstwa jak hooligani powinni siedziec na wysypisku i tam grac w bierki bo na piłke nie zasługuja!
Trzej królowie wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk
Obrazek
Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha
Tomusmc
Juventino

Postprzez LAZIO N 12.09.2004 18:52

Pasztet napisał(a):Katowice: Pobici piłkarze Legii
Tuż po golu strzelonym przez Tomasza Jarzębowskiego w 90. min na 4:2 kibice Dospelu wtargnęli na boisko. Kilku piłkarzy Legii zostało poturbowanych przez łobuzów – informuje „Życie Warszawy”.
Rozebrali katowickich piłkarzy z koszulek, spodenek, getrów a nawet butów. Legioniści salwowali się ucieczką do szatni. Łukasz Surma nie zdążył. Jeden z łobuzów uderzył go pięścią w twarz.
- Na szczęście zbytnio nie ucierpiałem, ale takie zachowanie nie ma nic wspólnego z futbolem. To skandal - nie krył oburzenia legionista.
Poturbowanych zostało jeszcze kilku piłkarzy stołecznego zespołu. Między innymi najlepszy na boisku Jacek Magiera. - Jakiś oszołom skoczył na mnie. Dostałem silny cios, ale zdołałem się zasłonić. W Katowicach panują widać takie zwyczaje - Magiera nawiązał do pobicia piłkarzy GKS za rzekome sprzedanie meczu 14 września w Łęcznej.

to jest juz załosne :!: :!: i jeszcze chyba taki incydent był tez w GKS -ie
juz nie pamietam w jakim meczu ale napewno było :evil:
Obrazek
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez luk1208 N 12.09.2004 21:33

mnie już żadne wybryki pseudokibiców nie zdziwią!! zachowuja sie oni jak buraki którym tylko zalerzy na zadymach a nie na kibicowaniu swoim klubom :!: bedzie sie tak działo dopuki nie zostanie wyleczone polskie społeczeńśtwo (czyli b. długo) i nie zmienia sie rządy w PZPN :!:
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Fishbone Pn 18.12.2006 23:16

Skończyły się tłuste lata dla chuliganów na stadionie, teraz jak mają się bić między sobą to tylko przez porozumienie się w danym miejscu, bez świadków i policji. Dobre rozwiązanie dla prawa i piłki nożnej, chuligani stoczą walkę i będą zadowoleni, że bili się jak chcieli natomiast kibice spokojnie mecz obejrzą. Oczywiście są jakieś wybryki na trybunie ale w porównaniu do lat '90-tych można nazwać to drobnym incydentem. Piłka nożna dla kibiców.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez SlaskWroclawFan Śr 20.12.2006 22:59

Odeszlismy troche od tematu :D Temat jest o 'hoolsach' :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
SlaskWroclawFan
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez Fishbone Cz 21.12.2006 22:25

Co tu dużo mówić? Ze stadionów się wykruszają a jedynie umawiają się na walki po lasach, o których i tak nikt nie wie. Jedynie czytając "To My Kibice!", dowiaduję się, że po wioskach leją pikników, ale tak na poważnie kogo to obchodzi? Prasa by napisała, gdyby ktoś zginął.

Posty o oprawach i kibicach przeniesione do tematu:
http://www.pilka.pl/forum/viewtopic.php?p=285759#285759
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Fishbone Wt 20.03.2007 21:51

Jak wiecie Pan Ziobro wprowadził sądy 24-godzinne. Według mnie bardzo dobre rozwiązanie. Na początku kibicowska Polska (chuligani) nie ogarną się z tym, ale gdy będzie kilkanaście przykładów, gdzie chuligan za wybryki dostanie odstraszającą dla innych karę to wszystko zacznie się ograniczać. Według mnie chuligaństwo na stadionach wymiera do końca (są nieliczne przypadki), więc 24 godzinne sądy będą dobiciem stadionowych bandytów (na stadionie). Według was jakie to rozwiązanie? :wink:
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Berik Wt 20.03.2007 23:53

Fishbone napisał(a):Jak wiecie Pan Ziobro wprowadził sądy 24-godzinne. Według mnie bardzo dobre rozwiązanie.

Jako samo w sobie jest zlym rozwiazaniem. Ciekawe skad wezma bieglego sadowego np. o 3 w nocy :roll: moja starsza jest bieglym i juz widze jak dzwonia po nia o godzinie, o ktorej ludzie cywilizowani spia. I ciekawe kto bedzie placic za dzialnosc sadow 24h na dobe-zapewne podatnicy :roll:
Fishbone napisał(a):Według mnie chuligaństwo na stadionach wymiera do końca (są nieliczne przypadki)

Odwazna wypowiedz. Jest bezpieczniej to fakt, ale stwierdzenie,iz chuliganstwo wymiera nie jest zgodne z prawda. O ile odchodzi sie juz od ustawek na trybunach, to chuligani ida sie lac w jakies ciemne ulice i zaulki. Co chwile sie slyszy, ze jakis kibic zostal pchniety nozem. Chuliganstwo bedzie zawsze :?
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Cris7 Śr 21.03.2007 0:02

Berik napisał(a):ustawek na trybunach, to chuligani ida sie lac w jakies ciemne ulice i zaulki. Co chwile sie slyszy, ze jakis kibic zostal pchniety nozem. Chuliganstwo bedzie zawsze :?

Gdy są to tzw. ustawki, polegające na spotkaniu dwóch grup i...no po prostu laniu się po mordach to pół biedy. Gorzej jeśli atakuje się zwykłych kibiców, a nawet ludzi zupełnie nie interesujących się piłką. A to cały czas jest normą. Zwłaszcza w większych miastach, gdzie rywalizują dwie drużyny. Chociaż nawet w mojej Bydgoszczy, gdzie Zawisza gra w IV lidze, a Polonia chyba w VI,czy tam którejś klasie to i tak leją się nawzajem i jest 'wielka rywalizacja'
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Berik Śr 21.03.2007 0:07

U mnie w okregowce klasie B czy cos tam sie leja. Iles tam lat do tylu KKS Kalisz przyjechal na mecz i ponoc siekiery nawet byly(zapewne troche bajkopisarstwa, ale nawet mi , osobie, ktora nie wiec nic o Polonii Kepno :lol: obijaly sie o uszy tego typu akcje, to pewnie cos w tym prawdy jest). Ogolnie sa mecze okregowek czy 5 ligi , czy czegos tam to pakuja sie w autobus i jada sie prac :? kurde niech te pojeby wala glowa w sciane albo niech sie sami wala po mordzie to moze sie uspokoja :?
Najdziwniejsze jest to, ze dosc czesto najnormalniejsi ludzie, z praca , rodzina biora udzial w takich rozpierduchach. :roll:
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska